خبرگزاری کار ایران

مسئول انجمن بیماری‌های خاص استان کرمانشاه به ایلنا خبر داد؛

کاهش شدید پیوند کلیه در پی دخالت‌ وزارت بهداشت در روند اهدای آن از سوی داوطلبان

کاهش شدید پیوند کلیه در پی دخالت‌ وزارت بهداشت در روند اهدای آن  از سوی داوطلبان
کد خبر : ۱۲۲۸۷۰۷

مسئول انجمن بیماری‌های خاص استان کرمانشاه از کاهش موارد پیوند کلیه و افزایش آمار بیماران دیالیزی در پی دخالت وزارت بهداشت در روند سنت حسنه اهدای کلیه در کشور خبر داد.

حسین  بیگلری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در کرمانشاه  با اشاره به سیاست های اشتباه وزارت بهداشت در روند اهدای کلیه افزود : از سال ۶۸ تا کنون بیش از ۱هزار و ۶۵۰ پیوند کلیه در استان کرمانشاه انجام شده و از استان های همجوار هم بیماران زیادی بوده اند که در کرمانشاه به عنوان مرکز پیوند کلیه غرب کشور این عمل را انجام داده اند .

بیگلری تصریح کرد :تا سال ۹۷ هیچ مشکلی در زمینه پیوند کلیه وجود نداشت و انجمن مسئولیت این را داشت که اهدا کننده کلیه و  گیرنده کلیه را با هم هماهنگ می کرد و پیوند کلیه بعد از معاینات اولیه توسط پزشکان معتمد در صورتی که مشکل خاصی برای هر دو شخص وجود نداشت پیوند انجام می گرفت .

وی با اشاره به ایجاد سایت برای ثبت نام افراد اهدا کننده و  گیرنده کلیه توسط وزارت بهداشت ، تصریح کرد :در سال ۹۷ وزارت بهداشت با راه اندازی یک سامانه برای پیوند کلیه نسبت به ثبت نام افراد اهدا کننده و بیماران نیازمند کلیه اقدام کرد که این امر به نظر بنده و خیلی از اساتید و پزشکان کار اشتباهی بود و باعث شد پیوند کلیه به شدت کاهش بیابد چون پروسه سخت و اداری است و ممکن است طبق نظر  کارشناسان این سامانه افراد را به استان‌های دور معرفی کند که همین امر باعث می شود افراد تمایلی به پیوند کلیه نداشته باشند .

مسئول انجمن بیماران خاص استان با بیان اینکه در طرح جدید مشکلات فراوانی در زمینه هماهنگی بین پیوند دهنده و پیوند گیرنده وجود دارد افزود: در این طرح متاسفانه دو طرف پیوند ، اطلاعات و شناختی از همدیگر ندارند و ممکن است یکی از طرفین برای پیوند مناسب نباشند بنابراین انجمن فقط مسئول ثبت نام افراد است و کاری به شناساندن دو طرف به هم ندارد و محور پیوند از وزارت بهداشت می آید .

وی افزود: این مشکلات در استان ما کمتر است ولی متاسفانه در برخی استانها مانند تهران شاهد آن هستیم که برخی بیماران یک یا دو سال در نوبت انتظار هستند تا پیوند انجام شود ، و از همین‌رو برای دو طرف مشکلات فراوانی پیش خواهد آمد.

بیگلری با بیان اینکه کاهش پیوند کلیه باعث افزایش بیماران دیالیزی می شود افزود : با روند کنونی که پیوند دهند و پیوند گیرنده باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند و روند پر دردسر اداری را طی کنند باعث شده است پیوند کلیه کاهش بیابد و به نسبت آن هم بر افراد دیالیزی افزوده می شود که هزینه های هنگفتی را برای بیماران و دولت ایجاد می کند. 

وی گفت: در سالهای اخیر ما در حدود ۵۰ تا ۶۰ پیوند در سطح استان داشتیم که این تعداد به ۱۰ نفر کاهش داشته است و به همین نسبت بر تعداد افراد دیالیزی سطح استان افزوده شده است ، به عنوان نمونه در بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه به صورت چهار شیفت دیالیز بیماران انجام می گیرد که مشکلات فراوانی را برای کادر درمانی ، بیماران و خانواده های آنها بوجود آورده است .

وی در پایان با اشاره به کاهش روند پیوند کلیه و ایجاد مشکلات عدیده برای بیماران و کادر درمان تاکید کرد : متاسفانه شاهد آن هستیم که بسیاری از بیماران از روی ناچاری برای دریافت مجوز بجای انجمن های سطح کشور به وزارت بهداشت مراجعه می کنند و محوز خود را از آنجا دریافت می کنند و به همین دلیل  پیش بینی می شود وزارت بهداشت به مرکزی برای خرید و فروش کلیه تبدیل شود که این روند برای کشور جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت که یک وزارت در سطح جهانی است خوشایند نباشد و امیدواریم که مسولان کنونی وزارت بهداشت این امر را که در دولت پیشین شکل گرفت سروسامان دهد و مسئولیت پیوند کلیه را دوباره به انجمن های استانی محول کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز