خبرگزاری کار ایران

وزیر پیشنهادی وزارت علوم و تحقیقات در مجلس:

هرگز خارج از چارچوب قانون عمل نکرده‌ام

هرگز خارج از چارچوب قانون عمل نکرده‌ام
کد خبر : ۹۶۹۰۲

دانشگاهی که در آن استاد و دانشجویان مأیوس و مضطرب باشد و احترام و کرامت نداشته باشد، دور از شأن نظام است/دانشگاه محلی برای اعمال سلیقه‌ها و محدودیت‌های سیاسی یا پیشبرد مقاصد حزبی و سیاسی نخواهد بود/مخالفانم سیاسی عمل می‌كنند/بابت بازداشتم عذرخواهی كردند.

ایلنا: ‌وزیر پیشنهادی وزارت علوم و تحقیقات، گفت: برای توسعه آموزش عالی در مناطق درحال توسعه در سایر استان‌ها به ویژه در مناطق محروم و شهرستان‌ها تلاش خواهم کرد. از سال ۸۷ تا ۷۲ که در دانشگاه‌ها مسئولیت داشتم؛ موفق شدم ۲۰ دانشگاه را در شهرستان‌های محروم و کم‌برخوردار و شهرستان‌ها ازجمله ایلام، ‌یاسوج، ‌بوشهر، ‌زابل، ‌چابهار، ایرانشهر، شهرکرد و غیره راه‌اندازی کنم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، میلی منفرد(وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات) پس از نطق نمایندگان موافق و مخالف مجلس؛ در دفاع از برنامه‌های ارائه شده‌ی خود به مجلس، اظهار کرد: برنامه ارائه شده به مجلس برای این وزارتخانه براساس افق تحصیلی در کشور است و هدف اصلی من از این برنامه؛ جلوگیری از هرگونه شتابزدگی اما تقویت همه‌جانبه در پیشرفت علم است تا یک محیط علمی و با نشاط، آرام و بدون تنش و حاشیه‌های غیرضروری در محیط دانشگاهی ایجاد کنم.

وی با بیان اینکه برنامه‌ی ارائه شده‌ براساس سه ضرورت علم در خدمت توسعه و پیشرفت علم در خدمت اقتدار و کرامت علمی و علم در خدمت گفتمان اعتدال است، گفت: ‌در برنامه اول تلاش می‌کنم تا در تصریح روند توسعه علمی که ضرورت توسعه همه‌جانبه کشور است؛ به صورت فرابخشی و بخشی عمل کنم تا وزارتخانه مربوطه با برطرف کردن چالش‌های کنونی و پیش رو محلی برای پژوهش و فناوری همراه با پیشرفت باشد که در آن رشد معنوی نیز جایگاه به خصوصی دارد.

وزیر پیشنهادی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه توجه به معنویت در دولت یازدهم جایگاه بالایی دارد، تصریح کرد: انجام مسئولیت‌های علمی یکی از ضرورت‌هایی است که باید به آن توجه شود. در این برنامه علاوه بر کاربست مقام معظم رهبری نسبت به دانشگاه‌ها بر ۸ سند بالادستی ازجمله قانون اساسی، برنامه پنجم توسعه، ‌افق ۱۴۱۴ و سایر برنامه‌های مورد نیاز توجه شده است و به عنوان یک سند دانشگاه اسلامی تهیه شده است.

میلی منفرد با بیان اینکه عصر امروز عصر اطلاعات است، گفت: در این عصر تولید، دانش محور می‌شود صنعت و کشاورزی با کمک فناوری بازسازی می‌شود و تجارت و بازرگانی جهانی. پژوهش و تحقیقات مبنای تصمیم گیری قرار می‌گیرد و علم و دانش همگانی می‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد کل دانشجویان کشور ۴/۴ میلیون نفر است، گفت: تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دو مقطع دکترا و کار‌شناسی ارشد ۴۰۰ هزار نفر و دانشجویان فوق دکترا نیز ۴۵ هزار نفر است که باید توسعه یابد، من برای توسعه آموزش عالی در مناطق درحال توسعه در سایر استان‌ها به ویژه در مناطق محروم و شهرستان‌ها تلاش خواهم کرد. از سال ۸۷ تا ۷۲ که در دانشگاه‌ها مسئولیت داشتم؛ موفق شدم ۲۰ دانشگاه را در شهرستان‌های محروم و کم‌برخوردار و شهرستان‌ها ازجمله ایلام، ‌یاسوج، ‌بوشهر، ‌زابل، ‌چابهار، ایرانشهر، شهرکرد و غیره راه‌اندازی کنم.

وزیر پیشنهادی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه بسیاری از زیرساخت‌های دانشگاه‌ها در زمان مسئولیتم در این دانشگاه شکل گرفت، ادامه داد: در راستای توسعه پارک‌های علم و فناوری تلاش بسیار خواهم کرد. هم اکنون ۳۱ پارک علم و فناوری ۱۱۵ مرکز پژوهش، ۲۷۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و به دنبال آن هستم تا با تقویت پارک‌های علم و فناوری شرکت‌های دانش بنیان را به ۲۰ هزار واحد افزایش دهم.

میلی منفر با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۰۷ رتبه ۱۶ را در جهان به خود اختصاص داد، تاکید کرد: باید براساس برنامه شاهد توسعه علم در جهان باشیم. هم اکنون ۳۱۰ موسسه عالی آموزش ۴۰۶ مرکز دانشگاه آزاد تعداد زیادی مراکز پیام نور در کشور وجود دارد و ۲۷ مرکز پژوهش زیر نظر دستگاه‌های اجرایی فعالیت می‌کند. بدون شک با برنامه تدوین شده‌ام تلاش خواهم کرد تا شاهد توسعه علم و دانش و فناوری و بهره‌گیری از نتایج بهتر باشیم.

وی با بیان اینکه توسعه علم و فناوری در توسعه تمامی ابعاد کشور کمک می‌کند، گفت: ‌ مشارکت دانشجویان در محیط‌های علمی ازجمله برنامه‌های من است و من به دنبال نگاه اعتدال و تواضع و ایجاد توازن در دانشگاه‌ها هستم و از آنجا که دغدغه رئیس جمهور را دغدغه خود می‌دیدم با قبول کردن این مسئولیت به دنبال توسعه علم و اقتدار علمی کشور هستم و معتقدم دانشگاه با نشاط جامعه بانشاط می‌سازد.

جعفر میلی منفرد با طرح این پرسش که بنده از فضای علمی، فرهنگی و سیاسی حمایت خواهم کرد، گفت: دانشگاه مورد نظر من؛ علم‌پرور، دارای نظم، دیسیپلین علمی، منطق علمی، با ثبات و قانونمند خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه در دانشگاه موردنظر من؛ اختلاف سلیقه در فضای گفتگو و نقد علمی کم می‌شود، افزود: وفاق و اعتدال را افزایش می‌دهم زیرا دانشگاه، محلی برای اعمال سلیقه و محدودیت‌های سیاسی و پیشبرد مقاصد حزبی و گروهی نیست.

میلی منفرد، دانشگاه را جای دانشمندان و نه جای تبلیغات جناحی دانست و افزود: دانشگاه را نه می‌توان به زور سیاسی کرد و نه می‌توان به زور غیرسیاسی.

میلی منفرد تصریح کرد:‌ دانشگاه محل اجتماعی شدن و رشد سیاسی دانشجویان است نه میدان بازی سیاسی آنها.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه، دانشگاه است، افزود: بگذاریم دانشگاه با منطق و متد علمی خود کار کند و دانشگاه موردنظر من دارای قدرت منطق و گفتگو و نه دانشگاهی جنجالی و ناآرام است.

میلی منفرد به ویژگی‌های دانشگاه اسلامی اشاره کرد و افزود: شاخص‌های دانشگاه اسلامی در اندیشه امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری به خوبی آمده است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه را محل اجتماعی شدن و رشد سیاسی دانشجویان نه میدان سیاسی برای آنها عنوان کرد و افزود: دانشگاهی که در آن استاد و دانشجویان مایوس و مضطرب باشد و احترام و کرامت نداشته باشد، دور از شأن نظام است.

میلی منفرد در ادامه به تفکر و سابقه خود اشاره کرد و افزود: فرزند انقلابم و از سال 63 تا 88 معاون جنگ دانشگاه بودم و افتخار می‌کنم که بالاترین خدمات را به ایثارگران و خانواده‌های شهدا انجام دادم.

وی با تاکید بر اینکه همیشه بدون شعار و تظاهر در پی تحقق علمی اندیشه امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری در دانشگاه و بیرون از آن کوشیده‌ام، افزود: همیشه دغدغه مصالح نظام را داشته‌ام و همین نمایندگان محترم منتقد یا مخالف را که از قدیم می‌شناسم؛ دلسوز و مومن می‌دانم.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه عضو هیچ حزب و گروهی نبودم هرچند عضویت در احزاب را عیب نمی‌دانم، افزود: ظرفیت انقلابی که در آن بودم و نظامی که از آن برآمد آنقدر کوچک و تنگ نبود که برخی امروز چنین می‌خواهند.

وی خاطرنشان کرد: وقتی به شهیدان دانشگاه نگاه می‌کنم از محبوب کردن اسلام و انقلاب در آنها و سلیقه‌های سیاسی در امروز تعجب می‌کنم.

میلی منفرد با اشاره به تفکر شهیدان مطهری، بهشتی، باهنر، چمران، دکتر نجات الهی و شهدای 16 آذر افزود: امروز برخی تفکرات هر که را متفاوت با خود می‌بیند؛ غیرمسلمان و غیرانقلابی تعریف می‌کند آیا این تفکرات با تفکرات آنها سازگار است.

وی تصریح کرد: 28 سال در دانشگاه بودم که 16 سال آن مسئولیت در بالاترین سطوح وزارت علوم بود و یک اخطار، احضار و یک برگ تذکر از مقامات ناظر و امنیتی برای هرگونه اقدامی خلاف مصلحت نداشتم.

وی با اشاره به اینکه با همه گرایش‌ها کار کرده‌ام، افزود: مدیرانی از جناح راست و چپ داشته‌ام و اولویت را تعهد و تخصص علمی قرار دادم.

وی تصریح کرد: حتی برای سیاسی‌ترین مسئولیت‌ها به دنبال علمی‌ترین افراد بودم. به گونه‌ای که مجید شهریاری در دوره مدیریت من در وزارت علوم مسئول کمیته انضباطی دانشجویان بود.

میلی منفرد با اشاره به اینکه بیشتر از آنکه سیاسی عمل کنم؛ مخالفان من که بیش از هر چیز مخالف نتیجه انتخابات هستند، سیاسی عمل می‌کنند، افزود: آنها حتی قبل از اینکه بنده برای وزارت علوم مطرح شوم فضایی را به وجود آوردند که فردی همسو با رای مردم و دانشگاهیان نباید مسئول دانشگاه‌ها باشد.

دکتر میلی منفرد ادامه داد: بعداز فاجعه 18 تیر که به کوی دانشگاه حمله شد؛ صبح شنبه اساتید به دانشگاه آمدند درحالیکه دل نگران بودند در مسجد دانشگاه جمع شدند. من هم رفتم تا جو را آرام کنم که نکند فاجعه 18 تیر دوباره تکرار شود. کل این جلسات دو ساعت طول کشید.

وی ادامه داد: آیا من در این جلسات حرفی زدم، موضع‌گیری کردم. نکته‌ای گفتم. جرم من تنها حضور داشتن در جمع بود تا التهاب را کم کنم. آنان که می‌گویند جرم من حضور در آن جلسه است؛ مگر نمی‌دانند که در آن جلسه رئیس دانشگاه تهران نیز در صدر مجلس نشسته بود.

میلی منفرد اضافه کرد: آیا دل نگرانی جرم است؟ آیا حرفی زده‌ایم؟ نکته‌ای گفته‌ایم و موضع‌گیری کردیم یا تحریفی کرده‌ایم که ما را به آن متهم می‌کنید؟

وزیر پیشنهادی علوم خاطرنشان کرد: من در عمرم یک کلاس تعطیل نکرده‌ام، یک امتحان تعطیل نکرده‌ام. من در سال 64 و 65 که معاون جنگ دانشگاه بودم و روزی 4 تا 7 موشک به تهران می‌خورد؛ همه کلاس‌ها را در دانشگاه‌ها به زیرزمین بردم که کلاسی تعطیل نشود. من کلاس تعطیل کرده‌ام؟

وی ادامه داد: در فضای پرالتهاب دانشگاه در سال88 به ما گفته شد که می‌توانید امتحانات را در تیرماه یا شهریورماه بگیرید؛ من همه امتحانات را در تیرماه برگزار کردم. من امتحان به تاخیر انداخته‌ام؟

میلی منفرد با بیان اینکه می‌توانید سوابق مرا در پورتال دانشگاه ببینید، گفت: من منظم‌ترین استادم. منظم‌ترین در برگزاری امتحانات. در کل تاریخ خدمتم یک جلسه تعطیل نکرده‌ام، من کلاس تعطیل کرده‌ام؟ من امتحان عقب انداخته‌ام؟

وی با بیان اینکه در حادثه 18 تیر 78 جلسات بسیاری در شورای امنیت برگزار شد، خاطرنشان کرد: در تمام این جلسات عملکرد وزارت علوم که در آن زمان فرهنگ و آموزش عالی بود؛ تایید شد و گفته شد که تلاش برای خاموش کردن غائله نقطه قوت وزارت فرهنگ وقت بوده است.

وزیر پیشنهادی علوم ادامه داد: در جایی پیدا کنید که من حرفی زده باشم یا جایی رفته باشم یا با کسی نشست و برخواست کرده باشم که بگویند اگر میلی منفرد آنجا نمی‌رفت، بهتر بود.

وی با بیان اینکه من در هیچ ستادی در انتخابات 88 شرکت نکردم، عضو هیچ حزبی نبودم و درگیر هیچیک از این مسائل حاشیه‌ای نشده‌ام، اظهار داشت: در زمانی که من معاون دانشجویی وزارت علوم بودم؛ رسیدگی به کمیته موارد خاص دانشجویان با من بود. بگردید ببینید در این مدت آیا یک پرونده را بدون قانون انجام داده‌ام. تمام موارد قانون‌مند و در چارچوب ضوابط بوده است.

میلی منفرد با بیان اینکه در طول مدت 20 سال یک بار بازرس نیامده پرونده‌ای را بیرون بکشد که من کسی را خلاف قانون بورس تحصیلی کرده باشم، افزود: آیا اگر نماینده مجلسی اکنون در آمریکاست باید به رئس مجلس بگوییم که شما اشتباه کرده‌اید که ایشان اکنون در آمریکا هستند؟

وی با بیان اینکه من با آقای افشاری یکبار رو دررو نشده‌ام، گفت: تمام مدارک عملکرد من در پورتال دانشگاه وجود دارد و نشان می‌دهد که من هرگز در خارج از چارچوب قانون عمل نکرده‌ام.

وزیر پیشنهادی علوم متذکر شد: من در سال 61،62و 63 در پاریس بودم و در آنجا فعالترین دانشجو در زمینه ایستادن در پای انقلاب و ولی فقیه بودم. سوابقم مشخص است. صدها دانشجو را برای دفاع از ولایت فقیه و آرمان‌های انقلاب سازماندهی می‌کردم و در راس آنها طوری فریاد الله اکبر و شعار می‌دادیم که زمین و زمان زیرپایمان می‌لرزید.

میلی منفرد با بیان اینکه آمده‌ام تا با کمک دولت؛ بیانات رهبر فرزانه انقلاب را در دانشگاه پیاده‌سازی کنم، گفت:‌ آمده‌ام تا بیانات رهبری و ولایت را در جامعه دانشگاهیان به پیش ببرم و در این شرایط حساس دانشگاه‌ها را آرام و در فضای مساعد به پیش ببرم تا این نهاد فرهنگی بتواند سیر تعالی خود را به درستی طی کند.

وی ادامه داد: من آمده‌ام تا تمام ظرفیت دانشگاه را با کمک دانشگاهیان دراختیار دولت قرار دهم. شرایط کشور حساس و خطیر است و باید با تمام توان به میدان بیاییم و روح توسعه کشور را جانی تازه بخشیم.

وی در انتها متذکر شد: باید از گذشته بیاموزیم و به آینده بیندیشیم، رقابت را به همکاری، بی‌اعتمادی را بر اعتماد و ضعف را به قوت تبدیل کنیم تا دانشگاه و کشور بیش از پیش راه توسعه را هموارتر طی کند.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز