خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت:

۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی را ندارند

۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی را ندارند
کد خبر : ۴۰۱۰۱۷

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکیدبراینکه در حوزه دندانپزشکی باید خدمات متناسب با استطاعت مردم ایجاد شود، گفت: ۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی را ندارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ ایرج حریرچی؛ سخنگوی وزارت بهداشت امروز در نشست خبری با تاکید بر لزوم اقدامات پیشگیرانه در خصوص بهداشت دهان و دندان اظهار کرد:‌ در حال حاضر هزینه‌های دندانپزشکی از کل هزینه‌های پرداختی سلامت و پرداختی از جیب مردم بالاتر است و آنچه که مردم برای دندانپزشکی می‌پردازند؛ برابر چیزی است که به متخصصان عمومی می‌پردازند.

وی افزود: در حوزه دندانپزشکی باید خدمات متناسب با استطاعت مردم ایجاد شود، اما در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد مردم توان مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی با سطوح فعلی قیمت‌ها را ندارند.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در برخورد با مواد مخدر دو رویکرد در سیاست‌های ابلاغی رهبری وجود دارد، گفت: بخشی از این سیاست‌ها به طرف حذف مواد مخدر نظیر تولید، قاچاق و فروش آنها است که در این جهت جرم انگاشتن مصرف مواد مخدر مورد توجه است.

وی افزود: رویکرد دیگر کاهش آسیب است که به دلیل ابتلا به ایدز HIV، مشکلات روانی در خصوص معتادان مواد مخدر در سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر آمده است و به دنبال کاهش تقاضا و کاهش آسیب است.

حریرچی افزود: در ماده 15 اصلاحیه مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است که معتادان مکلفند با مراجعه به مراکز درمانی خصوصی و دولتی و سازمان های مردم نهاد درمان و اقدام به ترک اعتیاد نمایند و معتادانی که نسبت به درمان خود اقدام و گواهی دریافت کنند؛ چنانچه متجاهر به اعتیاد نباشند از تعقیب کیفری معاف هستند و معتادانی که اقدام به درمان نکنند مجرم تلقی می‌شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کاهش آسیب‌های اعتیاد از سال 81 در سیاست‌های وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفته است، گفت: درمان جایگزین با داروهایی مانند متادون در این مراکز مورد تاکید قرار دارد به دلیل اینکه آسیب‌های بسیار کمتری نسبت به مواد تزریقی در پی دارد.

وی افزود: مصرف درست متادون و درمان‌های جایگزین موجب کاهش مواد افیونی غیرقانونی و کاهش تزریق مواد می‌شود و همچنین کاهش تزریق مشترک، کاهش پرخاشگری معتادان و بهبود وضعیت خلقی اجتماعی و کارکرد افراد را در پی دارد و وزارت بهداشت در حال حاضر در جهت افزایش ظرفیت و کیفیت گسترش مراکز ترک اعتیاد با متادون قدم برمی‌دارد.

حریرچی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در رابطه با گروه ناشناخته HIV اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم زندان‌ها برنامه مراقبت ایدز است که در زندان‌ها انجام شده و غربالگری‌هایی در افرادی که خون می‌دهند؛ انجام می‌شود ولی روشی وجود ندارد که همه افراد را در این باره آزمایش کنند.

وی تاکید کرد: اصل مقابله با HIV و اینگونه عفونت‌ها پیشگیری است و در جاهایی که به طور مثال هپاتیت وجود دارد و نیاز به واکسن است، واکسن تزریق می‌شود.

حریرچی گفت: براساس اعلام وزیر دادگستری؛ وضعیت بهداشتی زندان‌ها راضی‌کننده‌ نیست و علت اصلی این موضوع تراکم زندان‌هاست و ما معتقدیم که مهم‌ترین حل مشکل درمانی همانطور که همه اذعان دارند کاهش تعداد زندانیان است که در سال‌های اخیر اقدامات مهمی را سازمان امور زندان‌ها در این رابطه داشته است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: از آنجایی که بعد از آزادی از زندان خانواده‌های زندانیان نیز در معرض خطر بیماری‌ها هستند و همچنین شرایط نامناسب بهداشتی در زندان ها می‌تواند مشکلات عدیده‌ای را برای زندانیان در پی داشته باشد و براساس سیاست‌هایی که سرلوحه کار ما در جمهوری اسلامی است باید برای سلامت زندانیان نیز اهمیت قائل بود و باید شرایط بهداشتی و درمانی مناسب با استانداردهای جهانی برای زندانیان ایجاد شود و در این حوزه با توجه به بالا بودن آسیب‌ها باید سرانه بالاتر از معمول در این زمینه هزینه شود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره میزان مصرف الکل در کشور گفت: واقعیت این است که از لحاظ مصرف الکل براساس گزارش مقامات نسبت به کشورهای دیگر سرانه مصرف پایینی داریم اما معتادین به الکل مصرف بالاتری از یک فرد در کشورهای دیگر دارند.

وی ادامه داد: الکل‌ها به دلیل وجود ترکیبات مسموم‌کننده می‌توانند مشکلات زیادی را برای مصرف‌کنندگان در پی داشته باشند و به همین دلیل وزارت بهداشت کاهش آسیب مواد الکی را در دستور کار قرار داده‌است و مراکز مشاوره دراین زمینه تاسیس می‌شود.

حریرچی در ادامه اظهار کرد: شیمی درمانی یکی از روش‌های درمانی است و در کشور ما درصدی که برای شیمی درمانی هزینه می‌شود، نسبت به اکثر هزینه‌های سلامت بالاتر است و هزینه‌ای که به ازای یک سال عمر باکیفیت با شیمی‌درمانی ایجاد می‌شود؛ فوق العاده است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هزینه های شیمی درمانی باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

وی در ادامه اظهار داشت: در خصوص طب تسکینی در دو مرحله مشکل ایجاد می‌شود که یکی در پیشگیری و غربالگری قبل از ابتلا است که دراین زمینه برنامه‌های مناسبی نداریم و دیگری در مرحله بعد از ابتلا است که متاسفانه در این زمینه نیز ضعیف هستیم، چرا که شخص مبتلا باید زندگی باکیفیت و حتی مرگ باکیفیتی داشته باشد.

حریرچی افزود: یکی از شاخص‌های بهداشتی – درمانی میزان مصرف مرفین مجاز برای درد است که در گذشته در کشور ما از وضعیت خوبی برخوردار نبوده، اما با اقدامات وسیعی که در این زمینه انجام شده و ایجاد مراکز طب سنتی بسیار کمک‌کننده بوده و می‌تواند مقدار قابل توجهی هزینه‌های سلامت بیمار را کاهش دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز