خبرگزاری کار ایران

بلاتکلیفی دو پروژه فرهنگی ناتمام استان مرکزی در دولت‌های نهم تا دوازدهم ؛

انتظار ۱۰ و ۱۴ ساله مردم استان برای ساخت موزه بزرگ و تالار مرکزی اراک/پیشرفت ۵۰ درصدی،حاصل کار تا کنون/تکمیل یک سالن تالار، شاید تا پایان بهار امسال

انتظار ۱۰ و ۱۴ ساله مردم استان برای ساخت موزه بزرگ و تالار مرکزی اراک/پیشرفت ۵۰ درصدی،حاصل کار تا کنون/تکمیل یک سالن تالار، شاید تا پایان بهار امسال
کد خبر : ۱۰۵۶۶۳۸

دو پروژه بزرگ فرهنگی شهرستان اراک که میراث ناتمام دولت های نهم و دهم است ،هنوز پس از گذشت بیش از ۱۰ سال بلاتکلیف باقی مانده . مجموعه هایی که اگر به بهره‌ برداری می رسید شاید می توانست کمی شادی و نشاط برای جوانان و مردم خسته استان به ارمغان بیاورد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سال 1389،زمانی که علی اکبر شعبانی‌فر  استاندار استان مرکزی  و هوشنگ بازوند نیز در پست معاونت عمرانی این استان بودند ، استارت احداث موزه بزرگ اراک زده شد.از آن زمان تا کنون 10 سال می‌گذرد، اما تنها با 50 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان بلاتکلیف باقی مانده است. پیش از این نیز یعنی در سال 1386 و در زمان دولت نهم، همزمان با زمانی که عبدالله سهرابی استاندار  بود و باز هم هوشنگ بازوند بر صندلی معاونت عمرانی استانداری مرکزی تکیه زده بود، فرآیند احداث تالار مرکزی اراک نیز آغاز شد،اما به گفته مسئولان مربوط این پروژه نیز پس از گذشت 14 سال، هنوز نیمه کاره است و قرار  است  تا در 6 ماه  آینده  به بهره‌برداری برسد.

 15 میلیارد تومان؛ پیش بینی اعتبار اولیه موزه بزرگ اراک

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در رابطه با روند احداث موزه اراک، گفت: طراحی موزه بزرگ اراک با وسعت 8459 مترمربع از سال 1389 آغاز شده و از سال 1390 پس از اتمام مراحل طراحی، پیش بینی بودجه اولیه به میزان 15 میلیارد تومان، فرایند عملیات اجرایی احداث آن نیز آغاز شده است. بر اساس فعالیت هایی که برای احداث این موزه انجام شده تا به حال حدود 12 میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده است. 

مصطفی مرزبان در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، افزود: اعتبارات موزه بزرگ اراک ملی است و از سال 1390 تاکنون نیز هر ساله بر اساس اعتبارات و تخصیص هایی که به پروژه ابلاغ می شود، قراردادها منعقد می شود و پیمانکار عملیات اجرایی را آغاز می کند. در حال حاضر 45 تا 50 درصد از این پروژه پیشرفت فیزیکی دارد. 

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و افزایش قیمت ها و همچنین تخصیص اسناد خزانه‌ای که به موزه داده شده، فرایند عملیات اجرایی این موزه با مشکلاتی بسیاری مواجه شده و در حال حاضر نیز با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال سیر تکاملی است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: در سال جاری نیز از میزان 4 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتباری که برای آن در نظر گرفته شده تا به این لحظه تنها یک میلیارد تومان آن به صورت اسناد خزانه تخصیص پیدا کرده است و کارگاه پیمانکار اجرایی احداث آن نیز فعال است. 

مرزبان تصریح کرد: پیش بینی می شود برای بهره برداری نهایی از این پروژه 30 میلیارد تومان دیگر اعتبار مورد نیاز باشد تا در صورت تزریق به پروژه به سرانجام رسیده و به بهره برداری نهایی برسد. اگر اعتبارات مورد نیاز این پروژه تزریق شود، ظرف مدت 2 سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. 

تاکنون 59 میلیارد تومان هزینه شده است 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در راستای فرایند احداث و بهره برداری از تالار مرکزی اراک، گفت: فرایند احداث پروژه تالار مرکزی شهر اراک با وسعت 16 هزار مترمربع از سال 1386 با پیش بینی بودجه 22 میلیارد تومان آغاز شده و تا به این لحظه که در سال 1399 قرار داریم با افزایش هزینه های لازم تاکنون 59 میلیارد تومان اعتبار برای احداث این تالار هزینه شده است. 

حجت الاسلام عباس دانشی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: در حال حاضر عملیات ساختمانی تمامی بخش های عمومی، آموزشی و فرهنگی این تالار به پایان رسیده و آماده بهره برداری است. همچنین در تالار مرکزی اراک 2 سالن تئاتر و موسیقی پیش بینی شده است. برای احداث و تکمیل نهایی این 2 سالن بیش از 40 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا به بهره برداری کامل برسد. 

وی ادامه داد: در حال حاضر به تازگی مناقصه یک سالن این تالار با اعتبار 22 میلیارد تومان انجام شده و پیمانکار مربوطه نیز فرایند عملیات اجرایی یک سالن را در این تالار آغاز خواهد کرد. قرارداد تکمیل و تجهیز سالن نخست آن از محل اعتبارات سال 1399 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده است. سالن دوم این تالار نیز برای بهره برداری به 25 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که در مراحل بعدی تأمین اعتبار خواهد شد و مناقصه آن نیز برگزار خواهد شد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار داشت: تالار مرکزی اراک ظرف 6 ماه نخست سال 1400 با یک سالن آماده بهره برداری خواهد بود و امیدواریم با اقدامات انجام شده تالار مرکزی شهر اراک در 6 ماهه نخست سال 1400 با تکمیل سایر بخش های آن و یک سالن به بهره برداری برسد. 

حجت الاسلام دانشی تصریح کرد: در سفر اخیر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، تلاش شد تا اعتبار دیگر برای سالن دوم این تالار دریافت کنیم تا تالار مرکزی اراک همزمان با هر 2 سالن خود به بهره برداری برسد. این موضوع نیز در حال پیگیری و در مراحل اجرایی است. 

وی بیان داشت: بسیار امیدواریم که این اعتبار تأمین شود تا بتوانیم در سال آینده این تالار را با 2 سالن به بهره برداری برسانیم. اما اگر در نهایت تلاش ها برای بودجه سالن دوم به نتیجه نرسید، تالار مرکزی اراک با یک سالن و سایر بخش های این تالار که یکی از بزرگترین پروژه های فرهنگی کشور است، به بهره برداری خواهد رسید. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تأکید کرد: تالار مرکزی اراک هنوز تجهیز نشده است و اعتبارات مورد نیاز برای تجهیزات این تالار باید از محل اعتبارات سال 1400 تأمین شود که پیش بینی های آن نیز انجام می شود. به دلیل اینکه این تالار پروژه بسیار عظیم و وسیعی است، رقم خاصی را برای میزان بودجه لازم در راستای تجهیزات آن نمی توان پیش بینی کرد. 

حجت الاسلام دانشی ابراز داشت: فرایند احداث پروژه تالار مرکزی اراک ملی است و توسط دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عملیات اجرایی و بهره برداری آن پیگیری می شود. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز