خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

تقابل معیشت و سلامتی در بازار مرغ/ مرغ با قیمت مصوب به مغازه‌داران نمی‌رسد/ یک مسئول: هیچ مغازه‌ای حق فروش مرغ گرانتر از قیمت مصوب ندارد

تقابل معیشت و سلامتی در بازار مرغ/ مرغ با قیمت مصوب به مغازه‌داران نمی‌رسد/ یک مسئول: هیچ مغازه‌ای حق فروش مرغ گرانتر از قیمت مصوب ندارد
کد خبر : ۱۰۵۸۹۸۹

گرانی کالاهای اساسی در همه جای کشور و بویژه در استان فارس تمامی ندارد، یک روز صف خرید روغن نباتی است و روزی دیگر مردم مجبورند برای خرید مرغ با قیمت مصوب صف عریض و طویل تشکیل دهند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز به‌رغم وعده‌های مسئولان مبنی بر قیمت مصوب هر مرغ کیلویی 24 هزار و 900 تومان، اما با گذری در خیابان های شیراز و مغازه‌های مرغ فروشی به راحتی مشاهده می‌کنید که هر کیلو در مغازه‌های سطح شهر شیراز حدود 32 هزار تومان است.

در شرایطی که کارشناسان بهداشت و درمان و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا به دلیل شیوع این بیماری، شهروندان را از تجمعات و دورهمی‌های غیر ضروری برحذر می‌دارند اما مردم مجبورند برای بدست آوردن مایحتاج روزانه‌شان مداوم  در صف‌های طولانی و شلوغ بایستند تا بتوانند آنها را خریداری و تهیه کنند.محصولاتی که خانواده‌ها ناچارند به خاطر آن در صف‌های طولانی بایستند و    سلامتی خودو خانواده شان  را به خطر بیندازند.

این صف‌ها در شرایطی درست شده  که مردم به‌جای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مجبور به ایستادن در صف‌هایی می‌شوند که در آنها کرونا جولان می‌دهد.

گرانی مرغ از چه زمانی شروع شد؟

روند افزایشی قیمت مرغ از دی ماه سال گذشته آغاز شد و مرغ تنظیم بازاری ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی را در یک مرحله به ۲۲ تا ۲۳ هزارتومان و در مرحله بعد یعنی اواخر بهمن ماه در سطح خرده فروشی ها به ۲۷ تا ۳۰ هزارتومان  رساند.

هیچ مغازه حق فروش مرغ گران تر از قیمت مصوب ندارد

آن طور که رنجبر مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی فارس می گوید: هیچ مشکلی در رابطه با تولید مرغ در استان فارس نداریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی به همراه دیگر سازمان ها در حال اجرای توزیع مرغ با قیمت مصوب است، می گوید: در شرایط فعلی قیمت مصوب هر کیلو مرغ در بسته بندی ها 24900 تومان درج شده است و از دور روزگذشته وارد مرحله عملیاتی شده است.

صمد رنجبری در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه به‌رغم مقاومت هایی که فعالان مرغ در برابر قیمت نشان دادند اما سازمان جهاد کشاورزی استان به همراه استانداری  سعی کردند مرغ را با قیمت بالغ بر 24900 در اختیار مردم قرار دهند، می افزاید: نباید فراموش کرد که هیچ مغازه حق فروش مرغ گران تر از قیمت مصوب ندارد. این در حالی است که  اگر  مغازه‌داران  مرغ را با قیمتی گران تر از نرخ 24900 به مردم می فروشند مشمول قانون اخلال در بازار می شود.

ورود مستقیم دادستانی به بازار مرغ

وی با بیان اینکه دادستانی مستقیما و رسما به موضوع گران‌فروشی مرغ در استان ورود کرده، می افزاید: از این رو دادستان با افرادی که در بازار مرغ اخلال ایجاد می کنند و مرغ را با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار نمی دهند برخورد می کند.

 مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه قیمت مرغ برای تولید کنندگان مشخص شده است، بیان می کند: از این رو تولید کنندگان، کشتارگاه ها و ... باید مرغ را با قیمت مصوب به مردم بفروشند.

رنجبری در ادامه می گوید: خوشبختانه میزان تولید مرغ دراستان فارس کفاف مصرف خانوارها را می دهد

تقابل معیشت و سلامتی در بازار مرغ/ مرغ با قیمت مصوب به مغازه‌داران نمی‌رسد/ یک مسئول: هیچ مغازه‌ای حق فروش مرغ گرانتر از قیمت مصوب ندارد

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی نیاز است تا تمام افراد  از چرخه تولید تا فروش مرغ با قیمت مصوب اعلام شده همکاری کنند، می افزاید: قیمت مصوب شده مورد قبول تولید کنندگان هم واقع شده است.

مرغ با قیمت مصوب به مغازه داران نمی رسد

 در حالی که مدیر بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی فارس از توزیع مرغ با قیمت مصوب در شیراز سخن می گوید نجفی رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم مرغ‌فروشان شیراز می افزاید: تولید کنندگان مرغ را با قیمت مصوب در اختیار مغازه داران قرار نمی دهد.

وی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه اعلام قیمت مرغ بر عهده سازمان جهاد کشاورزی و پشتیبانی دام هستند می گوید: در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ 24900 تومان است و تولید کنندگان هم موظفند مرغ را با قیمت مصوب شده در اختیار مغازه داران قرار دهند.

منصور نجفی با اشاره به اینکه تولید کنندگان مرغ را طبق قیمت مصوبه در اختیار مغازه‌داران قرار نمی دهند می افزاید: این مهم سبب شده تا مرغ با قیمتی گران به دست مردم برسد.

توان گرانی و افزایش قیمت محصولات را ندارم

یک بازنشسته تأمین اجتماعی که به یکی از فروشگاه‌های شیراز مراجعه کرده از گرانی و قیمت‌های سر سام آور مرغ گلایه می‌کند و می گوید: متاسفانه افزایش قیمت‌ها و در آمدهای پایین در ماه‌های گذشته باعث شد تا قدرت خرید گوشت را از دست بدهیم و گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنیم.

وی در گفت و گو با ایلنا می‌گوید: دیگر توان گرانی و افزایش قیمت محصولات را ندارم و هر سری که به مغازه مراجعه می‌کنم مجددا با افزایش قیمت مواجه می شوم این در حالی است که حقوق ما تنها یک بار در سال افزایش پیدا می کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز