در نشست خبری اعلام شد:
مجلس مشورتی جوانان ایران تشکیل خواهد شد/ امکان کاندیداتوری ۱۵ تا ۳۵ سالهها
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: مجلس مشورتی جوانان ایران در دست بررسی و تصویب نهایی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا رحیمی» معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان امروز -سه شنبه- در نشست خبری به مناسبت هفته جوان گفت: از زمان استقرار دولت چهاردهم رویکرد ما در عرصه سیاستگذاری در حوزه جوانان مشارکت و اثربخشی مردم است. از این رو بحث دخالت دادن و جلب مشارکت جوانان که برایشان تصمیمگیری میشود را در دستور کار داریم و جلساتی با سمنها برگزار کرده ایم. شبکهای که در حال طراحی آن هستیم بازتابی از اراده و فکر خود این سمنها خواهد بود. از خود جوانان برای سیاستگذاری و اجرای برنامهها استفاده خواهیم کرد.
وی در خصوص دیپلماسی عمومی کشور گفت: ظرفیت دیپلماسی عمومی برای پیشرفت کشور اهمیت دارد. دنیا میخواهد تصویر نامناسبی از ایران نشان بدهد. استفاده از ظرفیت جوانان در عرصه علم و ورزش و ... میتواند تصویر خوبی از جوانان کشور ما ارائه کند.
رحیمی همچنین گفت: نامه دو سال پیش رهبر انقلاب به جوانان جهان نشان میدهد که جوانان باید مخاطب اصلی ما باشند. از این رو مجمع دیپلماسی عمومی جوانان را در وزارت ورزش و جوانان تأسیس کردیم که در رویدادها و مناسبات بین المللی مانند بریکس و شانگهای ورود کنیم.
وی با بیان اینکه مهمترین رویکرد برنامههای این معاونت دخالت دادن و مشارکت جوانانی است که برای آنها تصمیمگیری میشود، افزود: جلساتی با حضور سازمانهای مردم نهاد در سطح کشور برگزار و شبکهای تشکیل شده تا کاملا نمایانگر و بازتابی از اراده و فکرهای سمنها باشد.
معاونان جوانان وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه از جوانان در سیاستگذاری و اجرای برنامهها استفاده میکنیم، ادامه داد: این معاونت در عرصههای مهم از جمله دیپلماسی عمومی کشور به طور جدی وارد شده و از ظرفیت آن برای تکمیل دیپلماسی رسمی ارزشمند و مهم بهره میبرد.
رحیمی تاکید کرد: در شرایطی که امپراتوری رسانهای دنیا به دنبال تصویر نادرستی از ایران است، استفاده از ظرفیت جوانان در عرصههای مختلف ورزشی، هنر، علم و کارآفرینی اتفاقاتی است که به ارایه تصویر درست از جوانان و کشور کمک میکند.
وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان جهان گفت: باید به هژمونی رسانهای که تصویر مخدوشی از ما ارایه میکند توجه کنیم و در سازمانهای بین المللی رایزنی میکنیم تا میزبان مناسبی برای رویدادهایی که در سال آینده پیش رو داریم، باشیم و در این خصوص از ظرفیت بریکس و شانگهای استفاده خواهیم کرد.
دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان در ادامه مجلس مشورتی را از دیگر برنامههای این معاونت عنوان کرد و افزود: مجلس مشورتی جوانان ایران در دست بررسی و تصویب نهایی است که در صورت تصویب نهایی در شورای عالی جوانان به ریاست رئیسجمهور، سال آینده اولین مجلس مشورتی جوانان را شکل خواهیم داد.
وی در ادامه گفت: ۱۵ تا ۳۵ سالهها امکان کاندایدا شدن و رأی دادن خواهند داشت و مدل آن برگرفته از سبک مجلس شورای اسلامی خواهد بود که از هر استان یا شهرستان عدهای انتخاب خواهند شد. از میان همین افراد کمیسیونهای مختلف و رئیس شورا انتخاب خواهند شد و آموزشهای لازم را خواهند دید و نوعی کارآموزی سیاسی برای جوانان ما خواهد بود.
رحیمی در ادامه گفت: این عرصهای است که دولت برای شنیدن صدای بیصدایان در آن اقدام میکند. در کمیسیونهای تخصصی از ظرفیت صاحب نظران استفاده خواهد شد و میتوانند طرحهای خود را به کمیسیونهای دولت ارائه کنند و این امکان وجود خواهد داشت که طرحهای خود را به مجلس هم ارائه کنند.
وی تاکید کرد: این مجمع نقش تقنینی ندارد. اما مؤثر خواهد بود و هر دو سال یک بار انتخابات خواهد داشت. سال آینده در تیرماه اولین انتخابات این مجلس مشورتی برگزار خواهد شد.
معاون امور جوانان همچنین بیان کرد: شبکه مدیران آینده طرح دیگری است که الگوی آن از سخنان رهبری که فرمودند ما برای آینده کشور باید مدیر جوان تربیت کنیم. از این رو این طرح ارائه شده است که در آن جوانان ایران با یک فرصت برابر و عادلانه دستاوردها و موفقیتهای خود را در سامانه جوان پلاس ارائه کند. برخی آموزش هم بر اساس شاخصها و شایستگی افراد ارائه میشود.
وی در این خصوص افزود: بنا داریم که در سال اول ۱۰۰۰۰ نفر را آموزش بدهیم که سه قسمت خواهد داشت که بخشی از آن به صورت مجازی است. قسمت دوم آموزشهای حضوری در استانهای مختلف است و بخش سوم آموزش به صورت کمپی است که جوانان به مدت ۵ روز تا یک هفته آموزشهای فارغ از رشته تحصیلی خود که به عنوان توانمندی اجتماعی نیاز دارند مانند مهارتهای زندگی و کارآفرینی و غیره را کسب کنند.
رحیمی بیان کرد: این افراد به عنوان دستیاران دولت وفاق به مدت ۴ ماه فعالیت خواهند کرد بدون اینکه قول ردیف استخدام بدهیم، دوره کارآموزی خود را ثبت خواهند کرد. این حضور بر اساس رشته تحصیلی آنها خواهد بود. خروجی این طرح ۱۰ هزار جوان دوره دیده است که توانمندی فعالیت در دولت یا در بخش خصوصی را خواهند داشت. این یکی از برنامهها برای معکوس کردن موج مهاجرت نخبگان خواهد بود. قطعاً دولت هم میتواند از این افراد به عنوان مدیران استفاده کند.