خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون بهداشت در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

چرا «پلاسمای ایرانی‌ها» برای فرآوری از کشور خارج می‌شود؟!/ ظاهرا برای خودکفا نشدن در «تامین فرآورده‌های مشتق از پلاسما» دست‌هایی در کار است

چرا «پلاسمای ایرانی‌ها» برای فرآوری از کشور خارج می‌شود؟!/ ظاهرا برای خودکفا نشدن در «تامین فرآورده‌های مشتق از پلاسما» دست‌هایی در کار است
کد خبر : ۱۵۹۶۵۶۶

مدیرعامل سازمان انتقال خون و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ابهامات مطرح شده پیرامون مسیر فرآوری پلاسما توضیحاتی ارائه کردند.

«مصطفی جمالی» مدیرعامل سازمان انتقال خون در واکنش به نگرانی‌ها درباره مراکز خصوصی جمع‌آوری پلاسما و در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا بازار سیاه به پلاسما هم رسیده است؟ گفت: استفاده از پلاسما این‌گونه نیست که خودشان آن را ببرند و بفروشند. پلاسما با هماهنگی و تحت نظارت سازمان غذا و دارو از کشور خارج می‌گردد، به دارو تبدیل می‌شود و برمی‌گردد. این دارو هم به نوبه خود در اختیار شرکت‌های پخش قرار می‌گیرد که این نیز تحت نظارت سازمان غذا و دارو انجام می‌گیرد. حال اگر این دارو بخواهد وارد چنین فضایی شود اتفاقی است که ممکن است درمورد هر دارویی بیفتد.

چرا باید پلاسمای ایرانی‌ها برای فرآوری از کشور خارج شود؟!

«مهدی فلاح» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره این نگرانی‌ها به خبرنگار ایلنا گفت: پلاسما به محض دریافت پالایش نمی‌شود تا مثلا از آن IVIG یا آلبومین به دست بیاید. این پلاسمای دریافتی به خارج از کشور می‌رود و سؤال اینجا است که چرا باید این پلاسما از کشور خارج شود؟

او با بیان اینکه کشورهای اروپایی مثل آلمان پلاسما را دریافت و پالایش می‌کنند و بعد از آن می‌فروشند، گفت: چرا دوستان در داخل کشور پالایشگاه نمی‌زنند؟ آیا فن‌آوری نیست؟ که هست. سوال بعدی این است که این پلاسما پس از خروج از کشور و تبدیل به دارو با چند برابر قیمت فروخته می‌شود؟ چرا باید نبض سلامت کشور در دست یک کشور غریبه یا بیگانه باشد، ولو این‌که با آن کشور رابطه‌ای دوستانه داشته باشیم؟ آیا باید سلامت کشور را به دست کشور دیگری داد؟

مردم باید بدانند که بعضی از مدیران تعهدی برای کار ندارند

فلاح مدعی شد: متأسفانه این نشان می‌دهد که ظاهرا دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند کشور در این زمینه خودکفا شود. ما هم این ظرفیت و هم تکنولوژی آن را داریم و باید از آن حمایت شود. در بعضی از کمیسیون‌ها در مورد این موضوع بحث شده، ان‌شاءالله در زمینه رسانه‌ای آن هم خیلی قوی وارد می‌شویم تا مردم شفاف ببینند که بعضی از افراد در این حوزه تعهدی برای کار ندارند.

وی سپس به ذکر مثالی پرداخت و گفت: نفت را به کشورهای دیگر می‌فروشیم و آن کشورها در پالایشگاه خود از آن بنزین و فرآورده‌های دیگر را می‌گیرند و به کشورهای دیگر چندین برابر می‌فروشند، حال سوال این است چرا خودمان این کار را نکنیم؟ البته باید به مسائل امنیتی محصولات مرتبط با حوزه سلامت خیلی بیشتر از نفت حساس بود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سؤال که یعنی کشور مقصد پلاسمای فرآوری‌شده را به چند برابر قیمت به خودمان می‌فروشد؟ گفت: بله، همینطور است.

مقوله سلامت حاکمیتی است و نباید مراکز خصوصی ورود کنند

فلاح احتمال وجود بازار سیاه برای پلاسما را رد نکرد و افزود: شما شفافیتی در این مسیر نمی‌بینید، به جایی هم پاسخگو نیستند و اصلا تاکنون مسیر خود را به جایی توضیح نداده‌اند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در ضمن این از اصول قانون اساسی است که سلامت و آموزش باید رایگان باشد. آیا شرکت خصوصی برای شما رایگان کار می‌کند؟ بعضی چیزها نباید از چرخه حاکمیت خارج شوند. سلامت حاکمیتی است و خصوصی نیست که ذیل اصل 44 بیاید. قرار نیست همه‌چیز را خصوصی کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز