در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بازپسگیری ۱۴ هزار هکتار از اراضی ملی طی ۸ ماه نخست امسال/ کشف ۴۲۷۰ مترمکعب چوب قاچاق در سطح کشور
بازرس ویژه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان این که در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲، در مجموع ۴ هزار و ۲۷۰ متر مکعب چوب قاچاق توسط نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در سطح کشور کشف شده است، گفت: طی این مدت، حدود ۱۴ هزار هکتار از اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی خلع ید شده، یعنی از تصرف متخلفان خارج و به دولت بازگردانده شده است.
«سید ناصرالدین عمادی» مشاور و بازرس ویژه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در امور حفاظت از منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار فعالیتها و کشفیات یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲ توضیح داد: در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری، حدود ۲۲ هزار پرونده قضایی در حوزه تخریب و تصرف اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی در سطح کشور تشکیل شده که در مجموع مربوط به تخریب و تصرف ۲۸ هزار هکتار از عرصههای طبیعی کشور بوده است.
وی افزود: در ۸ ماه نخست امسال حدود ۱۴ هزار هکتار از اراضی ملی خلع ید شده است؛ منظور از خلع ید این است که وقتی فرد متخلفی، بخشی از اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی را تصرف میکند، یگان حفاظت منابع طبیعی میتواند در صورت صدور حکم قضایی، این اراضی را از متصرفان بازپسگیری کند و به دولت بازگرداند. ضمن این که طی این مدت، با فعالیتهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از تصرف حدود ۶ هزار هکتار از اراضی ملی توسط متخلفان پیشگیری شده است.
جان باختن یک همیار طبیعت و مجروح شدن ۴۳ نفر از نیروهای مردمی و یگان حفاظت
مشاور و بازرس رئیس سازمان منابع طبیعی با بیان این که در ۸ ماه ابتدایی امسال متاسفانه یک نفر از نیروهای مردمی همیار طبیعت در راستای حفاظت و پاسداری از عرصههای طبیعی کشور جان خود را از دست داده است، عنوان کرد: طی این مدت، ۴۳ نفر شامل ۳۸ نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و ۵ نفر از نیروهای مردمی در درگیری با متخلفان حوزه منابع طبیعی یا در حین اطفای حریق جنگلها و مراتع یا دیگر اقدامات مربوط به حفاظت از عرصههای طبیعی کشور مجروح شدهاند.
عمادی ادامه داد: یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲ توانست حدود ۵۷ هزار اصله چوب به حجم ۴ هزار و ۲۷۰ متر مکعب چوب قاچاق را در سطح کشور کشف کند و طی این مدت، ۳ هزار و ۶۰ پرونده در رابطه با قاچاق چوب تشکیل شده است. همچنین ۲۸۴ پرونده مربوط به کشف کورههای غیرقانونی تولید زغال در ۸ ماه ابتدایی امسال در سطح کشور تشکیل شده و در مجموع یک هزار و ۸۸۸ باب کوره زغال غیرمجاز تخریب و جمعآوری شده است.
وی با بیان این که از ابتدای فروردین تا پایان آبانماه امسال تعداد ۲ هزار و ۳۱۲ پرونده در راستای قطع غیرمجاز درختان در سطح کشور تشکیل شده است، اظهار داشت: طی ۸ ماه نخست امسال، حدود ۴ هزار پرونده چرای دام غیرمجاز در سطح کشور مربوط به ۷۶۱ هزار واحد دامی تشکیل شده که در این پروندهها، با دریافت جریمه و سایر مجازاتهای پیشبینیشده در قانون، با صاحبان گلههایی که به صورت غیرقانونی وارد عرصههای منابع طبیعی کشور شده بودند، برخورد شده است.
سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴؛ پل ارتباطی یگان حفاظت منابع طبیعی با مردم
مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین خاطرنشان کرد: سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ پل ارتباطی یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با عموم مردم محسوب میشود و هموطنان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی اعم از قاچاق چوب، تولید غیرقانونی زغال، تصرف اراضی ملی، تخریب جنگلها و مراتع و ... یا آسیبهایی نظیر آتشسوزی جنگلها و مراتع و ... با این شمارهها تماس بگیرند و موضوع را به اطلاع یگان حفاظت برسانند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.
وی در پایان گفت: در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۴۸ هزار و ۴۷۷ تماس با سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ در سطح کشور برای دریافت گزارشات مردمی تخلفات یا آسیبهای حوزه منابع طبیعی برقرار شده است. سامانه ۱۳۹ در ستاد سازمان منابع طبیعی در تهران مستقر است و سامانه ۱۵۰۴ در ادارات کل منابع طبیعی در استانها استقرار دارد، اما برای تماس با هر دو شماره تلفن، نیازی به گرفتن پیششماره استان مربوطه نیست و کارکنان این سامانهها به صورت ۲۴ساعته پاسخگوی تماسهای هموطنان هستند.