گفتگو با كارگر یك معدن حادثهخیز:
ممكن است هر روز در این معادن ناامن فاجعهای رخ دهد

«نداشتن امکانات ایمنی و همچنین مشكلات معیشتی كه ذهن معدنكاران را در هنگام انجام كار حساس و پر مخاطره معدن مشغول میكند، باعث رخ دادن اتفاقات تلخی میشود.»
كارگران معدن «همكار» واقع در منطقه راور كرمان كه در چندین حادثه شغلی تعدادی از همكارانشان را از دست دادهاند، نبود پزشک و اورژانس، نداشتن لباس کار، ماسک استاندارد و چکمه کار را از عمدهترین مشكلات و باعث تهدید دائمی جان خود و همكارانشان میدانند.
نماینده این كارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در كرمان، دیگر مشكلات كارگران معدن «همكار» را پایین بودن حقوق و مزایا و نپرداختن به موقع آن، عدم پرداخت پاداش و بن کارگری و به حساب نیاوردن ضریب کاری ذكر كرد و گفت: ما از بازرسان وزارت كار و مسئولان شركت زغالسنگ كرمان میخواهیم با سركشی منظم و مداوم از این معدن مانع تضییع حقوق كارگران شوند.
او كه از بیم اخراج نخواست نامش فاش شود ادامه داد: نداشتن امکانات ایمنی و همچنین مشكلات معیشتی كه ذهن معدنكاران را در هنگام انجام كار حساس و پر مخاطره معدن مشغول میكند، باعث رخ دادن اتفاقات تلخی میشود.
این كارگر یادآور شد: طی سالهای متوالی شاهد مرگ دلخراش تعدادی از همكارانمان از جمله «عبدالرضا مولایی»، «علی حاج حسنی»، «علیرضا کاظمی» و... بودهایم و در ادامه این روند متاسفانه حدود یک ماه قبل (۲۵/۸/۹۱) باز هم جوان ۲۷ سالهای بنام «مجید شهریاری» در این معدن براثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد که این مرگ را مسئولان امری طبیعی تلقی کردند.
او افزود: متاسفانه مسئولین در این زمینه یا مسامحه و چشم پوشی، علت مرگ این عزیزان را سهل انگاری معرفی میکنند در صورتی که كارگران این معدن در نبود امکانات ایمنی و نیروهای امدادی ماهر و باتجربه، پزشک و اورژانس متناسب بامحیط کار، لباس کار، ماسک استاندارد و چکمه کار مجبور به كار كردن هستند.
این كارگر تاكید كرد: مسئولین تنها به فکر بازدهی معدن هستند نه به فکر کارگری که بایستی ساعتها در عمق بیش از ۲۰۰ متری زمین زغال سنگ استخراج کند.
گقتنی است، شهرستان راور واقع در ۱۲۵ کیلومتری استان کرمان با جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر است و دارای روستاهای متعدد معدنی از جمله روستای فیض آباد (محل معدن همكار) است.