سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:
باقیمانده اضافه تدریس معلمان در ماه آبان همراه حقوق واریز میشود
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پرداخت 80 درصد در مهر ماه از پرداخت 20 درصد با قی مانده به همراه حقوق آبان ماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری امروز چهارشنبه ۱۶ آبان ضمن تبریک میلاد حضرت زینب کبری، ایشان را تأثیرگذارترین خبرنگار اعلام کرد و افزود: اگر ایشان نبودند فلسفه قیام امر به معروف اباعبدالله فراموش شده بود.
وی با بیان فعالیت ۱۲۲ هزار مدرسه در کشور افزود: امسال برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش قبل و بعد از انقلاب، اضافه تدریس معلمان همراه با حقوق در همان ماه مهر پرداخت شد.
پرداخت باقیمانده اضافه تدریس معلمان در ماه آبان
فرهادی افزود: در ۲۰ شهریور سال گذشته که من در این مجموعه مشغول به کار شدم، هنوز حقوق حقالتدریس ۱۴۰۱ پرداخت نشده بود. اما امسال ۸۰ درصد فایل اضافه تدریس در مهر پرداخت شده و ۲۰ درصد باقیمانده در آبان پرداخت میشود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: در سه سال گذشته علیرغم اینکه جمعیت دانشآموز افزایش پیدا کرده کادر آموزشی ما روند کاهشی داشته است. جمع کل پرسنل آموزشی و اجرایی ما در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تعداد ۹۶۲ هزار و ۵۹۷ نفر بوده است که از این تعداد حدود ۳۶ هزار و ۵۰ نفر اداری بودند. اما همین عدد برای سال تحصیلی بعد از آن به عدد ۹۷۶ هزار میرسد که یعنی حدود ۸۰۰۰ نفر افزایش پیدا میکند. اما مجددا در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به عدد ۹۶۵ هزار و ۹۲۶ نفر کاهش پیدا میکند. این عدد نسبت به ۱۲ سال پیش که قریب به ۴ میلیون دانشآموز نسبت به حال حاضر کمتر داشتیم، باز هم کمتر معلم داریم. در واقع یعنی بهرهوری آموزش و پرورش بیشتر شده است.
کاهش نیروی خدماتی در مدارس
در ادامه وی با اشاره به کاهش نیروهای آموزش و پرورش افزود: تعداد نیروهای خدماتی ما نسبت به سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ حدود ۳۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده یعنی به شدت نیاز به نیروی سرایدار و خدمتگزار احساس میشود. نسبت به دو سال قبل، تعداد نیروهای اداری ۴۰۰۰ نفر، تعداد نیروهای متوسط دوم نیز ۴۰۰۰ نفر، نیروهای متوسط اول ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده اما تعداد نیروهای معلمین و کادر آموزشی در دوره ابتدایی ۹۰۰۰ افزایش پیدا کرده که این نشاندهنده برنامهریزی صحیح در دو سال گذشته دارد.
فرهادی با بیان نسبت دانش آموزان به معلمان اظهار کرد: در مقطع ابتدایی نسبت دانشآموز به گروه معلم ۲۸.۲۷ درصد است در متوسطه اول این عدد به ۲۵.۹ و در متوسطه دوم به ۱۶.۹ میرسد. یعنی بیشترین تراکم دانشآموز را در مقطع ابتدایی داریم و بیشترین افزایش نیرو را نیز در این دوسال در مقطع ابتدایی داشتهایم.
او متذکر شد: در مقطع ابتدایی به ازای هر ۳۰۴ دانشآموز یک معاون آموزشی داریم. در متوسطه اول این نسبت برابر با یک معاون آموزشی به هر ۳۱۶ دانشآموز و در متوسطه دوم یک معاون آموزشی به ازای هر ۲۰۹ دانشآموز است. در حوزه پرورشی و سلامت نیز، هر ۵۹۷ دانشآموز ابتدایی یک معاون پرورشی دارند.
فرهادی در خصوص علت تفاوت این آمار چنین توضیح داد: ما در مقطع ابتدایی ۴۱۳ مدرسه داریم که تنها یک دانشآموز در آنها مشغول به تحصیل است و در این مدارس یک معلم، تمام نقشهای کادر مدرسه را به عهده میگیرد. ۵۲۸۶ مدرسه ابتدایی نیز از ۲ تا ۵ دانشآموز و ۵۶۹۶ مدرسه ابتدایی از ۶ تا ۱۰ دانشآموز دارند.
وی سپس به آمار کلی مدارس اعم از ابتدایی و متوسطه پرداخت و گفت: ۴۱۹۶ مدرسه داریم که از ۱۱ تا ۱۵ دانشآموز دارند. ۳۷۱۵ مدرسه از ۱۶ تا ۲۰ دانشآموز، ۳۱۸۸ مدرسه از ۲۱ تا ۲۵ و ۳۲۰۰ مدرسه از ۲۶ تا ۳۰. دانشآموز دارند. همچنین ۱۱۴۳۶ مدرسه از ۳۰ تا ۵۰ دانشآموز، ۸۴۸۶ مدرسه از ۵۱ تا ۷۵ دانشآموز، ۷۳۰۳ مدرسه از ۷۶ تا ۱۰۰ دانشآموز و ۹۸۷۷ مدرسه از ۱۰۱ تا ۱۵۰ دانشآموز دارند. این یعنی ما در مجموع ۵۲۹۷۳ مدرسه داریم که جمعیت دانشآموز آن کمتر از ۱۰۰ نفر است. اینگونه میتوان عدالت آموزشی را برقرار و دسترسی را به آموزش رایگان برای نقاط دوردست ایجاد کرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش سپس با بیان اینکه ۳۶۲۴۸ مدرسه داریم که بالای ۱۵۰ دانشآموز دارند گفت: دوران احتساب آمار با ماشین حساب گذشته و ما آمار را بر اساس سامانهها میگیریم. آموزش و پرورش در این یک سال سامانهمحور عمل کرده و وزیر نیز تاکید داشتهاند که اطلاعات و آمار به طور شفاف در اختیار تصمیمگیران قرار بگیرد.
فرهادی در ادامه به تکمیل آمار خود پرداخت و اعلام کرد: اکنون در کشور ما ۸۷۸۵۲ مدرسه عادی، ۷۶۲ مدرسه استعدادهای درخشان و ۷۱۲۲ مدرسه عشایری داریم. مدارس عشایری تراکم پایینی دارند اما عدالت آموزشی در این مدارس بسیار مهم است.
نیاز است مراقبین بهداشت و سلامت بیشتری در مدارس جذب کنیم
وی خاطرنشان کرد: ما نیاز داریم مراقبین بهداشت و سلامت بیشتری جذب کنیم. مراقبین بهداشت ما چند مدرسه را پوشش میدهند و حضور دائم ندارند. در مدارس ابتدایی هر ۶۰۰۰ دانشآموز یک مربی بهداشت دارد. در دوره ابتدایی بهداشت نقش بیشتری دارد. در متوسطه اول و دوم بیشتر به مشاور نیاز داریم که در مدارس متوسطه اول به ازای ۳۷۶ دانشآموز یک مشاور و در متوسطه دوم نیز به ازای هر ۷۰۰ نفر یک مشاور و در ابتدایی به ازای هر ۵۰۰۰ نفر یک مشاور مشغول به کار هستند.
فرهادی با بیان اینکه هدف ما از پرداخت بهموقع اضافه تدریس، مالی نیست و نگاهی تربیتی و نظممحور داریم اعلام کرد: هزینه برونسپاری هنرستانها نیز -که حدود ۳۵۰ میلیارد تومان بود- تسویه شد و اکنون هیچ مبلغی بابت برونسپاری هنرستانها بدهکار نیستیم.
وی با اشاره به کسب مقام پنجم ایران در میان ۷۲ کشور شرکتکننده در المپیاد دانشآموزی بحرین گفت: این نشان میدهد که آموزش و پرورش میتواند زیرساخت ورزش کشور را ایجاد کند.
فرهادی اعلام کرد: کل سرانه آموزشی سال گذشته، ۲۴۶۰ میلیارد تومان بوده که امسال به ۴۹۰۰ میلیارد تومان رسید. در ۷ ماهه اول کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان سرانه به مدارس پرداخت شد اما امسال تا همین الان قریب به ۲۵۰۰ میلیارد تومان سرانه بین مدارس توزیع کردهایم و اولویت ما نیز مدارس شبانه روزی بوده است. ما سرانه بیشتری را به مدارس عادی اختصاص میدهیم و مدارس شاهد، استعدادهای درخشان و هیئت امنایی سرانه کمتری دریافت میکنند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: از آغاز امسال تقریبا نزدیک به چهل درصد معلمان در دوره توانمندسازی و آموزش ضمن خدمت شرکت کردهاند.