خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

رشد عرصه فرهنگ و هنر در استان قزوین/ حرکت مثبت اداره کل ارشاد در راستای توسعه فرهنگی و خروج از دوره افول/ حفظ متون کهن با جایزه ادبی دبیرسیاقی

رشد عرصه فرهنگ و هنر در استان قزوین/ حرکت مثبت اداره کل ارشاد در راستای توسعه فرهنگی و خروج از دوره افول/ حفظ متون کهن با جایزه ادبی دبیرسیاقی
کد خبر : ۱۰۶۶۷۸۶

پژوهشگر حوزه ادبیات در قزوین گفت: باتوجه به باتجربه بودن مدیر کنونی ارشاد و آشنایی‌اش با هنر می‌توان شاهد نتایج مثبتی در عرصه فرهنگ و هنر استان بود.

حمید عابدیها در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین، با اشاره به وضعیت فرهنگ و هنر در استان گفت: درمجموع وضع عمومی فرهنگی و هنری در کشور رو به بالا نیست و در سنجش با آرمان‌های انقلابی رو به افول است؛ البته در دوره کنونی در استان نسبت به گذشته و مدیریت‌های پیشین وضع بهبود یافته است.

این پژوهشگر حوزه ادبیات در قزوین ادامه داد: باتوجه به باتجربه بودن مدیر کنونی ارشاد و آشنایی‌اش با هنر می‌توان شاهد نتایج مثبتی در عرصه فرهنگ و هنر استان بود، البته اوایل فعالیت این مدیر با شیوع کرونا همراه شده و همین امر کار را سخت کرد.

وی عنوان کرد: در شرایط کنونی کمترین بودجه و اعتبار برای فرهنگ و هنر صرف شده و بیشتر بودجه‌ها برای پرداخت حقوق کارکنان هزینه می‌شود، این درحالی است که در شرایط مطلوب باید هزینه فرهنگ و هنر از پرداختی کارگزاران فرهنگ بیشتر باشد.

این مدرس حوزه ادبیات ابراز کرد: اداره کل ارشاد استان در دوره‌های پیشین روبه افول بود اما اکنون درحال پیشرفت است.

وی ادامه داد: طی سال گذشته در اداره ارشاد چند همایش در سطح ملی برگزار شد که همایش ملی اشرف الدین قزوینی، جایزه ادبی و نشان ملی استاد دبیر سیاقی و جشنواره عارف ازجمله آن‌ها بود.

عابدیها با بیان تاثیرات برگزاری جشنواره‌های سال گذشته در ارتقای سطح فرهنگ و هنر استان اظهار کرد: برگزاری جایزه سالانه استاد دبیر سیاقی آشنایی عموم مردم با این شخصیت ادبی و گرایش دانشجویان و محققان به سمت تصحیح متن را به دنبال دارد و این دو موهبت برگزاری این همایش‌ها به شمار می‌آید.

روند روبه رشد انجمن‌های فرهنگی و هنری استان

وی ادامه داد: برگزاری همایش‌های مرتبط با شخصیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی استان طی سال گذشته به نوعی حمایت از این شخصیت‌ها به شمار می‌آید.

این پژوهشگر حوره ادبیات در قزوین ابراز کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد استان لاجرم در تقویت انجمن‌های فرهنگی و هنری نقش داشته؛ چرا که انجمن‌ها زیر مجموعه ارشاد و وابسته به آن هستند.

وی ادامه داد: انجمن‌های فرهنگی و هنری از دهه‌های پیش فعال بودند اما اخیرا نظم بهتری پیدا کرده که البته به دلیل شیوع کرونا استقبال عمومی از آن‌ها کاهش یافت؛ چرا که کلاس‌هایی همچون خوشنویسی و نمایش نیازمند حضور فیزیکی است.

عابدیها عنوان کرد: علی‌رغم کاهش فعالیت‌های انجمن‌ها به دلیل شیوع کرونا، اقدامات انجام شده به لحاظ ساختاری روند رو به رشد داشته، بویژه انجمن خوشنویسان چند حجره در سعدالسلطنه و یک نیم طبقه در اداره کل ارشاد به خود اختصاص داد و در انجمن موسیقی نیز پوست اندازی شد و حلقه جوان فعال روی کار آمد، در مقابل انجمن قرآن و نهج‌البلاغه همچون گذشته فعالیت قابل توجهی ندارد.

وی ابراز کرد: درمجموع باید توجه داشت که فرهنگ، هنر و مذهب دولتی نبوده و لازم است خود مردم و اهالی فرهنگ و هنر به این حوزه توجه داشته و در کنار فرهنگ و هنر باشیم.

عابدیها درپایان گفت: انتقاد به معنای ناشکری و قدرنشناسی نیست؛ بلکه لازم است در کنار نقاط قوت نقاط ضعف نیز بیان شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز