فرمانده نیروی انتظامی:
خروج نام گروهک منافقین از لیست گروههای تروریستی جای تامل دارد
فرمانده نیروی انتظامی گفت: تقسیم تروریسم به خوب یا بد یک خطای راهبردی است، زیرا تروریسم مرز نمیشناسد و در هر شکل و هر کجا و در زیر هر نقابی برای امنیت جهانی تهدید محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار حسین اشتری در اجلاس کارگروه عملیاتی پروژه کالکان با بیان اینکه امروزه تروریسم در بین همه کشورهای جهان مطرح است، گفت: هیچ کشوری به تنهایی قادر به مبارزه با این معضل بزرگ جهانی نیست و ضرورت دارد تا کشورها با همدلی و همبستگی نسبت به مبارزه و مقابله با این پدیده شوم همکاری کنند.
او با اشاره به تقویت همکاری و استفاده از تجارب بینالمللی برای پیشگیری از جرائم سازمان یافته و نوظهور و تروریسم در همه اشکال و مذاهب آن گفت: تقسیم تروریسم به خوب یا بد یک خطای راهبردی است، زیرا تروریسم مرز نمیشناسد و در هر شکل و هر کجا و در زیر هر نقابی برای امنیت جهانی تهدید محسوب میشود.
اشتری تاکید کرد: تروریسم و افراطیگری را میتوان نتیجه بیعدالتی، تبعیض، فقر، جهل و نژاد پرستی در وضع کنونی جهان دانست و در حقیقت این معضل نه به منطقه مشخصی از جهان محدود میشود و نه مختص دین و مذهب خاصی است و نمیتوان صرفا با ادوات نظامی با آن مقابله کرد.
سردار اشتری، خاطرنشان کرد: ساختار پلیس و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به گونه ای است که قابلیت رصد و کنترل تحرکات امنیتی را در فضای حقیقی و مجازی دارند و کوچک ترین تحرکات امنیتی را کشف و خنثی می کنند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود قربانی ترور بوده و در طول 38 سال عمر شکوهمند انقلاب اسلامی بیش از 17 هزار نفر از شهروندان و مردم عادی قربانی اقدامات شوم تروریستی شده اند. کشور ما با اقدامات مقابله ای و پیشگیرانه تعدادی از این گروهک ها را نابود کرده اما برخی دیگر با فرار به خارج از مرزها متأسفانه همچنان به اقدامات پلید خود ادامه می دهند.
سردار اشتری اضافه کرد: یکی از این گروهک های تروریستی گروهک " M-K-O" موسوم به منافقین است که تاکنون بیش از 12 هزار نفر از مردم بی گناه را ترور کرده اند. گروهکی که دست در دست یکی از بزرگترین جنایتکاران تاریخ ( صدام حسین) داشت و با پشتیبانی تسهیلاتی وی، مرتکب جنایات بزرگی از جمله نسل کشی و قتل عام بیش از 5 هزار نفر از زنان ، مردان و کودکان بی گناه قوم کرد عراق شد.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: این گروهک تا مدتها قبل در لیست گروهک های تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا بود که چندی پیش به دلایل نامعلومی از لیست مذکور خارج شد که این اقدام برای جامعه جهانی جای تأمل دارد.
فرمانده نیروی انتظامی بیان کرد: استفاده گروهک ها از اینترنت و فضای مجازی و ظرفیت های آن معضل جدید جامعه بشری است . آموزش ، تبادل اطلاعات ، انتقال پول ، عضوگیری ، حملات سایبری و سایر اقدامات تروریستی شیوه نوین مجرمانه ای است که گروهک های یاد شده و سازمان های جرم از آن استفاده می کنند؛ بنابراین جامعه بین المللی پلیس نیز می بایست اقدامات تکنیکی و پیشگیرانه در مقابله با این پدیده را اتخاذ کند.
سردار اشتری خاطر نشان کرد: کارشناسان فضای مجازی معتقدند دسترسی به زیرساخت های فنی اینترنت و فضای مجازی می بایست در اختیار همه کشورهای جهان قرار گیرد؛ اما متأسفانه این دسترسی منحصرا در اختیار یک کشور است. با عنایت به این موضوع لازم است سازمان های بین المللی با دسترسی به زیرساخت های فنی، فضای مجازی را در اختیار پلیس تمامی کشورهای جهان قرار دهند.
وی ادامه داد: مقابله با تأمین مالی تروریست از موضوعات مهم دیگری است که مورد توجه و کارشناسی این نشست قرار می گیرد، قاچاق مواد مخدر و قاچاق زنان و کودکان از منابع مالی مورد استفاده تروریست ها است، اما مهم ترین منابع مالی آنها به ویژه گروهک های تکفیری در مناطق گسترده ای از جهان، منابع و درآمدهای نفتی چندکشور خاص است که متأسفانه به راحتی و سهولت در اختیار تروریست ها قرار می گیرد.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در همکاری با سازمان اینترپل، سامانه "مایند" را در مرزهای خود راه اندازی کرده و با استفاده از آن و با کنترل خروج و ورود مسافران، موفق شده در 2 سال اخیر بیش از 450 مورد گذرنامه های مفقودی و مسروقه در سطح بین المللی را مورد شناسایی قرار دهد.
سردار اشتری گفت: در تبادل اطلاعات در 3 سال اخیر بیش از 16 هزار پیام با کشورهای عضو و سازمان اینترپل مبادله شده و در راستای این همکاری تاکنون بیش از 30 نفر ازمجرمان و متهمان تحت تعقیب، شناسایی، دستگیر و پس از سیرمراحل اداری و قضائی به کشور خواهان مسترد شده اند.
عالی ترین مقام انتظامی کشور بیان کرد: پلیس جمهوری اسلامی ایران در سالیان اخیر در تأمین امنیت برخی رویدادهای مهم ورزشی جهان از جمله المپیک و جام جهانی فوتبال نیز حضور فعال و چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: با انجام اقدامات و اتخاذ تدابیر و ارائه راهکارهای نوین و مناسب و از طریق تعامل همکاری و حسن اعتماد به یکدیگر می توان از حملات تروریستی پیشگیری و با آنها مبارزه قاطع و کارگشا داشت.
فرمانده ناجا، تصریح کرد: ما در این نشست باید به نقشه راهی برسیم که بتوانیم از آن به عنوان یک دستاورد برای مبارزه با تروریسم استفاده کنیم و نتیجه حاصل از این نشست باید به گونه ای باشد که بتوان به عنوان برنامه های مهم و کاربردی در دستور کار پلیس کشورها قرار گیرد.
سرداراشتری تأکید کرد: مقابله با تروریسم مقدور نخواهد بود مگر با ارائه راهکارهای تخصصی ، مناسب و تعامل همکاری نزدیک پلیس کشورها و همچنین سازمان های منطقه ای و بین المللی ، زیرا امروزه تروریسم و افراطی گری فضای جهان را آلوده کرده و به عنوان معضلی مشترک برای همه کشورها تبدیل شده است و هرگز یک کشور به خودی خود نمی تواند مدعی مبارزه با این پدیده شوم شود و حتما لازم است در این عرصه همکاری همه کشورها را داشته باشد.