وزیر بهداشت:
بینیازی کشور از واردات ۲ قلم داروی دیگر
وزیر بهداشت گفت: کشور از واردات دو قلم داروی دیگر بینیاز شد.
به گزارش ایلنا، حسن قاضیزاده هاشمی امروز در مراسم رونمایی از ۲ قلم دارو در اصفهان اظهار کرد: قطره چشمی لوتپردنول (لوترا ) و قرص پتاسیم سیترات ۱۰۸۰ میلی گرم (آلکانف) که بهصورت قرص پیوسته ۱۰ میلی اکی والان تولید میشود تا امروز از خارج کشور وارد میشد اما از این پس سازمان غذا و دارو باید این داروها را از لیست واردات خارج کند. سازمان غذا و دارو باید از ارتقای کیفیت داروهای تولید داخل حمایت کند و زمینه راه یابی این داورها به بازارهای جهانی را فراهم کند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه درصورتیکه مشابه خارجی وجود دارد، داروی ایرانی باید مورد حمایت قرار گیرد، در عین حال تاکید کرد: اما هنگامی که داروی خارجی اثربخشی بیشتری دارد نباید مردم را از این داورهای موثر محروم کرد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نظر شرعی، قانونی و عقلی موظف است که از داروی خارجی موثر حمایت کند و آن را در اختیار مردم قرار دهد.
هاشمی گفت: هنگامی که مردم به دارو و تجهیزات نیاز دارند، باید بهترین نوع دارو در کشور وجود داشته باشد. نمیتوانیم در زمینه تجهیزات و تولید دارو به اسم تولید داخل و اقتصاد مقاومتی، به سلامت مردم آسیب برسانیم.
او بر فراهم کردن زمینه فعالیت بخش خصوصی علاقه مند در بخش تولید و توزیع دارو تاکید کرد و گفت: دولت باید پای خود را از دخالت در حوزه تولید و توزیع دارو کنار بکشد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کارها باید به بخش خصوصی واگذار شود، افزود: دولت باید سیاستگذار و ناظر باشد اما در حال حاضر کمتر شاهد این موضوع هستیم.
وی مطالبات مزمن و تغییر نرخ ارز را مهمترین مشکلات بخش داروی کشور را عنوان کرد و افزود: تبدیل نرخ ارز برای واردات دارو نیز باید منطقی صورت گیرد، درست است که حتماً باید از مردم حمایت شود اما نباید این حمایت به قیمت نابود کردن تولید و واردات مواد اولیه داروهای مورد نیاز مردم تمام شود. صنایع و سیاستگذاران باید واقع بین باشند و مشکلات مردم و مشکلات وارد کننده را باهم ببینند.
هاشمی همچنین وجود مطالبات مزمن به دلیل عدم تعهد بیمه ها را از مشکلات وزارت بهداشت بیان کرد ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال شاهد پرداخت بخش عمده ای از این بدهی ها باشیم.
وزیر بهداشت همچنین به رونمایی از ۲ قلم داروی تولید داخل که امروز در اصفهان رونمایی شد اشاره کرد و گفت: اثر بخشی این داروها اگر بیشتر از نمونه خارجی آن نباشد، کمتر از آنها نیست.
وی با بیان اینکه اصفهانی ها رنج مدیریت سازمان غذا و دارو را تحمل می کنند ، افزود: تصور نمی کردم یک شرکت داروسازی در اصفهان در کمتر از دو دهه فعالیت خود بیش از ۱۰۰ قلم دارو تولید کرده باشد. این فعالیت نشانه استعدادهای بالقوه در این منطقه است که باید مورد توجه قرار گیرد.