معاون آموزشی وزارت بهداشت
بیماری دیابت در استانهای شمالی و مرکزی شیوع بالایی دارد
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس گزارش سال ۲۰۱۵ فدراسیون جهانی دیابت در حال حاضر ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند و این آمار نشاندهنده رشد شتابان دیابت در همه جای دنیاست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس گزارش سال ۲۰۱۵ فدراسیون جهانی دیابت در حال حاضر ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند و این آمار نشاندهنده رشد شتابان دیابت در همه جای دنیاست.
به گزارش ایلنا، باقر لاریجانی صبح امروز در همایش بینالمللی راهبری دیابت که در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما در حال برگزاری است، هدف از برگزاری این همایش را جلوگیری از افزایش شیوع دیابت و پیشگیری از عوارضی که بیماران دیابتی را تهدید میکنند، دانست.
وی با اشاره به اینکه چنین همایشهایی در کشورهایی مانند امریکا، روسیه و چین و دیگر کشورها نیز برگزار شده است، گفت: امیدوار هستیم با برگزاری این همایش بینالمللی در کشور تاثیرات لازم را در نظر سیاستگذاران سلامت داشته باشیم و بتوانیم با تعیین اولویتها و برنامهریزیهای لازم مراقبت از بیماران دیابتی را ارتقا دهیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه ۳۸ میلیون نفر در دنیا به علت بیماریهای غیرواگیر جان خود را از دست میدهند گفت: در صدد هستیم با تدوین سند بیماریهای غیرواگیر جلوی بسیاری از حوادث بخصوص مرگهای زودرس را بگیریم.
دکتر لاریجانی گفت: بیماریهای غیرواگیر در حال حاضر سه چهارم بیماریها را تشکیل میدهد و مهمترین تهدیدکننده زندگی مردم هستند.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیک دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در طی زمان نقش بیماریهای غیرواگیر به دلیل شهرنشینی و عوامل اجتماعی و تغییر سبک زندگی روبه افزایش است و این موضوع سلامت جامعه را تهدید میکند.
لاریجانی در ادامه به موقعیت کشور ما به لحاظ بیماریهای غیرواگیر در منطقه پرداخت و گفت: در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر شایعترین بیماریها در کشور هستند و بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، دیابت و آسم مهمترین علل مرگ و میر را تشکیل میدهند و باید تلاش کنیم مرگ و میر ناشی از این بیماریها را کاهش دهیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: براساس گزارش سال ۲۰۱۵ فدراسیون جهانی دیابت در حال حاضر ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند و این آمار نشاندهنده رشد شتابان دیابت در همه جای دنیاست.
وی افزود: مرگ و میر ناشی از بیماری دیابت در حال افزایش است و در کشور ما نیز یکی از عوامل اصلی مرگ و میر به بیماری دیابت و عوارض آن مرتبط میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بررسیهای انجام شده در کشور نشان میدهد که بیماری دیابت در استانهای شمالی و مرکزی شیوع بالایی دارد گفت: نتایج مطالعات نشان میدهد که بیماری دیابت و عوارض آن ۳۰۰ هزار سال عمر مفید کشور را در معرض تهدید قرار میدهد.
لاریجانی همچنین به هزینههای بالای درمانی این بیماری اشاره کرد و گفت: ۹ درصد هزینهها مربوط به عوارض بیماری، ۵۰ درصد مربوط به دارو، ۲۰ درصد مربوط به عوارض قلبی و عروقی و کلیوی است.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای وزیر بهداشت برای جلب موافقت رئیس جمهور و رئیس مجلس و نیز وزرا در اولویت قرار دادن حوزه سلامت و بیماریهای غیرواگیر و اهمیت سند ملی دیابت گفت: یکی از اهداف این سند این است که تا ۱۰ سال آینده جلوی افزایش شیوع دیابت و چاقی را بگیریم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز برنامه عملیاتی ملی برای پیشگیری و کنترل دیابت بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۵ یعنی طی ده سال آینده را رونمایی میکنیم و امیدوار هستیم بتوانیم در چارچوب ارائه خدمات درمانی استانداردهای لازم را در زمینه مراقبت از بیماری دیابت افزایش دهیم و نیز تحقیق و توسعه در این زمینه را گسترش داده و آموزشهای عمومی و تخصصی را ساماندهی کنیم.
لاریجانی در ادامه ارتقاء کیفیت زندگی مردم، پوشش بیمهای مناسب و نظام ثبت ملی بیماران دیابت را جزء اهداف ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به دیابت عنوان کرد و گفت: امیدواریم، نظام ثبت ملی بیماران دیابت به طور صد در صد در سراسر کشور گسترش یابد.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه کشور ما در منطقه در صدر تحقیقات غدد و متابولیسم قرار دارد و دارای انتشارات موثری نیز میباشد تاکید کرد آموزشهای ما با یک استراتژی مناسب در حال پیشرفت است و امیدواریم آموزشهای عمومی به بیماران و سطوح مختلف ارائهدهندگان خدمت و متخصصین را ساماندهی بهتری کنیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با استفاده از تجربیات کشورهای دیگر و گسترش همکاریهای بینالمللی و سازمان جهانی بهداشت و دیگر نهادها و سازمانهای مرتبط اجرایی کردن سند ملی دیابت کلید بخورد.