معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار خبر داد:
پلمپ بیش از ۴۶۰۰ واحد صنفی در دو هفته اخیر/ بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرهای سفید
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از پلمپ بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ واحد صنفی در دو هفته اخیر خبر داد و گفت: بخش عمده این پلمپها به واحدهای قهوه خانهای که قلیان و دخانیات عرضه میکردند، اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی با اشاره به اینکه در آستانه بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرستانهای سفید قرار داریم، گفت: یکی از علت های مهمی که شهری وارد شرایط قرمز می شود عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و وجود تماس های بیشتر است. شاید برگرداندن محدودیتها به آن شکل در دستور کار نباشد اما بازگشایی ها برای مثال درخصوص تالارهای پذیرایی در مناطق سفید و زرد است و در مناطق قرمز تالارها کماکان بسته خواهد بود.
او ادامه داد: فعالیت سینماها و تئاتر از روز یکم تیرماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز میشود. ستاد ملی کرونا اعتماد زیادی برای بازگشاییها به این اصناف کرده است به دلیل اینکه طبیعت این اصناف تجمع افراد است و رعایت پروتکلها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
فرهادی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی، گندزدایی و ضدعفونی سطوح مشترک باید در اولویت قرار گیرد اظهار داشت: رعایت پروتکلها کاهش یافته است. ما این موضوع را با همکاران وزارت صمت مورد بررسی قرار دادیم و اعلام کردند به بازرسان ما کمک خواهند کرد و در صورت رعایت نشدن بهداشت توسط اصناف مکان مورد نظر تعطیل خواهند شد.
فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نیروی انتظامی نیز در این خصوص قول همکاری داده است.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی در قهوه خانه ها گفت: رستوران ها و قهروه خانه ها در مصوبه ستاد ملی کرونا به آن اشاره شده و مانند رستورانها باید رعایت بهداشت فردی را در دستور داشته باشند و بدون عرضه مواد دخانی باید فعالیت کنند.
او با اشاره به پلمپ تعداد زیادی از واحدهای صنفی در هفته های اخیر گفت: در دو هفته اخیر بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ مورد پلمپ واحدهای صنفی را داشتیم که بخش عمده آن به واحدهای قهوه خانهای که قلیان و دخانیات عرضه می کردند اختصاص داشت.
فرهادی درخصوص برگزاری کلاس های تابستانی در برخی از مدارس و اجازه فعالیت آنها گفت: فعالیت مدارس از ۲۷ اردیبهشت ماه مجاز تلقی شد و برای امتحان نهایی در پایه ۹ و ۱۲ نیز مجاز شد. اما برای برنامه های تابستانی مدارسی که امکان برگزاری چنین فعالیتی را دارند اقدام خواهند کرد. از اواسط تیرماه مدارس می توانند با رعایت پروتکل ها فعالیت خود را آغاز کنند،اما قبل از آن با وزارت آموزش و پرورش هماهنگی هایی را خواهیم داشت.
او درخصوص به روز رسانی پروتکل های بهداشتی گفت: برای به روزرسانی روز و تاریخ نگذاشتیم و هرجا متوجه شویم بروزرسانی لازم است آن را انجام می دهیم. قبل از اینکه بازگشایی سینما و تئاتر در دستور کار قرار گیرد، پروتکل ها را با حضور هنرمندان به روز رسانی کردیم و هر زمانی که درخواست شود به روز رسانی انجامی می شود و هیچ محدودیتی در به روز رسانی ها نخواهیم داشت.
فرهادی درخصوص تدفین بیماران کرونایی و اخذ پول از خانواده ها برای انتقال به مکانی دیگر گفت: از همان روزهایی که در کشور شاهد فوت مبتلایان به کرونا بودیم پروتکلهای تدفین بارگذاری شد و سه نسخه مختلف به روز شد که آخرین نسخه آن با همکاری وزارت کشور و آرامستان ها انجام شد. از آنجایی که سیستم کفن و دفن مبتی بر غسل و کفن است در آن پروتکلها رعایت و نکات نوشته شده است، از جمله کسی که به عنوان غسال کار میکند و تمام کسانی که در مسیر حمل جسد دخیل هستند باید حفاظت کامل داشته باشند.
او ادامه داد: دفن بهداشتی فاضلاب مورد تاکید ما بوده است. میزان مشتقات کلره نیز در پروتکل درج شده است و بعد از انجام تمامی اینها انتقال متوفی از یک شهر به شهر دیگر، از استانی به استان دیگر و حتی به خارج از کشور منعی ندارد. در هنگام دفن تنها لازم است در شرایطی که عمق آب زیرزمینی اجازه می دهد تا دو متر دفن انجام و آهک باشی و سپس دفن انجام می شود
فرهادی تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی اختصاص قبرستان مجزا و محل غسل مجزا ضرورتی ندارد و با رعایت این پروتکل منعی برای دفن اجساد وجود ندارد.
او در پاسخ به سوالی درخصوص برگزاری حضوری آزمون ها اظهار داشت: امروز احتمالا قرار بود این موضوع در ستاد ملی کورنا بحث شود و شرایط سبز، سفید، زرد، نارنجی و قرمز را منظور و هر محدودیت رنگی ذیل آن ابلاغ شود. پیشنهاد شده است که برگزاری آزمون های حضوری در مناطق قرمز ممنوع باشد، در سایر مناطق نیز برگزاری جلسه و آزمون ها توصیه به برگزاری غیرحضوری و الکترونیک داریم و اگر مجبور شدیم به سمت آزمونها و یا جلسات حضوری برویم.