احمدی در گفت و گو با ایلنا:
۳.۵ درصد جمعیت کردستان در کتابخانههای عمومی عضویت دارند
شاخص فضای مطالعه در استان به ازای هر یکصد نفر ۳/۱ متر مربع است/تهیه منابع در کتابخانههای عمومی استان بر اساس نیازهای مذهبی و بومی منطقه صورت میگیرد/در حال حاضر ۱۲۰ نفر در کتابخانههای عمومی کردستان مشغول فعالیت هستند.
ایلنا: مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان، میانگین عضویت در کتابخانههای عمومی استان را ۳. ۵ درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس سند نهضت مطالعه مفید تا سال ۱۴۰۴ باید ۳۵ درصد از جمعیت کشور عضو کتابخانه باشند.
اسماعیل احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از سنندج با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانههای عمومی استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر ۴۴ باب کتابخانه عمومی نهادی و ۳۹ باب کتابخانه عمومی مشارکتی در استان کردستان فعال است که بیش از ۵۰ هزار نفردر این کتابخانهها عضویت دارند.
وی زیربنای کتابخانههای عمومی نهادی و مشارکتی کردستان را ۲۴ هزار و ۳۵۲ متر مربع ذکر کرد و افزود: شاخص فضای مطالعه در استان به ازای هر یکصد نفر ۳/۱ متر مربع است.
احمدی با بیان اینکه میانگین فضای مطالعه در سطح کشور پنج متر مربع به ازای یکصد نفر است، تصریح کرد: بر اساس برنامه چشم انداز بیست ساله این میزان باید تا سال ۱۴۰۴ به هشت متر مربع برسد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۸۰ هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی استان در دسترس عمومی قرار دارد، بیان داشت: بر این اساس به ازای هر دو نفر یک جلد کتاب در کتابخانهها موجود است.
وی یادآور شد: بر اساس سند چشم انداز بیست ساله تا سال ۱۴۰۴ تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای عمومی استان باید به شش میلیون جلد برسد یعنی باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب در کتابخانهها وجود داشته باشد.
احمدی توجه به نیازهای مخاطبان را از برنامههای کتابخانههای عمومی استان اعلام کرد و افزود: تهیه منابع در کتابخانههای عمومی استان بر اساس نیازهای مذهبی و بومی منطقه صورت میگیرد.
این مسئول با اعلام حمایت از ناشران استانی، خاطرنشان کرد: سعی میکنیم در وهله نخست جلساتی را با ناشران برگزار کنیم و این گونه با حمایت از این قشر در تامین منابع کتابخانهها نیز گامهای مثبتی برداریم.
وی همچنین به لزوم حمایت از نویسندگان بومی اشاره کرد و گفت: این امر از برنامههای مهم کتابخانههای عمومی است و در این زمینه سعی میشود جلسات نقد کتاب به صورت ماهیانه برای نویسندگان بومی برگزار شود.
احمدی، بکارگیری نیروهای متخصص و توانمند را از اهداف نهاد کتابخانههای عمومی بیان و تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲۰ نفر در کتابخانههای عمومی کردستان مشغول فعالیت هستند.
وی توجه به ارتقای کمی و کیفی وضعیت کتابخانهها را اساسیترین برنامه خود ذکر کرد و افزود: کتابخانههای عمومی از ارکان مهم در توسعه فرهنگی هستند که میتوانند با حرکت در مسیر صحیح موجب سعادتمندی جامعه شوند.
احمدی خواستار حمایت همه جانبه متولیان فرهنگی استان و همچنین بخش غیر دولتی و خیرین از کتابخانههای عمومی شد و گفت: حمایت و پشتیبانی از نهادی که به منظور تعالی جامعه فعالیت میکند امری ضروری است.
این مسئول اذعان داشت: خیرین همواره در کشور سبب تحول و توسعه شدهاند و امیدواریم با ورود به حوزه کتاب و کتابخوانی نیز در این زمینه موجبات توسعه کشور را فراهم اورند.
وی ارتقای سطح بصیرت و آگاهی جامعه و نیل به سعادتمندی را از اهداف نهاد کتابخانههای عمومی بیان کرد و افزود: این هدف مقدس است و همه باید با همکاری و تعامل بیشتر در این راستا حرکت کنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان از فعالیت شش ایستگاه مطالعه در شهرستان سنندج خبر داد و اظهار داشت: بر اساس برنامه باید به ازای هر ۵۰ هزار نفر از جمعیت یک ایستگاه مطالعه مستقر شود.
به گفته وی، با راه اندازی ایستگاههای مطالعه زمینه دسترسی مردم در مکانهای پرتردد به کتاب فراهم میشود و این امر در ساماندهی اوقات فراغت و ارتقای نرخ مطالعه مفید موثر است.
احمدی با اشاره به نامگذاری کتابخانههای عمومی براساس ویژگیهای ملی و منطقهای، بیان کرد: بهره گیری از نام شخصیتهای بزرگ ملی و مذهبی از اهداف اداره کل کتابخانههای عمومی استان در نامگذاری کتابخانههای عمومی است.
وی با اشاره به وجود بخشهای تخصصی در کتابخانههای عمومی، گفت: هم اکنون بخشهای ویژه نابینایان و کم بینایان، کودک و نوجوان و همچنین بخشهای تخصصی فرق و مذاهب و دفاع مقدس در برخی از کتابخانههای عمومی استان فعال است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان در پایان سخنانش اضافه کرد: کتابخوانی و مطالعه باید به یک رفتار و عادت در مردم تبدیل شود و این مهم تنها با حمایت و همدلی دست اندرکاران محقق میشود.