خبرگزاری کار ایران

معاون سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با ایلنا:

صدور مجوز "استقرار صنایع در فلات کشور" متوقف شد

صدور مجوز "استقرار صنایع در فلات کشور" متوقف شد
کد خبر : ۶۳۶۵۹۳

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از توقف صدور مجوز استقرار صنایع در فلات کشور خبر داد.

مسعود تجریشی (معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب گفت: متاسفانه به اشتباه و بدون در نظرگرفتن این موضوع که نباید هر فعالیتی را در هر منطقه‌ای انجام داد، صنایع را در کویر کشور ایجاد کردیم.

وی با بیان اینکه در گذشته در خصوص اقداماتی که صورت گرفته، آمایش سرزمین انجام نشده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه در گذشته برای احداث صنایع آمایش سرزمین صورت نگرفته، تعداد قابل توجهی صنایع فولاد کشور در فلات مرکزی احداث شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه صنایع فولاد مبارکه و ذوب‌آهن در استان اصفهان به دلیل کمبود آب نمی‌توانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند، تصریح کرد: با توجه به مشکل کم آبی در کشور قطعا در آینده نیز وضعیت از این هم بدتر خواهد شد. تصمیم گرفتیم بخش‌نامه‌ای را تنظیم کنیم تا براساس آن در داخل سرزمین هیچ مجوزی برای صنایعی مانند فولاد صادر نشود. خوشبختانه صنایع نیز از این بخشنامه استقبال کردند.

تجریشی با بیان اینکه استقرار صنایع در داخل فلات کشور سیاست نادرستی بود، خاطرنشان کرد: صنایعی که در حال حاضر در درون سرزمین هستند آب زیادی مصرف می‌کنند به طور مثال کارخانه ذوب آهن به اندازه آب مصرفی شهر تهران، برای خنک کننده‌هایش آب در گردش دارد. عمدتا سیستم‌های صنایع قدیمی هستند و باید به روز شده و از تکنولوژی روز استفاده کنند. در حقیقت صنایع باید اقداماتی را انجام دهند و در صورتی که این اقدامات را انجام دهند می‌توانند مقدار قابل توجهی از مصرف آب را کاهش دهند.

وی با تاکید براینکه در مناطق خشک اجازه استقرار هیچ صنعتی داده نمی‌شود، در خصوص مجوزهای سدسازی تصریح کرد: در طول ده‌ماه گذشته که بنده در این سمت حاضر شدم، فقط مجوز دو یا سه سد صادر شده است. در کشور نه مکانی داریم که بتوان سد احداث کرد و نه متقاضی بسیاری برای احداث سد وجود دارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در مناطق شمال کشور با توجه به اینکه کود و سموم بسیار مصرف کرده‌اند آب‌خوان‌های زیرزمینی کیفیت مناسبی ندارند از همین رو باید در این مناطق سدهایی را در بالادست داشته باشیم تا بتوانیم آب شرب را تامین کنیم البته از این آب قطعا نباید برای کشاورزی و صنعت استفاده شود و صرفا برای شرب است. با وزارت نیرو چندین جلسه برگزار شده تا انشالله بتوانیم با احداث 5 الی 6 سد طی 25 سال آینده، اطمینان حاصل کنیم که در این منطقه با مشکل آب شرب مواجه نخواهیم شد.

تجریشی با بیان اینکه توافقاتی در خصوص احداث سد در استان مازندران با وزارت نیرو داشته‌ایم، گفت: ما در مازندران مشکل آب شرب داریم، اما معتقدم با یک مدیریت صحیح می‌توانیم آن را برطرف کنیم. یکی از مشکلات ما در شهرهای شمالی این است که در تعطیلات، جمعیت چند میلیونی به این شهرها مسافرت می‌کنند قطعا طراحی شبکه آب و فاضلاب برای تامین آب شرب این جمعیت نبوده است بنابراین باید این مشکل کمبود آب را برطرف کنیم اما همانطور که گفتم از این سدها برای مصارف کشاورزی و صنایع استفاده نخواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز