معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه:
دانشگاه آزاد اسلامی نیروی مازاد ندارد
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها نیروی مازاد ندارد بلکه برای فعالیت در حوزههای آموزش، پژوهش و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در آینده با کمبود نیرو نیز مواجه خواهد شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست صمیمانه معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با کارکنان سازمان مرکزی صبح امروز همزمان با ایام الله دهه فجر در سالن شهیدمطهری سازمان مرکزی برگزار شد.
دکتر عبدالرسول پورعباس در این نشست با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: خوشحالم که همزمان با این ایام در اولین نشست خود در خدمت همکاران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی هستم.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بزرگ ترین دانشگاه کشور و از نمونههای بزرگ دانشگاههای جهان است، تصریح کرد: اکنون دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر گذر است و واقعیتهای این دانشگاه را همه ما میدانیم و این موضوع را به خوبی درک کردهایم که بسیاری از واحدهای دانشگاهی ما دچار کمبود دانشجو شدهاند.
دکتر پورعباس افزود: در دوره گذار باید پوستاندازی و نوآوری شکل بگیرد و گذر از این دوره محقق نخواهد شد مگر اینکه همه ظرفیتها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی را بسیج کنیم تا به یک دانشگاه نسل سوم تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به خانواده آن اعم از کارکنان و اعضای هیات علمی است، گفت: این دانشگاه را که از سال 1361 راهاندازی شده ، باید به نقطهای برسانیم که در اوج به نسلهای بعد تقدیم شود و همانطور که این دانشگاه در ماموریتهای نسل اول و دوم خود موفق بوده و اکنون به نسل سوم ورود کرده ، بتواند موفق عمل کند و راه توسعه و پیشرفت را در پبش بگیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای تحقق این موضوع، نیازمند همفکری با شما دانشگاهیان هستیم تا دانشگاه را به نقطه اوج خود برسانیم. به این منظور در مدت 4 ماهی که بنده مسئولیت معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه را برعهده گرفتهام، به 10 استان و بسیاری از واحدهای این استانها سفر کردم و جلسات متعددی تشکیل دادیم تا بتوانیم از مشاورت و همفکری دانشگاهیان بهره ببریم.
نظام پیشنهادات باید در دانشگاه آزاد اسلامی شکل بگیرد
دکتر پورعباس با تاکید بر اینکه نظام پیشنهادات باید در دانشگاه آزاد اسلامی شکل بگیرد، گفت: یکی از برنامههای ما این است که طرحها و برنامهها از ردههای پایین به بالا بیاید تا پس از پخته شدن، اجرایی شود و همه جمعیت دانشگاه آزاد اسلامی در این نظام پیشنهادات سهیم باشند.
وی خاطرنشان کرد: اگر در مسیر خرد جمعی حرکت کنیم و یک سازمان منسجم در نظام پیشنهادات داشته باشیم، کارهای دانشگاه آزاد اسلامی با سامان و شتاب بیشتری پیش خواهد رفت.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اولین گام برای حرکت درست در مسیر گذر دانشگاه آزاد اسلامی، شناخت منابع است، گفت: مهمترین بخش منابع، منابع انسانی هر سازمان است. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی با وجود نیروهای فرهیخته، دلسوز و از جانگذشته که با وجود رقبای بسیار، با تمام تلاش خود فعالیت کردهاند، میتواند این مسیر را به سهولت طی کند.
وی با بیان اینکه باید از دانشگاه آزاد اسلامی در آینده به عنوان دانشگاه الکترونیکی یاد کرد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید تبدیل به دانشگاهی هوشمند، اقتصادی و متکی به درآمدهای غیر شهریهای باشد تا بتواند در مسیر نسل سوم و چهارم حرکت کند. با حرکت در این مسیر، ظرف 3 سال برنامهریزی و اجرا، از تکیه بر بودجه شهریهای ناپایدار عبور خواهیم کرد.
وی افزود: در راستای این حرکت، عبور از سیستمهای دستی و نرمافزاری به شکل جزیرهای امر واجبی است چرا که دیگر نمی شود دانشگاه را با سیستمهای سنتی و دستی اداره کرد و باید یکپارچگی را در همه فعالیتها اعمال کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: باید فعالیتها را تسهیل، فرآیندهای زائد را حذف و قوانین و مقررات دست و پا گیر را اصلاح کنیم تا مشارکت جمعی پرسنل را در دانشگاه آزاد اسلامی به طوری داشته باشیم که در منافع دانشگاه سهیم باشند.
دکتر پورعباس خاطرنشان کرد: اگر این مسیر را به درستی طی کنیم، در آینده میتوانیم تخفیفهای خوبی برای شهریه دانشجویان اعمال کنیم و با پرداخت کمکهزینه تحصیلی، به تحصیل دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی کمک کنیم.
وی با بیان اینکه پس از نیروی انسانی، امکانات و ظرفیتهای وسیع دانشگاه آزاد اسلامی، سرمایه این دانشگاه را تشکیل میدهد، گفت: ساماندهی و پیوند نیروی انسانی و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی میتواند این دانشگاه را به یک بنگاه اقتصادی عظیم در کشور و منطقه تبدیل کند.
طراحی و اجرای 12 سامانه به صورت پایلوت
دکتر پورعباس با تاکید بر ایجاد سامانههای یکپارچه در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: 22 سامانه در حوزه مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی پیشبینی شده که 12 سامانه طراحی و به صورت پایلوت اجرایی شده تا پس از طی مراحل آزمایشی، در همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شود.
وی افزود: اوایل سال آینده تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به شکل موازی این سامانههای جدید و سیستمهای قبلی را همزمان در حوزه مدیریت منابع پیش میبرند و به مرور پس از توسعه و استقرار این سامانهها، سامانههای دستی و قدیمی حذف میشود. با این کار، علاوه بر نظارت و هدایت، استقلال واحدها از نظر مالی، مدیریتی و عملکردی حفظ خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه نه تنها دارای مازاد نیروی انسانی نیست، بلکه با کمبود هم مواجه است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی قرار است در سه بعد آموزش، پژوهش و فناوری و اقتصاد دانش بنیان فعالیتهای خود را گسترش دهد و با توجه به این موضوع، دانشگاه با مازاد نیروی انسانی مواجه نیست. شاید کمبود نیرو هم داشته باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: موفقیت در مسیر رقابتی سخت و پیچیده آینده، جز با ایجاد یکپارچگی در همه حوزههای دانشگاه آزاد اسلامی امکانپذیر نیست. تقاضای من این است که کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در جمعهای کوچک خود همفکری و مذاکره کنند و منافع شخصی مقطعی را در نظر نگیرند، بلکه نگاه به منافع درازمدت برای خود و دانشگاه داشته باشند و پیشنهادات خود را به ما ارائه کنند.
وی خاطرنشان کرد: خط سیر ما در دانشگاه آزاد اسلامی، همفکری، مشاورت و استفاده از خرد جمعی در تصمیمگیریهاست.
در ادامه این نشست که به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد ، کارکنان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.