هفته گرامیداشت میمند ٦ الی ١٢ اردیبهشت برگزار میشود؛
جشن گل و گلاب در قلب طبیعت بکر فارس/ صنعت گلابگیری در تنگنای موانع موقوفه

هفته گرامیداشت میمند امسال با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی این شهر برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، میمند، شهری با طبیعت بکر و تاریخی غنی در استان فارس، میزبان گردشگرانی از فارس و استانهای همجوار خواهد بود. یکی از مهمترین برنامههای هفته گرامیداشت میمند جشنواره گل و گلاب است که بهعنوان بزرگترین فستیوال طبیعی جنوب کشور شناخته میشود و در روز نهم اردیبهشت با آیین گلابگیری به شکرانه برداشت گل محمدی برگزار خواهد شد.
هفته گرامیداشت میمند فرصتی است تا این شهر با جاذبههایی نظیر شیشهگری باستانی، طبیعت زیبا و مهماننوازی مردمانش به گردشگران معرفی شود. این رویداد با برنامههای متنوع فرهنگی، ورزشی و گردشگری، میمند را بهعنوان مقصدی برجسته در گردشگری ایران مطرح کرده و زمینهساز کسب جایگاه شایستهای در صنعت گردشگری جهانی خواهد بود.
صنعت گلابگیری، بهعنوان یکی از ستونهای اقتصادی میمند اما با مشکلات زیرساختی متعددی مواجه است از نبود دسترسی به تجهیزات صنعتی مدرن، مانند دستگاههای تقطیر پیشرفته تا نبود زنجیره کامل تولید، از کشت گل تا بستهبندی استاندارد و توزیع، یکی از موانع اصلی توسعه صنعت گلابگیری است.
میمند در مسیر توسعه گردشگری و کشاورزی
نماینده فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در نشست خبری به مناسبت هفته گرامیداشت روز میمند از ظرفیتهای بینظیر میمند برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری ملی و رونق کشاورزی سخن گفت.
به گفته محمدمهدی فروردین، میمند با بهبود زیرساختهای حملونقل در مسیر تحول قرار گرفته است. جادههای دوبانده در مسیر شیراز به میمند، از جمله گردنههای موک و زنجیران، تردد گردشگران را آسانتر کرده و پروژه جاده ورودی شهر، که در خور شأن میمند طراحی شده، در فاز اول به مراحل پایانی نزدیک میشود.
وی افزود: این جاده بهصورت بلوار با بیلبوردهایی برای نمایش ظرفیتهای شهر تکمیل خواهد شد.در حوزه سلامت نیز، ارتقای خدمات با حضور پزشکان متخصص، دغدغه اقامت چندروزه گردشگران را برطرف کرده است.
رئیس مجمع نمایندگان فارس همچنین از پیشرفت ۳۰-۴۰ درصدی پروژه مخزن آب ۱۰۰۰ مترمکعبی خبر داد که با بازدید مدیرعامل سازمان آب و فاضلاب کشور، دستور تسریع آن صادر شده است.
بومگردی، جایگزین هوشمند برای جذب گردشگر
فروردین با اشاره به ظرفیت بومگردیها بهعنوان جایگزینی برای هتلهای گرانقیمت، گفت: ما با ایجاد فضای امن برای سرمایهگذاری در بومگردیها، گردشگران را به اقامت در باغات و طبیعت بکر میمند تشویق میکنیم. باغات انگور و انجیر و فصل گل محمدی، بهویژه در بهار، جاذبهای بینظیر برای بازدیدکنندگان است.
وی از مسئولین امنیتی و مردم خواست تا با حفظ فضای امن، اعتماد گردشگران را جلب کنند.
صنعت گلابگیری، در تنگنای موانع موقوفه
نماینده فیروزآباد با انتقاد از موانع صنعت گلابگیری، اظهار داشت: میمند بهعنوان شهر گلابگیری شناخته میشود، اما مشکلات موقوفه و صدور پروانه بهرهبرداری، توسعه این صنعت را مختل کرده است. گل محمدی میمند نباید به کاشان و قصر منتقل شود تا دیگران از آن بهرهبرداری کنند.
وی از پیگیریهای مستمر با معاون وزیر و دعوت از استاندار برای حل این معضل خبر داد و افزود: ادعای وقف کل میمند غیرواقعی است و باید این مانع برطرف شود.
فروردین با اشاره به بارشهای مناسب در فارس، سالی پربار برای کشاورزی میمند پیشبینی کرد. باغات انگور و انجیر نهتنها ظرفیت صادراتی دارند، بلکه جاذبهای برای گردشگران هستند. البته احیای قناتها و تأمین آب کشاورزی نیازمند اعتبارات بیشتری است که در حال پیگیری آن هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان فارس همچنین خواستار کاهش بروکراسی برای اعطای تسهیلات به کارآفرینان شد و افزود: نباید کارآفرینی که میخواهد ۱۰ خانواده را نان دهد، با موانع اداری سرد شود.
فروردین در پایان با اشاره به شعار سال و ضرورت مشارکت مردم، اظهار داشت: میمند با طبیعت بکر، از چهلچشمه تا بنستانهای مسیر شیراز، پتانسیل رتبه اول منابع طبیعی در استان را دارد. با رفع موانع و تقویت زیرساختها، این شهر به مقصدی برجسته در گردشگری کشور تبدیل خواهد شد.
وی از همه دعوت کرد تا با همکاری، خاطرهای خوش برای گردشگران در میمند رقم بزنند.
برنامههای متنوع هفته گرامیداشت میمند با محوریت گردشگری و فرهنگ
رئیس شورای شهری میمند نیز از برگزاری سومین دوره هفته گرامیداشت میمند از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد.
بهنام صیاد نژاد گفت: در روز ششم اردیبهشت، برنامهها با افتتاح نمایشگاه عکس روز میمند آغاز میشود. در هفتم اردیبهشت، پاکسازی طبیعت با همکاری دوستداران طبیعت و گرامیداشت سالروز قهرمانی تیم فوتبال پادنا میمند برگزار خواهد شد. در هشتم اردیبهشت، همایش روز میمند با حضور مسئولین کشوری و استانی اجرا میشود.
صیاد نژاد افزود: در نهم اردیبهشت، آیین گلابگیری به شکرانه برداشت گل محمدی برگزار شده و گلاب تولیدی به عتبات عالیات و حرم امام رضا (ع) اهدا میشود. در دهم اردیبهشت، آیین گلغلطان نوزادان، پیادهروی خانوادگی از مجموعه ورزشی شهید صیاد نژاد به دامنه کوه پادنا و مسابقه فوتبال پیشکسوتان میمند و شیراز برگزار میشود. در یازدهم اردیبهشت، گلباران قبور شهدا، دیدار با خانواده شهدا، مسابقات شطرنج، جنگ کودک و نوجوان، شب شعر و بازدید استاندار از میمند انجام خواهد شد. در دوازدهم اردیبهشت، حضور تیم رالی آفرود، فستیوال فوتبال ردههای پایه، اختتامیه والیبال بانوان و جنگ شادی پایانبخش برنامهها خواهد بود.
وی با اشاره به جلسات برنامهریزی از اواخر سال ۱۴۰۳، گفت: این رویداد زمینهساز حل مشکلات صنعت، تولید و کشاورزی شده است. جلساتی با معاون گردشگری استانداری و معاون صدا و سیمای فارس برای رفع مشکلات مسافران و حمایت رسانهای برگزار شده و هفته آینده نیز جلسهای با ادارات مرتبط با گردشگری میمند تشکیل میشود.
میمند با جشنوارهای بزرگ به سوی گردشگری جهانی
شهردار میمند از برگزاری موفقیتآمیز جشنواره گل و گلاب، به عنوان بزرگترین فستیوال طبیعی جنوب کشور، خبر داد و اظهار داشت که این رویداد هر ساله در اردیبهشتماه به مدت حدود یک ماه برگزار میشود و با استقبال گسترده گردشگران از استان فارس و استانهای همجوار همراه است.
فرهاد محمدرضا زاده با اشاره به هزینههای کم این جشنواره، آن را مناسب برای گردشگران دانست و افزود که این رویداد نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری و اقتصاد محلی میمند ایفا میکند.
محمدرضا زاده همچنین به مدیریت محیطی و امنیت کامل در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود که خوشبختانه هیچ مشکل امنیتی در این مدت گزارش نشده است.
شهردار میمند از آغاز برنامههای آموزشی برای توسعه مهماننوازی و تقویت زیرساختهای گردشگری از امسال خبر داد و گفت که توسعه اقامتگاههای بومگردی، هتلها و رستورانها در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.
محمدرضا زاده با اشاره به همکاری با سرمایهگذاران، شهرداری و شورای شهر برای برگزاری نمایشگاهها، از حمایت این نهادها برای جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استقبال کرد.
شهردار میمند به تقویت ارتباطات این شهر با سطح استان و کشور اشاره کرد و افزود که میمند بهتدریج به عنوان خاستگاه صنعت گل و گلاب جهان شناخته میشود.
وی با بیان اینکه صنعت گلابگیری میمند با قدمتی دوهزارساله از این شهر به مناطقی مانند کاشان و لالهزار گسترش یافته، گفت که همکاری با سازمان میراث فرهنگی و خانم دکتر جلالی منجر به ثبت میمند به عنوان شهر ملی شیشهگری شده است.
شهردار میمند صنعت شیشهگری را مکمل تولید گلاب دانست و توضیح داد که گلاب و عرقیات تولیدشده در میمند از دوهزارسال پیش در ظروف شیشهای نگهداری و به هند و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشده است.
محمدرضا زاده افزود: این ویژگی، برتری صنعت گلاب میمند نسبت به سایر مناطق را نشان میدهد، زیرا ظروف پلاستیکی کمتر از صد سال قدمت دارند، اما شیشهگری میمند صنعتی باستانی است.
وی از تدوین سند توسعه گردشگری میمند با همکاری شورای شهر خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این سند دهساله، میمند را به عنوان مقصدی جهانی در صنعت گردشگری معرفی کند.
شهردار میمند در پایان از آمادگی برای خدمت به گردشگران و توسعه هرچه بیشتر این صنعت سخن گفت و افزود که میمند با ظرفیتهای منحصربهفرد خود، آماده درخشش در سطح جهانی است.
ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند
دبیر جشنواره گل و گلاب میمند نیز در این نشست، بر ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند تاکید کرد.
علی پورمیرزا گفت: هر ساله برای برپایی جشنواره گل و گلاب، مدت کمی مانده به روز میمند تلاش ها آغاز می شود اما در پایان اگر چه برنامه ها به بهترین شکل ممکن برگزار می شود اما با توجه به ظرفیت های عظیم و بسیار شهر میمند برای ما قابل قبول نیست.
پورمیرزا افزود: برای رفع این دغدغه ضمن ایجاد دبیرخانه رویدادهای فرهنگی و هنری شهر میمند و اختصاص ردیف بودجه ای برای برای ایجاد آن در بودجه سالانه شهر میمند یک نیاز است که امیدواریم شورای اسلامی شهر و شهرداری فرهنگدوست میمند برای این موضوع درایتی به کار گیرند.
وی بیان کرد: در شهر میمند جشنواره های مختلفی به مناسبت های مختلف برگزار می شود که با ایجاد دبیرخانه دائمی برای برگزاری این رویدادها می توان در کنار گردشگری طبیعت، گردشگری رویداد را تقویت کرد و در مباحث اقتصاد گردشگری شهر گام های اساسی برداشت.
پورمیرزا به تشکیل ستاد استقبال از اردیبهشت نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود چشمگیر گردشگران در ماه اردیبهشت و به خصوص ایام برگزاری جشنواره، تشکیل این ستاد می تواند در نظم بخشی تسهیل تردد و اقامت گردشگران و میهمانان موثر باشد.
موانع صادراتی و تأثیر موقوفه بودن بر تولید گلاب
محمد رئیسی تولیدکننده گل و گلاب در میمند نیز چالشهای صادراتی را بزرگترین مشکل این صنعت دانست و اظهار داشت: بخش زیادی از گلاب میمند به کاشان فرستاده شده و از آنجا به نام این شهر صادر میشود، در حالی که مسائل مربوط به موقوفه بودن میمند، صادرات و حتی قیمتگذاری گل محمدی را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: با وجود صادرات ۶۰ درصد گلاب ایران به اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس، میمند بهعنوان تولیدکننده ۱۰۰ نوع عرقیات دارویی، همچنان مورد بیتوجهی قرار دارد.
رئیسی با اشاره به کمبود زیرساختهای گردشگری در میمند، گفت: هرچند احداث بومگردیها بخشی از مشکلات گردشگران جشنواره گل و گلاب را حل کرده، اما همچنان موانعی برای میزبانی بهتر وجود دارد. وی پیشنهاد کرد که بانک کشاورزی میمند بهصورت مستقل تسهیلات ارائه دهد تا کشاورزان حمایت بیشتری دریافت کنند.
پتانسیل میمند در تولید گل و عرقیات دارویی
از سوی دیگر، مرتضی رحیمی نماینده گلکاران، از قیمتگذاری ناعادلانه گل محمدی انتقاد کرد و افزود: قیمت فعلی هر کیلو گل ۵۰ هزار تومان است که برای کشاورزان ضررآور بوده و ممکن است آنها را به تغییر نوع کشت سوق دهد.
تولیدکنندگان میمند با تأکید بر جایگاه این منطقه بهعنوان قطب تولید گل محمدی و نسترن در کشور، خواستار رفع مشکلات زیرساختی نظیر قطعی برق و توجه بیشتر مسئولین به ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری این منطقه شدند.