خبرگزاری کار ایران

فاطمه راکعی در گفتگو با ایلنا:

قضاوت درباره صداوسیما هنوز زود است

قضاوت درباره صداوسیما هنوز زود است
کد خبر : ۲۴۱۲۳۹

ادبیات هیچ جایگاهی در رسانه ملی ندارد و فقط بسنده می‌کنند به مناسبت‌های خاص که در این مناسبت‌ها هم مجری‌ها اشعار را با غلط فاحش می‌خوانند و علی‌رغم تذکرات و انتقادات جدی این روند همچنان ادامه دارد.

باتوجه به اینکه در دولت اعتدال و تدبیر به‌سر می‌بریم، همه امور کشور به سمت اعتدال می‌رود و این به نفع همه ماست. انتظار داریم صدا و سیما از افراد با گرایشات سیاسی معتدل در همه‌ی بخش‌ها استفاده کند. اگر غیر از این باشد به نظر می‌رسد آدم‌هایی تند و متعلق به یک جناح خاص با صدا و سیما همکاری می‌کنند که این به هیچ وجه درست نیست.

راکعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در رابطه با اینکه جایگاه هنر و ادبیات در رسانه ملی کجاست؛ بیان کرد: به نظرم ادبیات هیچ جایگاهی در رسانه ملی ندارد. متأسفانه توجه به ادبیات بسنده می‌شود به مناسبت‌هایی خاص و در این مناسبت‌ها هم گویندگان اشعار را با غلط فاحش می‌خوانند. سال‌هاست علی رغم انتقادات جدی هنوز این روند ادامه دارد. در صدا و سیما برنامه‌ریزی برای شعر و ادبیات وجود ندارد. رسانه ملی موظف است شعرها و قصه‌های خوب که مخاطب خود را دارند را به‌طور منظم و عادلانه به مردم معرفی کند. مردم ما میراث‌دار شعر هستند. شعر کلاسیک و مدرن نباید قطع شود بلکه باید حضور تازه و پررنگی در رسانه ملی داشته باشند. رسانه ملی متعلق به همه سلیقه‌های ادبی است. متأسفانه جای این موضوع در صدا و سیما خالیست.

این شاعر افزود: رسانه ملی علاوه بر فرهنگ‌سازی باید در زوایای فرهنگ عمومی هم گام‌های بلندی بردارد و به دلیل جنبه‌ آموزشی بودن رسانه، انتظار این هست که سطح توقع را از آثار هنری بالا ببرد و سلایق را تعالی و ارتقا ببخشد. توجه به هنر و ادبیات اگر مربوط به سلیقه خاصی باشد مشخص است که رسانه از عهده این کار به خوبی برنیامده است.

به گفته راکعی؛ صدا و سیما حتی به بررسی و معرفی شاعران انقلاب هم نمی‌پردازد.

مدیرعامل انجمن ناشران اظهار داشت: پیشنهادم این است که کمیسیونی مرکب از نویسندگان و شاعران در حوزه ادبیات، و کنگره دیگری از کسانی که در این زمینه‌ها شناخته شده‌ و مطالعات جدی دارند، دعوت به عمل‌ آورند تا از سلایق مختلف شعری کمک گرفته شود برای ارائه برنامه‌های منظم و پر رنگ در شعر و ادب و هنر. این تنها راه نجات صدا و سیما از این بن‌بست است.

فاطمه راکعی در پاسخ به این سوال که روند رسانه ملی در مدتی که مدیریت جدید سرکار آمده چه تغییراتی را شامل شده است؛ گفت: فکر می‌کنم برای قضاوت در این زمینه زود است. رسانه ملی باید از بزرگترین تا کوچکترین نقطه کشور و از قلب پایتخت تا محرومترین نقاط را پوشش دهد و در همه زمینه‌هایی که به رشد فرهنگی و اجتماعی و رقیق‌تر شدن احساسات و عواطف بپردازد.

او ادامه داد: در تاریخی به سر می‌بریم که بحران «داعش» جهانی شده و به اسم اسلام، بنیادهای اصیل اسلام را خدشه‌دار می‌کنند و سعی دارند که از اسلام چهره‌ای خشن نشان دهند. این دوره دقیقاً همان زمانی است که رسانه ملی نه به طور افراطی و نه به طور احساسی بلکه به صورتی معتدل باید جنبه‌های اسلام که از زلال‌ترین عواطف انسانی گفتگو می‌کند را بیشتر به مردم معرفی کند.

راکعی افزود: ما در حال حاضر با خطرات داعش و خشونت آن‌ها روبه رو هستیم و از طرف دیگر خطرات محیط زیستی و کمبود آب، آینده کشور ما را تهدید می‌کند. ما در همه این زمینه‌ها احادیثقوی و روشنی از ائمه و پیامبر(ص) داریم که باید به زبان انسان امروز تبیین شود. صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها باید در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

این شاعر در ادامه با بیان اینکه شعر با اندیشه سروکار دارد؛ گفت: هنر به خصوص شعر که با اندیشه سروکار دارد و می‌تواند در خدمت آرمان‌های مشترک الهی قرار گیرد. البته همه این‌ها با برنامه‌ریزی درست و اعتماد به همه افکار و سلیقه‌هایی که ضدنظام نیستند و با احترام به چند صدایی بودن کشور امکان‌پذیر است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز