خبرگزاری کار ایران

آخرین اخبار از شیوع کرونا در ایران؛

۷۹۴۹۴ مبتلا، ۴۹۵۸ فوتی و ۵۴۰۶۴ بهبود یافته/ جزئیات شرایط بازگشت به کار بهبودیافتگان کرونا/ آغاز غربالگری پاکبان‌ها/ گزارشی از تخلف درباره دفن اموات نداشتیم/ ویروس از پوست سالم عبور نمی‌کند

۷۹۴۹۴ مبتلا،  ۴۹۵۸ فوتی و ۵۴۰۶۴ بهبود یافته/ جزئیات شرایط بازگشت به کار بهبودیافتگان کرونا/ آغاز غربالگری پاکبان‌ها/ گزارشی از تخلف درباره دفن اموات نداشتیم/ ویروس از پوست سالم عبور نمی‌کند
کد خبر : ۹۰۰۱۹۳

براساس اعلام وزارت بهداشت ۵۸ روز پس از شیوع کرونا در کشور ۷۹۴۹۴ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۹۵۸ نفر فوت شده و ۵۴۰۶۴ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اعلام وزارت بهداشت ۵۸ روز پس از شیوع کرونا در کشور ۷۹۴۹۴ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۹۵۸ نفر فوت شده و ۵۴۰۶۴ نفر بهبود یافته‌اند. معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به ثبت نام یک میلیون و ۶۴۸ هزار نفر در سامانه ثبت نام اصناف برای دریافت مجوز فعالیت، اظهار  کرده است؛ پمپ بنزین هاو جایگاه های سوخت ضعیف ترین عملکرد را در ثبت نام تاکنون داشته اند. وی همچنین با بیان اینکه تهران پاشنه آشیل مبارزه با کروناست، تاکید کرده است، این موضوع به این دلیل است که تهران و شهرستان های استان تهران بزرگتر هستند و بهداشت در آنها ضعیف تر است؛ ضمن اینکه نگرانی اصلی ما از تهران، حمل و نقل عمومی است.شایان ذکر است؛ پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری گزینه کمک مالی به آسیب دیدگان از کرونا را در وبسایت خود فعال کرده است.

ممنوعیت برگزاری بازارهای روزانه

 کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه از طریق ویدئو کنفرانس، بیان کرد: هفته سلامت در هفته اول اردیبهشت شروع می شود. امسال با توجه به ترجمان بومی آن، این هفته با شعار حمایت همگانی از مدافعان سلامت، برگزار می شود. همچنین به دلیل روز آزمایشگاه، با توجه به کار بزرگی که جامعه آزمایشگاهی در ایام کرونا انجام داده ، در حمایت از کادر درمانی و مردم کرد، از آنها تقدیر می کنیم. 

وی در ارتباط با ازدحام در آرامستان ها، در ادامه گفت: آرماستانها جزو محدودیت های فاصله گذاری است. وقتی ما نمازجمعه و اعتکاف را تعطیل کردیم یعنی ممنوعیت ها تا چه حد اهمیت دارد. هر جا سازمان آرامستان است، متولیان باید برخورد کنند. این در ابتدا برای خود افراد مضر است، نمی توانیم کاسه داغ تر از آش باشیم. وقتی برخی افراد نگران سلامت و زندگی خود نیستند، چه می شود کرد؟ 

جهانپور افزود: برگزاری بازارهای روز ممنوعیت دارد. شهرداری ها به طور جدی مورد نظارت قرار دهند. شهرداری متولی و مکلف به این اقدام است.

 همچنان از انجام سفرهای غیرضروری بپرهیزید

وی ادامه داد: لغو اعلام  محدودیت اجباری قانونی، در تردد بین استانی مصوبه ستاد است. اما این به معنای آن نیست که افراد اقدام به سفرهای غیرضروری کنند.

جهانپور گفت: در فاز دوم تا پایان فروردین ماه، موضوع حاکمیتی بود، اما ما در هفته های اول و فاز اول جز توصیه نداشتیم. و دیدیم بسیاری از افراد رعایت کردند. فاز بعدی مانند فاز ابتدایی طرح، توصیه ای است. ما نمی توانیم سفرهای ضروری را منع کنیم. اما افراد بدانند که سفرهای غیرضروری جان مسافران و میزبانان را به خطر می اندازد. اینکه افراد نمی توانند بدون اعلام قانونی محدودیت ها، سفر نکنند، منطقی نیست. ما در فاز اول هم توصیه داشتیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: تست برای افرادی که ضرورت آن تایید شود، رایگان است. تست کمکی به افرادی که با افراد مبتلا ارتباط دارند نیاز نیست. در تجربه جهان و بخصوص ژاپن، پس از تست گیری وسیع، به این نتیجه رسیدند، تستگیری از همه اتلاف منابع است. افرادی که در ۱۴ روز اخیر با افراد مبتلا ارتباط داشتند، در قرنطینه بمانند. پس از دو هفته به زندگی خود بر می گردند. 

وی در ادامه بیان کرد: مدیریت کرونا در کشور، شکننده است. اگر افراد در کشور دیگری تعهداتی بدهند و در ایران به آن عمل نکنند، ما نمی توانیم بیشتر از این ورودی داشته باشیم. پس از این تا اطلاع ثانوی پروازی به داخل نداریم، تا راهکار دیگری پیدا کنیم. 

وی همچنین درباره ابتلای بیماری مبتلا به ایدز به کرونا گفت: تقریبا در افراد مبتلا به اچ ای وی، بیماری کرونا نداشتیم.

جهانپور بیان کرد: هر ایرانی در سامانه سجام یک ناظر است. هر شرکت هواپیمائی یا غیر هواپیمائی اگر پروتکل هایی رعایت نمی کردند، افراد می توانند، در سجام اعلام کنند و بدانند که برخورد با آنها صورت می گیرد. 

 روند صعودی بیماری در برخی استان ها

وی در ادامه گفت: برخی از استانها ، مثل خوزستان و آذربایجان شرقی، روند صعودی ادامه دارد. خراسان رضوی و کرمانشاه و دو استان دیگر را نیز می توانیم نام ببریم. اما در مناطقی روند تشخیص داریم اما موارد سرپائی هستند. اما این استان ها تشخیص سرپائی مثبت بالا دارند و نمی توانیم آنها را در شمار قطعی حساب کنیم. ما افرادی که علامت دارند را قطعی حساب می کنیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: آذربایجان هایی که ایران هستند و می خواهند بازگردند، مشکلی از سمت ما وجود ندارد. حداقل برای دانشجویان اذری هیچ مشکلی نداریم. اگر دولت آذربایجان آمادگی دارد، ما هرگونه همکاری ای انجام می دهیم.

 جهانپور بیان کرد: هر ایرانی در سامانه سجام یک ناظر است. هر شرکت هواپیمائی یا غیر هواپیمائی اگر پروتکل هایی رعایت نمی کردند، افراد می توانند، در سجام اعلام کنند و بدانند که برخورد با آنها صورت می گیرد. 

وی در ادامه گفت: برخی از استانها ، مثل خوزستان و آذربایجان شرقی، روند صعودی ادامه دارد. خراسان رضوی و کرمانشاه و دو استان دیگر را می توانیم نام ببریم. اما در مناطقی روند تشخیص داریم اما موارد سرپائی هستند. اما این استان ها تشخیص سرپائی مثبت بالا دارند و نمی توانیم آنها را در شمار قطعی حساب کنیم. ما افرادی که علامت دارند را قطعی حساب می کنیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: آذربایجان هایی که ایران هستند و می خواهند بازگردند، مشکلی از سمت ما وجود ندارد. حداقل برای دانشجویان اذری هیچ مشکلی نداریم. اگر دولت آذربایجان آمادگی دارد، ما هرگونه همکاری ای انجام می دهیم.

جهانپور افزود: سامانه سجام، یک سامانه متصل به قوه قضائیه است و لغو دستورات آن جرم قانونی محسوب می شود. در دستور کار آنها برخورد و گزارش ها است. موارد الکلی سمی، از طرف سازمان غذا و دارو کنترل می شود. برخی موارد مجاز بودند و با پرانه قبلی این اقدام ها را انجام دادند. برخی درصد الکل را پایین آوردند تا محصول را بیشتر کنند. برخی به طور کلی فاقد مجوز بودند و تولیدات داشتند، در این راستا هم دادستان وارد شده است. امیدواریم که ارگان های انتظامی و امنیتی با جدیت با این موارد برخورد کنند، که می دانم این اقدامات تا حدی شروع شده است. 

وی بیان کرد: متاسفانه امروز  داروخانه مرغ عزا و عروسی شده است. وقتی یک شرکت مجوزدار محصولات را ارائه می کنند، داروخانه می خرد. بنابراین به اعتبار مجوز آن را تهیه می کند. مسلما همه محصولات را آزمایش نمی کنند. موارد تخلف هم بوده است اما اقدامی داروخانه دارها، شاهکار بوده است.

فوت ۷۰۰ نفر به دلیل مصرف الکل

مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: اخرین آمار بنده از افرادی که به خاطر مصرف الکل فوت شده اند ۷۰۰ نفر بود. متاسفانه این رفتارها ادامه دارد. در برخی از استان های کشور، هنوز این رفتار ادامه دارد. حتی در خانواده ها به کودکان و نوجوانان دادند که از تبعات ان باخبر شده اید. 

وی افزود: امروز به شرایطی رسیده ایم ، که دیگر در هر ده دقیقه یک فوتی نداریم. در پیک بیماری نیز ۱ نفر از ۶ نفر فوتی ها به دلیل کرونا بود. امروز از یک نفر به یازده نفر رسیده ایم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: امروز شرایط دنیا به سمت فاصله گذاری اجتماعی رفته است. این خواست ما هم نیست. این مانند آن است که تنها یک چشمه برای آب خوردن در بیابان داریم که آلوده به ویروس است. نمی توانیم به مردم بگوییم که آب نخورند. مضاف براینکه هیچ کس در دنیا تاریخ انقضای شرایط کرونا نمی داند. اگر ممکن بود ما خودرو ها را تعطیل کنیم تا ۱۷ هزار نفر فوتی سالانه برای تصادفات نداشته باشیم. یا نزدیک به همین امار ، متوفیان به دلیل آلودگی هوا هستند.

شناسایی ۱۴۹۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور/۴۹۵۸ جان خود را از دست داده اند

کیانوش جهانپور (رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت) درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری  کووید۱۹ گفت: از دیروز تا امروز ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۴۹۹ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد و  مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۹۴۹۴ نفر رسید.

به گفته وی، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز ۴۹۵۸ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.

جهانپور همچنین گفت: تا امروز ۵۴۰۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و  ۳۵۶۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: تا کنون ۳۱۹ هزار و ۸۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

باید به زندگی با ویروس کرونا عادت کنیم

میزان بستری در استان فارس به حداقل رسیده است

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره شیوع بیماری کرونا در استان فارس گفت: استان فارس یکی از پیشرو ترین و موفقترین استانها در کشور در خصوص کنترل بیماری کرونا بوده است. 

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه پیش بینی می کردیم شیوع در این استان متوسط و بالا باشد اما با اقدامات پیشگیرانه انجام شده در این استان میزان شیوع در استان فارس در سطوح کم طبقه بندی می شود. همچنین میزان میزان آزمایشاتی که از افراد به ظاهر طبیعی و افراد مرتبط با بیماران مبتلا شده است، ۱۷۵۰ تست روزانه بوده است همچنین میزان بستری در این استان به حداقل رسیده است. 

معاون کل وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: میزان مرگ ومیر نسبت به جمعیت مبتلا در استان و همچنین  میزان مبتلایان نسبت به سایر استان ها پایین ترین حد است البته در چند روز اخیر افزایش جزیی در این استان دیده شده است.

حریرچی با تاکید براینکه مردم باید سفرها را کاملا محدود کنند، تصریح کرد: تا زمانی که یک ویروس در یک شهر یا کشور وجود دارد مبارزه پایان نیافته است و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی تا اطلاع ثانوی ادامه دارد. همچنین بازگشایی به معنی عادی شدن شرایط نیست و با توجه به معیشت فقرا و افراد روزمزد بازگشایی را انجام می دهیم ولی کماکان مناطق پرتراکم مانند دانشگاها  مدارس که ۲۰ میلیون جمعیت دارند باید کاملا کنترل شود.

وی تاکید کرد: باید به زندگی با ویروس کرونا عادت کنیم. تا دارو و واکسن مناسبی کشف شود. همچنین پرهیز از حمل و نقل عمومی تا حد ممکن باید ادامه پیدا کند. 

بعد از پایان شرایط بحران با آزمایشگاههای متخلف برخورد می شود

سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، در نشست خبری با اصحاب رسانه از طریق ویدئو کنفرانس، گفت: وقتی که تصمیم گرفتیم از بخش خصوصی استفاده کنیم، داوطلب ها انتخاب شدند. افرادی که می توانستند با دانشگاه ها همکاری کنند، و امکانات خود را در اختیار بخش دولتی قرار دهند. استانداردهای این داوطلب ها توسط وزارت بهداشت ارزیابی می شود و همچنین برای آنها تعرفه مشخص می شود. 

وی افزود: کسانی که در جریان کرونا خدمت می کنند، تحریم را حس می کنند. فعلا به خاطر حجم بالای کار نیاز به واردات داریم. مشکلات پشت هم تکرار می شود و باید زنجیره های تامین را حفظ کنیم. ما فهمیدیم که محققان در چنین شرایطی کارامد هستند. شرکت های ما توانستند بیشتر نیازهای ما را حل کنند. اما کیت های ما تغییر می کند زیرا مجبور می شویم از چند منبع تامین کنیم. 

سمیعی گفت: ما با افرادی که کیت های نامرغوب خود را پروسه می کنند مشکل داشتیم. برای این کار کمیته ای ایجاد شده تا کیت ها را برآورد کنند. ما این کیت ها را با کیت های استاندارد سازمان جهانی بهداشت مقایسه می کنیم. مضاف براین کیت ها در شبکه ازمایشگاه کنترل می شود، تا از همان کیتی استفاده شود که از ما اجازه گرفته است.

 واکنش وزارت بهداشت به دستگاه ویروس‌یاب

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره دستگاه ویروس یاب کرونا بیان کرد: ما از این دستگاه خبر نداریم. هر چیزی که در بازار می تواند وارد شود، باید توسط سازمان غذا و دارو و انیستیتو پاستور تایید شود. دستگاه مربوط به سپاه هم همچنین است. البته میبینم که محققان کم کم درباره آن صحبت می کنند. اما اطلاعی یا برآوردی از این دستگاه ندارم، یعنی مورد بررسی سازمان غذا و دارو نیست.  برد ما تحقیقات انیستیتو پاستوردر زمینه بیماران خانواده کرونا، با پیش بینی حمله ویروس کرونای جدید بعد از اتفاق  مارس و سرس بود.  کیت های ایرانی و خارجی، باید ۹۰ درصد حداقل با کیت های استاندارد سازمان بهداشت جهانی همانند باشند. 

وی افزود: کرونا بحثی فراتر از ملی است . اگر کشورهای همسایه یا دیگر کشورهای جهان را نادیده بگیریم، آتش آن دامن خودمان را می گردیم.

سمیعی ادامه داد: وقتی شرایط به وضعیت عادی برگردد، به آزمایشگاه هایی که تست های گران می گیرند رسیدگی می شود. باید به آنها گفت که شرایط تحریم و بحران داریم. نباید سودجوئی برای انها اولین اولویت بوده است.

سمیعی در ادامه افزود: ابتدای کار کیتی در دنیا وجود نداشت. برخورد ازمایشی ما ابداعی و بر مبنای علم بود. این کیت ها در آزمایشگاه ها وجود نداشت. الان با تولید کیت کار ازمایشگاه های ما راحت تر است. سیاست ما این است نیاز خودمان را برای چند ماه مشخص کنیم، سهمی از داخل و سهمی از خارج را در نظر گرفتیم. یک بالانسی ایجاد می کنیم تا تجهیزات ما و توانائی مقابله پایدارتر را داشته باشیم. ما باید بپذیریم که قرار است با این بیماری زندگی کنیم. آزمایش تنها چیزی است که می توان ریسک انتقال در افراد را مقایسه کند و با آن می توانیم متوجه شویم فرد ناقل است یا خیر. ما باید در این زمینه رشدی داشته باشیم تا این غربال را بتوانیم داشته باشیم. 

وی در ادامه بیان کرد: شبکه آزمایشگاهی ما ظرفیت ۱۰ هزار تست است. ما برای اینکه ظرفیت خودمان را افزایش کنیم، از بخش خصوصی کمک میگیریم. تمام مطالعات می گویند که افراد بی علامت نیاز به آزمایش ندارند. به هر حال ظرفیت ما به راحتی به ۱۵ هزار و ۲۰ هزار تا در گام های بعدی می رسد.

 انجام ۳۱۰هزار تست کرونا تاکنون 

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت ۷۱ آزمایشگاه در این زمینه دارد، خاطرنشان کرد: تعداد آزمایشگاه‌های خصوصی به ۴۰ عدد و تعداد آزمایشگاه‌های سایر نهادهاو سازمان‌ها به ۱۵ عدد می‌رسد. در حال حاضر آزمایشگاه‌های زیادی در سراسر کشور، در ارتباط با تشخیص کرونا فعالیت می‌کنند که تعداد آنان تاکنون به بیش از ۳۱۰ هزار آزمایش تشخیص کرونا در کشور رسیده است.

سمیعی تاکید کرد: کسانی که به این آزمایش‌ها احتیاج دارند، کسانی هستند که با تشخیص اولیه به بیمارستان‌ها و یا کلینیک‌های ما در حوزه بهداشت یعنی همان مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته مراجعه می‌کنند. وقتی تشخیص داده می‌شود که این افراد به آزمایش نیاز دارند، از آنها دو نمونه از انتهای بینی و یا انتهای حلق گرفته شده و در آزمایشگاه مورد آزمایش مولکولی قرار می‌گیرد. اگر نتیجه مثبت باشد به مرکز اعلام می‌شود تا اقدامات لازم برای فرد انجام شود. در عین حال با اطرافیان بیمار هم ارتباط برقرار شده و آنها هم مورد آزمایش قرار می گیرد. باید توجه کرد که این آزمایش بسیار حساس و دقیق است، اگر یکبار برای فرد دارای علائم منفی شود، باید آزمایش تکرار شود تا مطمئن شویم که فرد مبتلا به کرونا هست یا خیر.

جزئیات شرایط بازگشت به کار بهبودیافتگان کرونا

 آغاز غربالگری پاکبان‌ها/ غربالگری بیش از ۳۰ هزار نفر از پرسنل شهرداری

«حمید چوبینه» مدیرعامل شرکت شهر سالم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص جزئیات شرایط بازگشت کارمندان بهبودیافته کرونا به محل کار گفت: تمام کسانی که مبتلا بودند و اکنون بهبود پیدا کرده اند، از این هفته به صورت موردی به مراکز درمانی ما مراجعه می کردند و آنها را معرفی می کردیم، اما برای اینکه با خیال راحت و آسوده به محل کار خود بازگردند و همکارانشان نیز ترسی از احتمال ابتلا نداشته باشند، اعلام کردیم در تمامی سازمان ها، شرکت ها و مناطق اگر همکاری مبتلا به کرونا بوده و دوره نقاهت خود را سپری کرده است، درخواست بازگشت به کار را به بالاترین مقام مجموعه ارسال کنند و بعد به شرکت شهر سالم معرفی می شوند و با انجام آزمایشات و معاینه تخصصی شرایط صحت سلامت آنها را تایید و گواهی بازگشت به کارشان را صادر می کنیم.

چوبینه در خصوص آزمایشاتی که برای تایید سلامت افراد بهبودیافته از کرونا در شهرداری تهران انجام می شود، گفت: آزمایش PCR و آزمایشات بالینی بر روی افراد انجام خواهد شد. همچنین در صدد هستیم تا تست ایمنی سنجش آنتی بادی را به دستور شهردار محترم اجرائی کنیم که این اقدام به محض ورود کیت ها به بازار از سوی ستاد مقابله با کرونا و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اعلام امادگی سنجش آنتی بادی امکان اجرائی شدن دارد.

او با اشاره به محاسن سنجش آنتی بادی گفت: اجرای سنجش آنتی بادی هم باعث صرفه جویی در میزان مراقبت های بهداشتی و مصرف دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده می شود و هم افراد بهبودیافته ای که آنتی بادی در بدن دارند برای پلاسمادرمانی معرفی می شوند تا آن را برای کمک به بهبود افراد بیمار اهدا کنند، از طرفی می توانند بدون اضطراب و ترس به محیط کار بازگردند. 

مدیرعامل شرکت شهر سالم با بیان اینکه از شنبه هفته آینده به صورت رسمی هریک از کارمندان شهرداری تهران که قبلا به کرونا مبتلا بوده برای تایید سلامت به ما معرفی می شوند، تصریح کرد: آزمایشات PCR و معاینه توسط متخصصان عفونی انجام و در صورت تایید بازگشت، گواهی سلامت صادر و امکان حضور در محل کار برای بهبودیافتگان وجود دارد. 

او در خصوص چگونگی غربالگری کارمندان شهرداری تهران نیز گفت: در غربالگری بیشتر مساله درمان مورد توجه است. برای معاینات بالینی سه تست انجام می شود. تب سنجی، میزان اکسیژن و معاینه بالینی پزشک، آزمایشات CBC، دیف، CRP و ESR نیز انجام می شود و کسانی که در این مرحله مشکوک شناخته شوند، به آنها اعلام می شود، یک دوره نقاهت را در منزل باشند و برای تشخیص صددرصدی با توجه به اینکه دقت آزمایشات PCR نیز بالا نیست، آزمایشات  سی تی اسکن  انجام و مراحل درمانی را در پیش می گیریم.

او ادامه داد: به افراد مشکوک توصیه می شود در منزل بمانند. تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر از نیروهای مشغول به کار در شهرداری غربالگری شده اند. 

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به آغاز غربالگری نیروهای خدماتی شهردای تهران از چند روز گذشته گفت: نیروهای خدماتی در مناطق در کنار همکاران کارمند در مناطق غربالگری شدند. غربالگری کارگران پاکبان نیز که در محل های اسکان کارگری هستند نیز شروع شده است.

گزارشی از تخلف درباره دفن اموات نداشتیم

اضافه شدن ۱۶۰ تخت به بیمارستان فیروزآبادی

«حسین توکلی» فرماندار شهرستان ری در گفت‌وگو  با خبرنگار ایلنا درباره اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند در این شهرستان گفت: شهرستان ری دارای ۵ بخش بوده و وسعت سرزمینی بزرگی دارد؛ بنابراین دارای شرایط خاصی است. 

وی ادامه داد: در شهرستان ری بزرگترین آسایشگاه خیریه کشور یعنی آسایشگاه کهریزگ واقع شده است و همچنین چندین ندامتگاه در این منطقه وجود دارد. البته اموات کلانشهر تهران در بهشت زهرا که در منطقه سرزمینی ری واقع شده است، دفن می شوند. 

فرماندار ری با اشاره به بافت جمعیتی شهری و روستایی و همچنین حضور اتباع در این منطقه تصریح کرد: بخشی از آسیب های مجموعه کلان شهر تهران در ری است و به طور مثال آرادکوه و دفن زباله و مسائل مربوط به آن و همچنین مشکلات مربوط به سرریز فاضلاب ها  از گذشته در این منطقه وجود داشته است.  

توکلی درباره وضعیت شیوع کرونا در شهرستان ری نیز خاطرنشان کرد: وضعیت شهرستان ری از نظر مبتلایان به بیماری کرونا و همچنین متوفیان همانند نرمی است که در استان تهران وجود دارد و اعلام آمار در این زمینه بر عهده وزارت بهداشت است. البته با اقدامات و تعاملاتی که صورت گرفته توانستیم، بیمارستان های واقع در این منطقه را تجهیز کنیم.قرار بود ۳۲۰ تخت به مجموعه این بیمارستان اضافه شود که  حدود ۱۶۰ تخت در همین ایام به بیمارستان فیروزآبادی اضافه شده و چند بخش آن راه اندازی شده است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ بیمار در این بیمارستان بستری هستند، ادامه داد: از اعتبارات ارزش افزوده نیز تجهیزات و امکانات لازم تهیه شده است. همچنین از همان روز اول شیوع بیماری در کشور متولیان حرم حضرت عبدالعظیم همکاری لازم را با ما داشتند. همچنین همه شهرداری ها و دهیاری ها در کنار مجموعه بسیج و دیگر ارگانها درحال فعالیت هستند تا بتوانیم این ویروس را شکست دهیم. در مجموع وضعیت شهرستان ری مطلوب است.

فرماندار ری درباره دفن اموات در آرامستان های قدیمی شهرستان ری تصریح کرد: براساس قانون دفن اموات برعهده شهرداری ها است و دفن اموات براساس پروتکل هایی که ستادملی کرونا و ستاد کرونا اعلام کرده اند صورت می گیرد و تا این لحظه نیز گزارشی خلاف واقع به مجموعه ما در خصوص دفن اموات گزارش نشده است. اگر در این زمینه موردی به ما اطلاع داده شود به مسئولان امر ارجاع داده می شود تا سریعا آن را پیگیری کنند. 

توکلی درباره اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند در این شهرستان تصریح کرد: در حال حاضر اصناف در حال ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir هستند و از سی ام نیز مانند استان تهران در این شهرستان اجازه فعالیت دارند. خوشبختانه تعامل خوبی در این مدت با اصناف داشتیم و گشت ها در شهرستان فعالیت خوبی داشته و رصد کرده اند و همانطور که گفتم اصناف نیز علیرغم اینکه بحث اقتصادی آنها مطرح بود، اما همکاری نسبتا خوبی با ما داشتند. 

وی درباره وضعیت آرادکوه و دفن پسماند در این منطقه ادامه داد: در خصوص وضعیت آرادکوه و دفن پسماند در این منطقه شهرداری تهران باید پاسخگو باشد، چراکه متولی این بخش سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران است. این مجموعه توسط محیط زیست استان و شهرستان رصد می شود و گزارش آن از طریق همین سازمان ها اطلاع رسانی می شود و چنانچه مشکلی باشد شهرداری باید پاسخگو باشد. در مجموع باید برای این آرادکوه یک برنامه ریزی بلند مدت انجام شود تا مشکلاتی را که برای بخش سرزمینی ری و کهریزگ ایجاد می کند که البته مربوط به الان نیست و از گذشته بوده است نیز آهسته آهسته کاهش پیدا کرده تا یک مجموعه ای داشته باشیم که با اصول زیست محیطی سازگار باشد. 

فرماندار ری درباره همکاری مردم گفت: در شهرستان ری قریب به اتفاق جمعیت روستایی و شهری همکاری لازم را در خصوص اجرای مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا داشته اند.   

ویروس از پوست سالم عبور نمی‌کند

تخریب لایه محافظتی چربی روی پوست باعث ورود باکتری می‌شود

«فرهاد هنجنی» رئیس انجمن متخصصان پوست ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ایجاد اگزمای پوستی بر اثر استفاده بیش از حد از مواد ضدعفونی کننده توضیح داد:  مقداری از این اگزما ناشی از این است که افراد به شکل وسواس گونه دست‌های خود را می‌شویند. درست است توصیه بهداشتی را رعایت می‌کنیم و وقتی از خانه خارج می‌شویم و برمی‌گردیم دست‌ها را بیست ثانیه می‌شوییم، ولی بعضی از افراد خیلی بیشتر از این و حتی به صورت مکرر دست‌هایشان را می‌شویند.هر بار شست و شو با آب و صابون یا استفاده از محلول و ژل‌هایی که حاوی الکل هستند به لایه حفاظتی پوست آسیب می‌زند.

وی ادامه داد: وقتی لایه حفاظتی پوست بعد از مدتی تخریب شود، چربی‌هایی که به صورت طبیعی در سطح پوست وجود دارد، مقداری تحلیل می‌رود و باعث می‌شود که پوست دست برای خشکی، ترک و حتی ورود باکتری مستعد شود. همان گونه که می‌دانید ویروس از پوست سالم رد نمی‌شود و محققان تا به حال به این نتیجه نرسیده‌اند که ویروس از پوست سالم وارد می‌شود.

رئیس انجمن متخصصان پوست ایران گفت:‌ هدف از شستن دست‌ها این است تا ویروسی که روی دست قرار دارد را به سمت بینی، دهان و چشم نفرستیم،‌ نه اینکه برخی فکر کنند چون ممکن است ویروس از طریق  پوست دست منتقل شود، مدام دست‌هایشان را بشویند. شاید برخی هنوز متوجه این موضوع نیستند. در هر صورت باید مانع از بین رفتن لایه محافظتی چربی روی پوست دست شویم.

وی تاکید کرد: توصیه می شود، افراد وسواس گونه دست‌هایشان را نشویند چون شانس خیلی بیشتری دارد که به سمت خشکی، ترک و اگزما بروند. افراد هر وقت دست‌هایشان را می‌شویند، سعی کنند بلافاصله از کرم‌ استفاده کنند. البته برخی هم توصیه می‌کنند بعد از شستن و خشک کردن دست، از وازلین استفاده شود چون چرب‌تر است. البته در موقع خشک کردن می‌توانند کمی رطوبت آب روی دست را باقی بگذارند تا باعث شود پوست کرم‌ را جذب کند.

هنجنی تصریح کرد: بهتر است که همیشه یک کرم مرطوب کننده یا وازلین در خانه وجود داشته باشد تا افراد  بلافاصله که دست‌ها را شستند، بعد از خشک کردن بتوانند از آن استفاده کنند تا لایه محافظتی خیلی آسیب نبیند، دوم این که بهترین زمان استفاد از کرم شب‌ها، پیش از خواب است.

وی در خصوص استفاده از شوینده‌ها توضیح داد:‌ مردم سعی کنند از شوینده‌هایی استفاده کنند که حاوی مواد نرم کننده باشد مثل صابون‌هایی که گلیسرین و کرم دارند. حتی بهتر است از شوینده بچه‌ها استفاده کنند که کمتر آسیب می‌زند. حتی باید خود نوع شوینده‌ای که استفاده می‌کنند پایه چربی داشته باشد.

رئیس انجمن متخصصان پوست ایران در پاسخ به این سوال که اگزما بیشتر به خاطر مصرف ژل یا شست و شو با آب و صابون پیش می‌آید؟ گفت: هر دو می‌تواند باشد؛ اما امکان دارد که در ژل‌ یک سری مواد اضافی وجود داشته باشد. چند نوع ژل داریم؛ یک نوع ژل‌ها دارای مواد نرم کننده مثل آلوورا و مواد دیگر است، اما بعضا مواد نگهدارنده ژل‌ها می‌تواند حساسیت زا باشند که حساسیت استفاده از صابون کمتر است.

هنجی درباره حساسیت زا بودن دستکش‌ها گفت: دستکش‌ها نیز حساسیت زا هستند، به خصوص دستکش‌های  لاتکس، ممکن است بیشتر حساسیت ایجاد کنند و فرد پس از چند ساعت استفاده از دستکش دچار سوزش و خارش شود. به هر حال ممکن است برخی افراد به نوع دستکش لاتکس حساسیت داشته باشند و مجبور شوند دستکش را به نوع دیگر مثل وینیل و نیتریل تغییر دهند.

وی افزود: شست و شوی زیاد دست چه با آب و صابون اگر طولانی و مکرر باشد، می‌تواند باعث اگزما شود، ولی همیشه اگزما ایجاد نمی‌شود. اول پوست خشک شده و بعد چروک می‌شود و سپس ترک می‌خورد و خشک می شود. وقتی اگزما ایجاد می شود؛ شاید کرم های چرب کننده کمک نکند و فرد مجبور شود از پمادهای کورتون دار استفاده کند.

رئیس انجمن متخصصان پوست ایران تاکید کرد: همه محققان می‌گویند بهترین راه شستشو با آب و صابون است و باید زمانی از ژل استفاده شود که آب و صابون در دسترس نباشد و نباید همه را با هم استفاده کرد، در واقع ژل در خط دوم قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز