با رای هیات تشخیص اداره کار قروه:
۲۱۱ کارگر اخراجی فولاد زاگرس حکم بازگشت بکار دریافت کردند
چکیده: «در جلسه رسیدگی به شکایت ۲۳۵ کارگر اخراجی فولاد زاگرس، هیات تشخیص اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان قروه بر اساس مستندات ارائه شده نمایندگان کارگری وکارفرمایی، حکم بازگشت بکار ۲۱۱ تن از کارگران کارخانه فولاد زاگرس را صادر کرد و کارفرما موظف به پرداخت معوقات حقوقی کارگران شد.»
با رای هیات تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ۲۱۱ نفر از مجموع ۲۳۵ کارگر اخراجی کارخانه فولاد زاگرس حکم بازگشت بکار دریافت کردند.
به گزارش ایلنا، در جلسه رسیدگی به شکایت ۲۳۵ کارگر اخراجی فولاد زاگرس، هیات تشخیص اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه بر اساس مستندات ارائه شده نمایندگان کارگری و کارفرمایی، حکم بازگشت بکار ۲۱۱ تن از کارگران کارخانه فولاد زاگرس را صادر کرد و کارفرما موظف به پرداخت معوقات حقوقی کارگران شد.
در متن دادنامه شماره ب/۹۲/۴۴ مورخه سیام مرداد ماه سال۹۲ آمده است: نظر به اینکه کارگران شرکت فولاد زاگرس کردستان تا پایان سال ۹۱ با شرکت پیمانکاری «خوان گل »در چار چوب قرار داد مدت موقت فعالیت داشته و قرار داد کارگران به دلیل عدم تمدید قرار داد کاری پیمانکار با کارخانه در پایان سال ۹۱ یک طرفه فسخ شده است، اما کارگران در سال ۹۲علیرغم غیر فعال بودن خط تولید کارخانه در محل کارگاه حضور داشته و شرکت برابر با نامه شماره ۵۱۸-۲۱۰ (مورخه۲۵/۳/۹۲) قطع همکاری خود را از تاریخ ۳۱/۳/۹۲ به کارگران اعلام کرده، لذا با استناد به بند د ماده ۲۱ قانون کار قرار داد کارگران با شرکت فولاد زاگرس کردستان در سال ۹۲ بصورت ضمی تمدید شده تلقی میشود.
در ادامه این دادنامه آمده است: با توجه به اینکه نماینده کارفرما مدارک و مستنداتی دال بر موجه بودن اخراج کارگران ارائه ننموده و همچنین مراحل قانونی اصلاح ساختار افتصادی مورد ادعا از سوی کارفرما با توجه به تعلیق قرار داد کارگران اجرا نشده است، لذا هیات تشخیص با توجه به مراتب فوق با استناد به بند د ماده ۲۱ و ماده ۲۵ قانون کار اخراج کارگران را در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۹۲ غیر موجه دانسته و شرکت فولاد زاگرس را مکلف به ابقاء تمامی ۲۱۱ کارگر در چار چوب قرار داد کار موقت تا تایید طرح اصلاح ساختار اقتصادی کارخانه مطابق دستورالعمل شماره ۲۹ شورای عالی کار میکند.
در متن حکم فوق، هیات تشخیص همچنین کارفرما را موظف کرده است در صورت اجرای اصلاح ساختار کارخانه همه کارگران مندرج در لیست را برابر با تبصره یک ماده دو قانون بیمه بیکاری و ماده ۶ آیین نامه اجرایی قانون تحت پوشش قانون حمایتی بیمه بیکاری قرار دهد.
همچنین هیات رسیدگی به استناد به مواد ۳۴، ۳۷، ۴۱ و۱۴۸قانون کار، کارخانه فولاد زاگرس را مکلف به پرداخت معوقات حقوقی و بیمهای کارگران از تاریخ ۱/۱/۹۲ لغایت ۳۱/۲/۹۲ وحق والسعی ایام بلاتکلیفی ازتاریخ ۱/۴/۹۲ لغایت ۲۰/۵/۹۲ (تاریخ صدور رای) کرده است.
در بخش پایانی متن رای صادره از سوی هیات تشخیص اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه به برقراری رابطه کارگران با کارفرمای کارخانه فولاد زاگرس با استناد به ماده ۲و۳ قانون کار تاکید شده و سایر مطالبات و سنوات قبل از سال ۹۲ کارگران به طرفیت شرکت فولاد زاگرس را وارد ندانسته است.
گفتنی است رای صادره به استناد ماده ۱۵۹ قانون کار از تاریخ ابلاغ به مدت ۱۵ روز قابل اعتراض بوده وبعد از پایان مهلت مقرر به صورت قطعی لازم الجرا است.
پیشینه اعتراض کارگران فولاد زاگرس
لازم به یاد آوری است ۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس در روزسه شنبه ۱۸ تیرماه، به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیانده بودن تولید» ذکر میشد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند روز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، تجمع کردندوبعد از آن در روزهای ۲۵ و۲۶ تیر ماه به در ادامه تجمعات خود در مقابل ساختمان قوه مقننه خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند، که در نهایت در آخرین روز تجمع خود در تهران، با وعده نماینده شهرستان قروه «قادرمرزی» در مجلس، اعتماد کردند وبه شهر خود بازگشتند.
پس از بازگشت ۱۸۰ کارگر اخراجی فولاد زاگرس از سفر اعتراضی سه روزه به تهران، صبح روز ۲۷ تیر ماه تمامی ۲۳۵ کارگر اخراجی این کارخانه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی خود را مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ادامه دادند وهمه این کارگران برای بازگشت بکار خود با تشکیل یک پرونده واحد به اداره کار شهرستان قروه طرح شکایت کردند.