دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
«پوشش بیمار زن در اتاق عمل» از مطالبات مردمی است/ همکاری جهادی ۳۵۴ وکیل با ستاد امر به معروف و نهی از منکر
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: تشکلهای مردمی را در چندین حوزه از جمله عفاف، ورزش، بانک و بیمه و تولیدات داخلی و.... ساماندهی کردهایم که بیشترین تشکلهای مردمی را در حوزه عفاف و حجاب داریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر امروز شنبه ۶ بهمن، در نشستی خبری اظهار کرد: نگاه ما به امر معروف کاملا ایجابی و فرهنگسازی است.
وی در توضیح عملکرد این ستاد در راستای فرهنگسازی گفت: ما میز امر به معروف در جشنواره فجر راهاندازی کردهایم؛ سیزده برنامه برای کودکان با محوریت امر به معروف ساختهایم. مفاهیم امر به معروف را در قالب بازی یارانهای ساختهایم که تا پیش از عید به بهرهبرداری میرسد. تشکلهای مردمی را در چندین حوزه از جمله عفاف، ورزش، بانک و بیمه و تولیدات داخلی و.... ساماندهی کردهایم البته بیشترین تشکلهای مردمی را در حوزه عفاف و حجاب داریم. بحث دوم شوراهای اداری است. اینها را در هفت گروه فرهنگی و اجتماعی بانک و بیمه و غیره دستهبندی کردهایم. از دستگاهها خواستهایم تا مصادیق منکر را شناسایی کنند و برای آن راهحل بیابند.
طاهری آکردی تأکید کرد: باید برای جریمه دیرکرد که مورد اعتراض مردم و علما است و سود مرکب که بسیاری از واحدهای تولیدی را ورشکست کرده راهی اندیشید. از دستگاهها خواستهایم خود مصادیق منکر و معروف را بیابند. ما برای سال جدید دو دستور اصلی داریم؛ یک صیانت از بیتالمال برای ما مهم است و دو بحث خدمترسانی به مردم.
وی توضیح داد: وظیفه ما تهیه گزارش و ارسال آن به ناظران است و خود، قوه قهریه نیستیم. حمایت از آمران به معروف را در چند قالب پیش میبریم. یک اینکه طبق قانون در شهرستانها شغل ویژه ایجاد کردهایم که تعداد آنها تا کنون به ۳۸۳ شعبه رسیده است. ما باید در دادگاه از آمران به معروف دفاع میکردیم اما ردیف بودجه برای وکیل تسخیری نداشتیم. اکنون ۳۵۴ وکیل به صورت جهادی با ما همکاری میکنند که ۴۶ نفر از آنها در تهران هستند. ما کمیته احراز جانبازی و شهادت را فعال کردهایم. ۴۷۰ برنامه جاری داریم و بالای ۹۰ درصد از پروندهها را به برکت این وکلا پیروز شدهایم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: ما کنشگران موثر را داریم که در بیمارستانها و دیگر جاها فعال هستند. این افراد صرفاً معتقد نیستند بلگه کنش اجتماعی مثبت دارند. بیش از ۲۰۰ بانوی تاثیرگذار داریم که اینها جایگاه خاص اجتماعی دارند و میتوانند به ما کمک کنند. در حال شناسایی بانوان نخبه هستیم که تاکنون ۲۰۰۲ بانوی نخبه را از استاد دانشگاه تا پزشک متخصص و خبرنگار شناسایی کردهایم تا در حوزه عفاف و حجاب به ما کمک کنند.
وی با گلایه از شیوه پرداختن به همایشی در قم، بیان کرد: به ما میگویند کار فرهنگی انجام دهید. آیا همایش علمی کار فرهنگی نیست؟ ما همایشی داشتیم و در آن به تبعات علمی و شرعی کاشت ناخن پرداختیم. تعدادی استاد آمدند و اثرات روانی و پزشکی این کار را بررسی کردند. همایش با همکاری جامعهالزهرا برگزار شده و همه به صورت رایگان با ما همکاری کردهاند. این همایش را برگزار کردیم چون معتقدیم حرکت به سمت سبک زندگی غربی منکر است. آنوقت رسانه داخلی به دروغ میگوید میلیارد دلار از جیب ملت پرداختهاید. تنها هزینه این همایش، مربوط به پذیرایی مراسم بوده است. نباید ذهن مردم را درگیر تورم و فساد کنید که چندین میلیارد دلار خرج شده است.
او ادامه داد: ما سند جامع امر به معروف نوشتهایم و تصویب کردهایم. ستاد امر به معروف ۱۷ عضو دارد.۶ وزارتخانه در آن عضو هستند. صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج، دادستان و غیره در آن عضو هستند. این یک جمع است و بخشی از دولت در آن است. این نیست که تنها تصمیمات یک نفر باشد. اگر این سند تصویب شود جزو اسناد بالادستی خواهد بود و در برنامهریزی پنج ساله کشور نقش خواهد داشت. ما چیزی به نام شناسنامه ستاد تصویب کردهایم و در آن سابقه ستاد را آوردهایم.
وی توضیح داد: ما در این شناسنامه آییننامهها و چارت سازمان را آوردهایم. تدوین این شناسنامه زمان زیادی برده است. من در این مدت ۱۵ سفر استانی داشتهام تا ستادهای مرکزی و شهرستانی را یکدست کنیم. ما سامانهای به نام «سو» فعال کردهایم که گزارشهای مردمی را دریافت میکنیم و مردم روند پیگیری گزارش خود را در آن دنبال میکنند.
طاهری آکردی گفت:۸۵۰ صفحه مبتذل را با گزارش مردمی بستهایم. در خصوص مطالبات مردمی نیز در مورد فساد خودرو به دستگاههای مختلف نامه زدهایم. خیلی از مدیران معتقدند همین الان میتوان قیمت خودرو را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داد اما افراد مختلف نمیگذارند. زیرا نمیگذارند از تولیدکننده اصلی خریداری شود. همین چندهزار کارمند خودروسازی بیرون از این صنعت مشغول به کارند اما حقوق خود را از خودروسازی میگیرند. نکته دیگر دلاریزه کردن قیمتها است. چرا باید فولادی که تمام مراحل تهیه آن در داخل است به دلار خریده شود؟
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد: یکی از مطالبات مردمی لباس بیماران زن در اتاق عمل بود. به ما گفتهاند به لباس کادر درمان چه کار دارید. ما کاری به لباس کادر درمان نداریم بلکه لباس بیماران از مطالبات مردمی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در مبارزه با فساد جدی هستیم. وظیفه ما این است که گزارش را بگیریم و خوب پیگیری کنیم. بعضی از گزارشها نتیجه داده و بعضی منتج به نتیجه نشده و وظیفه ما تنها پیگیری است.
طاهری آکردی در پاسخ به سؤالی درباره میزان آشنایی او با نسل جدید گفت: درمورد اینکه ما چقدر در تعامل با نسل زد هستیم من اعتقاد دارم وارد این بازی نشویم. ما ۴۵۰ هزار دانشآموز داریم که در اعتکاف شرکت کردهاند.نسل جدید در همه جای دنیا پرورشیافته سنتهای آن جامعه نیست. چون اکثرا تحت تاثیر فضای مجازی است.در همین راستا به سراغ ساخت بازی رایانهای رفتهایم.
وی ادامه داد: مثلاً اگر میخواهیم احترام به والدین و اسراف نکردن را به فرزندان یاد بدهیم از طریق بازی به او یاد دهیم. اگر جنگی شود، حججیها از همین نسل زد بیرون خواهند آمد. ما در فضای مجازی مشکل خودتحقیری داریم و این نسل زد را از ما دور کرده است.
وی با اشاره به قانون عفاف و حجاب تأکید کرد: اینکه منتظر باشیم عفاف و حجاب با قانون اجرا شود، خطای راهبردی است. ما چندین قانون درباره عفاف و حجاب داریم. برتری قانون حجاب این است که به آقازادهها و سلبریتی ها میپردازد و دلیل مخالفت با آن همین است. قانون به مردم عادی کاری ندارد زیرا اکثر مردم اهل قانونگریزی نیستند. این قانون تصویب شده و تنها ابلاغ نشده است. این قانون نکات ایجابی خوبی مثل معافیت مالی تولیدکنندگان چادر و ساخت بوستان ویژه بانوان دارد.
وی افزود: اگر قانون اشکالی دارد با اجرای آن رفع میشود اگر اجازه میدادند پارسال این قانون اجرا شود تاکنون ضعفهای آن مشخص شده بود. ما منتظر قانون نیستیم و کار خود را میکنیم. گلایه ما این است که لااقل با قانون برخورد سیاسی و حزبی نکنید.
وی تصریح کرد: در قضیه چای دبش دو وزیر درگیر هستند. اگر نظام خود به آن نمیپرداخت از کجا متوجه میشدید؟ زشت است وقتی قوه قضاییه درحال پیگیری پروندهای است ما دخیل شویم.
وی تصریح کرد: اگر مطبوعات از ما حمایت کنند، نگاه جامعه به ستاد امر به معروف تغییر میکند. برای فرهنگسازی حداقل دو سال تا پنج سال زمان نیاز است. دلیل اینکه به سراغ بازی کامپیوتری رفتهایم این است که نسل زد پای کلاسهای ما نمینشیند اما بازی را نصب میکند.
طاهری بیان کرد: همه در این کشور نگاه سیاسی دارند. اگر نگاه سیاسیام را در کارم دخالت دهم کار اشتباهی است. من در اینجا که قرار گرفتهام نگاه سیاسی خود را کنار گذاشتهام.
وی سپس به قانون عفاف و حجاب پرداخت و گفت: بیش از ۸۵ درصد مردم جامعه پوشش دارند و شالی روی سرشان هست. اینها جریمه نمیشوند. قانون را نخوانده مردم را میترسانند. به من گفتهاند چرا راننده اسنپ را جریمه میکنید. راننده اسنپ میتواند بگوید من مسئول مسافرم نیستم. نباید اجازه دهیم مسائلی که با گفتمان حل میشود باعث دوقطبی در کشور شود. این نقشه دشمن است. درحالیکه میتوان به یک عده گفت احساسات مذهبی خود را کنترل کنید و به عدهای گفت شما هم منطقی باشد و قانون را بخوانید.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: جوانان ما همین ۴۵۰ هزار نفر که در اعتکاف شرکت میکنند نیستند و گفتمان با هرکدام از آنان اقتضائات خود را دارد. ما نقطهزنی میکنیم. ده میلیون از گیمرهایما مذهبی هستند. آنها که کمی به ما نزدیکند شاید بالای ۲۰ میلیون باشند.
وی تاکید کرد: ما در حوزه محیط زیست فعالیم و از فعالان حوزه دفاع میکنیم زیرا یکی از معروفها در جامعه حوزه محیط زیست است. درب ستاد به روی همه منتقدان و مخالفان باز است.
او افزود: در یک کلینیک دندانپزشکی در یکی استانها، چندصد میلیارد اختلاس شده بود و تخلفهای مختلفی رخ میداد؛ از جمله اینکه لوازم یکبار مصرف را چندبار استفاده میکردند و مازاد را در بازار آزاد میفروختند، ما برای این مجموعه حکم انفصال گرفتیم. ۲ شهردار را در شمال کشور با گزارشهای مردمی برکنار کرده ایم. خواننده نیمه برهنه در کاروانسرای استان قم نیز گزارشی بود که ما پیگیری کردیم. مردم به ما نامه میدهند چرا فلان مسئول را عزل نمیکنید؟ عزل مسئول در اختیار ما نیست. دشمن در حال ایجاد دو قطبی در فضای مجازی و انداختن ما به جان یکدیگر است. حتی یک فساد زیبنده جمهوری اسلامی نیست. گزارشگران فساد تمایل دارند اسمشان فاش نشود و ما با حفظ امانت پی میگیریم.