خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

کشت گلخانه‌ای اشتغال‌زایی خوبی در گلستان ایجاد می‌کند/ناترازی انرژی چالش‌هایی جدی برای گلخانه داران ایجاد کرده است

کشت گلخانه‌ای اشتغال‌زایی خوبی در گلستان ایجاد می‌کند/ناترازی انرژی چالش‌هایی جدی برای گلخانه داران ایجاد کرده است
کد خبر : ۱۶۲۴۶۲۷

در سال‌های اخیر استان گلستان با خشک سالی شدید  مواجه شده است و خسارت سنگینی به بخش کشاورزی و تولید محصولات این استان وارد کرده است. در این شرایط مسئولین گلستان چاره‌ای جز حرکت به سمت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ندارند که می‌تواند برای جوانان نیز ایجاد اشتغال کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در حال حاضر استان گلستان با خشک سالی دست وپنجه نرم می‌کند و کشاورزان ضرر زیادی کرده‌اند و میزان محصولات تولیدی در استان کاهش پیدا کرده است. کارشناسان کشاورزی به مردم استان توصیه می کنند به سمت کشت‌های گلخانه‌ای بروند. 

عملکرد در کشت های گلخانه‌ای نسبت به کشت های روباز بالاتر است و همچنین امکان کنترل عوامل نامساعد جوی، بیماری‌ها و آفات در محیط گلخانه نسبت به فضای آزاد آسان‌تر و راحت‌تر است. ایجاد مراکز آموزش و تحقیقات در زمینه توسعه کشت گلخانه‌ای در استان باید افزایش پیدا کند. 

نصف جمعیت استان در روستاها زندگی می‌کنند و به شغل کشاورزی مشغول هستند و بخاطر خشک سالی‌ها محصولات کشاورزی آسیب جدی دیده‌اند.  کشت گلخانه‌ای اشتغال‌زایی خوبی دارد و در شرایط فعلی که استان با بحران بیکاری مواجه است گسترش این نوع کشت می‌تواند در کاهش بیکاری موثر باشد. 

کشت گلخانه‌ای امکان کشت محصولات در تمام طول سال را فراهم می‌کند ولی معایبی مانند هزینه‌های بالای سرمایه‌گذاری، مصرف بیشتر انرژی، مسائل مربوط به تهویه و نیاز به تخصص و دانش فنی برای مدیریت سیستم‌های پیچیده دارند. 

درحال حاضر بسیاری از متقاضیان برای دریافت تسهیلات گلخانه در نوبت قرار دارند و بانک ها شرایط بسیار سختی پیش پای آنها قرار می دهند که وام گیرنده از عهده این وام بر نمی‌آید. مسئولین و نمایندگان مجلس بیشتر باید به مشکلات کشاورزان توجه کنند.

تولیدات یک هکتار محصول گلخانه‌ای با تولید ۲۰ هکتار زمین کشاورزی برابری می‌کند، ضمن اینکه آب هم کمتر مصرف می‌شود. اگر مسئولین شعار اشتغال می‌دهند پس در ابتدا مشکل گلخانه داران را حل کنند. بسیاری از گلخانه داران مشکلاتی مانندعدم فرورش محصول خود دارند و یا نمی‌توانند به دیگر کشورهای هدف به راحتی صادر کنند. 

دبیرخانه کشاورز گلستان گفت: استان گلستان حدود ۴۰۰ واحد فرآوی محصولات گلخانه‌ای دارد که به ۱۰۶ هکتار می‌رسد و درحال حاضر ۷۸ واحد گلخانه‌ای دیگر با پهنه ۶۵ هکتار در گلستان در دست ساخت است. 

علی قلی ایمانی اظهار کرد: عمده فراورده‌های گلخانه‌های گلستان شامل گل و گیاه زینتی و دارویی،  سبزی و میوه تابستانه، آناناس، پاپایا، موز، توت فرنگی، نشا و … است. گسترش کشت فرآورده‌های گلخانه‌ای از راهبردهای وزارت جهادکشاورزی در امنیت غذایی است. 

وی افزود: متاسفانه  گلخانه داران با مشکلاتی مانند جزیره‌ای عمل کردن نهادهای متولی بازار فروش، نوسان قیمت،   در صدور مجوز، تعرفه بالای برق و… روبرو هستند. کار برای گلخانه داران سخت شده است و این روند دیگر برای آن‌ها قابل تحمل نیست. 

وی تصریح کرد: نوسان قیمت‌ها و تورم در بازار مشکلات جدی را برای گلخانه داران به وجود آورده و اگر این روند ادامه  پیدا کند تعداد گلخانه داران روبه کاهش می‌رود. تعداد گلخانه‌های کوچک مقیاس در استان زیاد است و مسئولان باید همکاری بیشتری برای توسعه گلخانه داران کوچک مقیاس داشته باشند. 

ایمانی  بیان کرد: هزینه احداث، داشت و مدیریتی گلخانه بالا است و بانک‌ها باید تسهیلات فوری و کم بهره با دوره تنفس طولانی مدت در اختیار بهره برداران قرار دهند. رونق کشت گلخانه‌ای با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر گلستان یک ضرورت است. 

وی گفت: افزایش ۵۰ درصدی هزینه‌های مربوط به تهیه تأسیسات برای گلخانه دار مشکل ایجاد کرده است. ناترازی انرژی چالش‌هایی جدی برای گلخانه داران ایجاد کرده است و گلخانه داران در زمان قطعی برق نیاز به برق اظطراری و دیزلی دارند که تامین هزینه سوخت آن مشکلات خودش را دارد. 

وی افزود: گلستان به لحاظ دارا بودن زمین‌های ارزشمند و خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب ظرفیت مناسبی را در بخش کشاورزی دارد. توسعه صادرات محصولات گلخانه‌ای استان به کشورهای همسایه به خصوص آسیا میانه و ایجاد نمایشگاه‌های دائمی در شهرها در اولویت مسئولین استانی و کشوری باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز