مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکم وزارت بهداشت اعلام کرد:
بیش از ۱۹هزار ویزیت متخصصان طب ایرانی در پیادهروی اربعین امسال
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه امسال دو مرکز ارائه خدمات طب ایرانی با ۳۶ متخصص در مراسم پیادهروی اربعین فعال بودند، در عین حال از بیش از ۱۹هزار ویزیت متخصصان طب ایرانی در مراسم اربعین خبر داد و بیشترین علت مراجعه به آنها را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، نفیسه حسینی یکتا - مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه خدمتگزاری به عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین از افتخارات دفتر طب ایرانی و مکمل است، گفت: تدارک مقدمات خدمت رسانی به زائران سفر اربعین از ماهها قبل آغاز شد که از جمله میتوان به حضور در جلسات متعدد ستاد اربعین و کمیته بهداشت و درمان، انجام مکاتبات با دانشگاههای علوم پزشکی کشور و اعلام فراخوان برای حضور متخصصین در مراسم اربعین، برگزاری جلسات توجیهی ویژه تیم اعزامی، تهیه و چاپ بنرهای مرکز مستقر و همچنین حضور در کنگره بینالمللی اربعین اشاره کرد.
به گفته مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، امسال همکاریهای خوبی با انجمن علمی طب سنتی ایران، سازمان نظام پزشکی، دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بیمارستان ابومهدی المهندس و دانشگاه بینالمللی اهل البیت عراق برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائرین اربعین صورت گرفت و زمینه ارائه خدمات بهتر به زائران فراهم شد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به خدمات ارائه شده در سفر اربعین خاطرنشان کرد: امسال دو مرکز ارائه خدمات طب ایرانی با ۳۶ متخصص طب ایرانی به همراه ۷۲ نفر افراد کمکی کنار پزشک برای انجام برخی امور از جمله اعمال یداوی و ۳۸ ماسور (ماساژدهنده) حضور یافتند.
وی افزود: از تاریخ ۵ شهریور ماه تا ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، تعداد ١٩٢١٤ ویزیت متخصصین طب ایرانی انجام شده است که بیشترین علت مراجعه بیماری های گوارشی، تنفسی، دردهای عضلانی و مفاصل، فشارخون و دریافت خدمات ماساژ بوده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت آموزش به زائران سفر اربعین جهت پیشگیری و کاهش ابتلاء به بیماریها، از تهیه و توزیع توصیههای جامع طب ایرانی در قالب ۲۰ هزار جلد کتاب زیارت به سلامت، ۱۰هزار بروشور ویژه زائرین و موکبداران و همچنین تهیه پنج موشن گرافیک توصیههای طب ایرانی با موضوعات گرمازدگی، تاول پا، بیماریهای گوارش، بیماریهای تنفسی و بیماریهای مفاصل و گرفتگی عضلات خبر داد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، حسینی یکتا افزود: علاوه بر آن ۵هزار بسته گیاهان دارویی و داروهای گیاهی طب ایرانی برای پیشگیری و کمک به درمان بیماریهای شایع در سفر اربعین شامل اسهال و استفراغ، رفلاکس، گرمازدگی، کنترل عطش، عفونتهای تنفسی، ادراری، زنان، نفخ، سوءهضم، دردهای مفاصل و عضلات، سرفههای خشک و خلطدار غیر عفونی، خشکی دهان و عرق سوز شدن در پایگاهها توزیع شد و ۱۵هزار بسته پیشگیری نیز در مرز مهران در اختیار زائرین قرار گرفت که برای آمادهسازی بستههای پیشگیرانه طب ایرانی بیش از ۱۰ جلسه با حضور متخصصان طب ایرانی برگزار شد.
مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در ادامه به انجام بازدیدها از روند اقدامات پایگاههای اربعین اشاره کرد و گفت: علاوه بر بازدید حضوری؛ فرم الکترونیک گزارش روزانه عملکرد براساس بیماریهای مختلف به منظور رصد و اعلام گزارش آمار خدمات طب ایرانی در ایام اربعین طراحی و بر روی سایت دفتر طب ایرانی و مکمل قرار گرفت.
حسینی یکتا در پایان خدمت رسانی به زائران کربلای معلی را افتخاری برای حوزه سلامت دانست و ابراز امیدواری کرد: با هموارتر شدن شرایط در سالهای آینده امکان خدمت رسانی گستردهتر و بهتری را به زائران ابا عبدالله الحسین (ع) داشته باشیم.