خبرگزاری کار ایران

دبیر خانه کارگر آذربایجان شرقی:

جامعه كارگری توان اعتراض ندارد

جامعه كارگری توان اعتراض ندارد
کد خبر : ۳۸۷۲۱

قربانیان این وضعیت کارگران هستند که به علت تنگناهای معیشتی، بیکاری، عدم امنیت شغلی به خاطر قراردادهای سفید امضاء و یک طرفه و از ترس اخراج و محرومیت از حداقل‌های قانونی، جرات اعتراض به تضییع حقوق خود را ندارند.

 یك فعال كارگری در استان آذربایجان شرقی معتقد است مسائل اقتصادی و اجتماعی موجود باعث شده تا دوران خاص و ویژه‌ای بر جامعه کارگری حاکم باشد.

به گزارش ایلنا از تبریز، گردهمایی ماهانه فعالان جامعه کارگری استان آذربایجان شرقی به منظور بحث و بررسی پیرامون مسایل کلان کارگران و بازنشستگان، اصلاحیه قانون کار و قانون تامین اجتماعی و چگونگی برگزاری کنگره استانی با حضور اعضای شوراهای اسلامی کار، اعضای انجمن های صنفی و نمایندگان کارگران واحدهای تولیدی و خدماتی برگزار شد.

كریم صادق‌زاده، دبیر اجرایی و مجری طرح های آموزشی خانه کارگر آذربایجان شرقی در این گردهمایی گفت: مسائل و معضلات، هجمه و برخوردهاو اتفاقات خاص موجود در پیرامون مسائل کارگری و بازنشستگی و صنعت و مسائل اقتصادی و اجتماعی بوجود آمده باعث شده تا دوران خاص و ویژه ای بر جامعه کارگری حاکم باشد.

 کریم صادقزاده با تاکید بر اینکه در اصلاح قانون کار نباید عزت­مندی و پایگاه اجتماعی کارگران و بازنشستگان خدشه دار شود، اظهار داشت: اصلاح در قانون کار به عنوان یک قانون حمایتی باید در راستای عدالت اجتماعی، ایجاد امنیت شغلی، ایجاد اشتغال و رعایت کرامت انسانی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه قانون کار بعد از قانون اساسی مهمترین قانون جاری کشور در حوزه روابط کار و کارگری است که حتی علائم نگارشی بی اهمیت هم در آن دارای تفسیر و پراهمیت است، گفت: هر گونه اصلاح و یا تغییرات جزئی قانون کار بایستی در راستای احیای حقوق نیروی کار باشد و اگر به نفع کارگران نباشد نامش اصلاح نخواهد بود بلکه تضییع حقوق کارگران خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در پیش نویس قانون کار برای حذف حداقل حمایت‌ها از جامعه کارگری تلاش شده است، گفت: قانون کار به عنوان اساس روابط کار و بعنوان حامی نیروی کار برای ما مورد قبول است و اگر در این قانون این حداقل های کار نیز از بین برود کارگران ساکت نخواهند ماند.

صادق‌زاده با تاكید بر اینکه قانون کار مانع تولید نیست گفت: مشکل تولید و اقتصاد ما اصلا قانون کار نیست بلکه موارد مهمتری از جمله سوء مدیریت، مشکلات بانکی، افزایش قیمت حامل های انرژی به منظور هدفمندسازی یارانه ها و واردات بی رویه است که باعث شکسته شدن کمر تولید و صنعت شده و عدم حمایت از واحدهای صنعتی آنها را در حالت رکود قرار داده است.

وی با بیان اینکه بحران تولید، اکثر کارخانه ها را در شرایط وخیمی قرار داده است گفت: قربانیان این وضعیت کارگران هستند که به علت تنگناهای معیشتی، بیکاری، عدم داشتن امنیت شغلی به خاطر قراردادهای سفید امضاء و یک طرفه و از ترس اخراج و محرومیت از حداقل های قانونی، جرات اعتراض به تضییع حقوق خود را ندارند.

وی ادامه داد: اگر امروز جامعه کارگری جرات طرح خواسته های خود را نداشته باشد، چه امیدی برای رفع معضلات فراوان است و تا چه زمان باید بگوییم امنیت شغلی و معشیت کارگران در خطر است.

صادقزاده با بیان اینکه اگر تلاش جامعه کارگری نبود حالا ما شاهد از بین رفتن قانون کار بودیم خاطرنشان کرد: قانون کار قانون حمایتی از کارگران است و دولتی و مجلسی هم که مدعی عدالت محوری و مهرورزی است باید تمام قوای خود را در جهت ایجاد اشتغالزایی بکار بگیرند نه اصلاح قانون کار به شکلی که در آن همه چیز به نفع کارفرمایان تغییر یافته است.

وی افزود: طبق معاهدات بین المللی، قانون کار قانون حمایتی از کارگر است و دولت و مجلس باید به این مساله توجه کنند.

صادق زاده با تاکید بر اینکه منتخبان واقعی کارگران در مجلس شورای اسلامی که مشکلات نیروی کار را به خوبی لمس کرده اند باید آینده ای امیدبخش را پیش روی کارگران قرار دهند و به وعده های خود در برابر جامعه کارگری عمل کنند گفت:انتظار داریم تشکلات کارگری بویژه شوراهای اسلامی کار،انجمن های صنفی و نمایندگان کارگران با مطالعه پیش نویس قانون کار مانع از تحمیل اراده کسانی شوند که فقط منافع کارفرمایان را مبنای تصمیمات و تفکرات خود ساخته اند.

جامعه کارگری اجازه دست‌اندازی به سرمایه تأمین اجتماعی را نمی‌دهد

صادق‌زاده در این گردهمایی همچنین به موضوع تغییر قانون تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بی‌ثباتی مدیریت بزرگ‌ترین مشکل این سازمان در سالهای اخیر است بطوری که طی ۷ سال گذشته ۸ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی عوض شده است.

وی ادامه داد: قوانین کار و تامین اجتماعی نتیجه مجاهدتهای جامعه کارگری است و جامعه کارگری به هیچ کس اجازه دست‌اندازی به سرمایه خود در سازمان تأمین اجتماعی که یک سازمان بین النسلی است را نمی‌دهد.

وی با هشدار اینکه می‌خواهند خدمات‌دهی سازمان تأمین اجتماعی به کارگران و بازنشستگان را از بین ببرند و سازمان را دولتی کنند، گفت: این صندوق نباید دولتی شود و سرمایه سازمان تأمین اجتماعی باید بعنوان حق الناس بازنشستگان برای کارگران و بازنشستگان و در جهت رفاه حال آن‌ها صرف شود.

صادقزاده افزود: کارگران و بازنشستگان برای حفظ و صیانت از سازمان تأمین اجتماعی باید برنامه‌ریزی و حضوری همه جانبه داشته باشند.

قول وزیر درباره اجاری قانون بازنشستگی پیش از موعد

وی همچنین با اشاره به قانون بازنشستگی پیش از موعد گفت: بر اساس این قانون قرار بود تا کلیه کارگران بالای ۲۵ سال با مشارکت کارفرمایان، بازنشسته و نیروهای جدید جایگزین شود.

صادق‌زاده با بیان اینکه این قانون توسط دولت به تصویب رسیده بود افزود: اما متاسفانه اجرای این قانون تاکنون اجرایی نشده و برابر گزارشات هفته گذشته، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در مجلس در مقابل سوال نمایندگان متعهد شد تا پایان ماه آینده با تأمین بودجه باری اجرای این طرح اقدام لازم را در جهت بازنشستگی پیش از موعد کارگران به عمل آید و در غیر این صورت این موضوع مجدداً از طریق هیئت رئیسه مجلس از روشهای قانونی دیگر پیگیری می‌شود.

افزایش حقوق بازنشستگان برمبنای واقعیت‌های تورمی

وی در ادامه سخنان خود به افزایش حقوق بازنشتگان و مستمری بگیران نیز اشاره کرد و گفت: افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگبران باید بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی صورت بگیرد تا در سنی که نیاز به استراحت دارند مجبور به کار نشوند.

کنگره عالی‌ترین رکن خانه کارگر

صادق‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه تشکیلات خانه کارگر مدافع حقوق کارگران است افزود: ما به عنوان تشکیلات کارگری معتقد و ملتزم به قانون اساسی و پشتیبان نظام جمهوری اسلامی هستیم و همیشه و در همه حال در مقابل هر دولتی که بخواهد در جهت تضییع حقوق کارگران قدم بردارد می ایستیم و انتقادات سازنده خود را در جهت رفع معضلات و مشکلات و فقرزدایی بیان می کنیم.

وی به برگزاری کنگره استانی در ماه آینده اشاره کرد و گفت: کنگره عالیترین رکن خانه کارگر است که هر چهار سال یکبار با حضور نمایندگان اعضاء که توسط هیات اجرایی مشخص می‌شوند تشکیل می‌شود.

دبیر اجرایی خانه كارگر تبریز افزود: دارا بودن حداقل پنج سال سابقه عضویت مستمر در تشکیلات و اشتهار به فعال بودن در جهت استیفای حقوق جامعه کارگری در میان کارگران و حرکت در جهت اهداف و مرامنامه تشکیلات خانه کارگر و شرکت در گردهمایی و برنامه‌ها از جانب تشکیلات از شرایط انتخاب در کنگره استانی است.

صادق زده افزود: دارا بودن حداقل سه سال سابقه عضویت در هیئت اجرایی و ده سال سابقه مستمر و بی‌وقفه در یکی از نهادهای کارگری و پرداخت ۵ سال حق عضویت از شرایط انتخاب شوندگان هست که طبق آئین نامه بایستی رعایت گردد تا اعتبارنامه آنان جهت حضور در کنگره سراسری به تایید شورای مرکزی قرار گیرد.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز