خبرگزاری کار ایران

معاون تحقیقات و فناورى وزارت بهداشت:

عضویت در هیات علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، استاندارد قابل قبولی دارد

عضویت در هیات علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، استاندارد قابل قبولی دارد
کد خبر : ۱۵۹۷۹۴۸

معاون تحقیقات و فناورى وزارت بهداشت گفت: بهترین دانشجوهای کشور وارد دانشگاه های علوم پزشکی می‌شوند و به همین دلیل، خروجی علم ما قابل قبول است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناورى وزارت بهداشت در نشست خبری سی امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی درباره اهمیت حوزه بهداشت درمان در تحقیقات کشور، اظهار داشت: حدود ۲۵ درصد از اعضای هیئت علمی کشور در وزرات بهداشت شاغل هستند. از نظر دانشجو نیز حدود یک پنجم دانشجویان کشور، در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. از طرفی حدود ۳۷ درصد از تولید علم کشور مربوط به این وزارتخانه است، یعنی بیشتر از سهم ما از اعضای هیئت علمی و دانشجویان است.

وی ادامه داد: از ۲۲ هزار اعضای هیئت علمی که در وزارت بهداشت داریم، اکثر آنها بالینی هستند. وظیفه یک هیئت علمی بالینی، ارائه خدمات درمانی است. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد خدماتی که یک عضو هیئت علمی می دهد، خدمات درمانی است که در کنار آن خدمات آموزش وپژوهش هم وجود دارد. اما با همه این اوصاف در وزارت بهداشت، درمان و آموش پزشکی در حالی که تعداد هیئت علمی و دانشجو کم است، اما خروجی علم ما زیاد است.

آخوندزاده درباره شرکت های دانش بنیان گفت: بیشترین حجم معاملات مالی میان شرکت های دانش بنیان، مربوط به شرکت های دارو و تجهیزات پزشکی است؛ یعنی در این قسمت نیز سهم قابل قبولی از بخش فناوری کشور داریم. یکی از صادرات استراتژیک ما به دنیا، صادرات دارویی به کشورهای اطراف است که از توانایی های ما در حوزه بهداشت و درمان است.

وی متذکر شد: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵۲۰ محقق پر استناد یک درصد دنیا را داریم. این در حالی است که این آمار در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۴۸۰ نفر است. علت این امر را می توان بدین گونه عنوان کرد که تفاوت در میان دانشگاه های علوم پزشکی و اعضای هیئت علمی کم است و همه با یک استاندارد قابل قبول، عضو هیئت علمی می شوند. از طرفی دیگر بهترین دانشجوهای کشور وارد دانشگاه های علوم پزشکی می شوند، به همین دلیل به خاطر نیروی انسانی توانمند، خروجی علم ما قابل قبول است.

وی در ادامه با اشاره به نقش تعاملات بین المللی در حوزه تحقیقات و فناوری بیان کرد: در زمینه تحقیقات و فناوری، اگر تعاملات بین المللی نداشته باشیم، نمی توانیم برد بین المللی داشته باشیم. بخشی مربوط به ماست و بخشی مربوط به تحریم هاست که مانع تعاملات بین المللی می شود. به طور مثال، یک دستگاه آزمایشگاهی می خواهیم اما به دلیل تحریم به ما نمی دهند یا ویزا برای رفتن به خارج از کشور به استاد ما نمی دهند. در واقع تحریم مالی، خود تحریم علمی ایجاد می کند.

معاون تحقیقات و فناورى وزارت بهداشت درباره جشنواره رازی افزود: این جشنواره یکی از مهم ترین ماموریت های سالانه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که برای سی امین دوره برگزار خواهد شد. در ۲۰ سال گذشته تنها دو بار رئیس جمهور کشور در جشنواره رازی شرکت کرده بودند، که امسال رئیس جمهور نیز در این جشنواره حضور خواهد داشت.
 
در پایان اصغر عبادی‌فر، دبیر هیئت اجرایی جشنواره رازی عنوان کرد: حدود ۴۰۰ نفر در جشنواره رازی شرکت کرده اند. این جشنواره فرصتی است تا از تلاش های محققین و فن آوران حوزه تحقیقات در سلامت کشور بتوانیم تقدیر کنیم.
خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز