خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعلام شد:

رسیدگی به پرونده‌های شهدای مدافع امنیت در بنیاد شهید/ شهید محسوب شدن برخی کشته‌ها در اغتشاشات نیاز به مستندات شورای تامین دارد

رسیدگی به پرونده‌های شهدای مدافع امنیت در بنیاد شهید/ شهید محسوب شدن برخی کشته‌ها در اغتشاشات نیاز به مستندات شورای تامین دارد
کد خبر : ۱۲۹۴۶۴۳

رئیس بنیاد شهید درباره تعیین‌تکلیف پرونده‌های شهدای مدافع امنیت توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، گفت: امروز حفظ دستاوردها وظیفه رسانه است و دشمن از عدم روایتگری تاریخ سوء استفاده می کند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: حوزه رسانه باید مرتب دستاوردهای انقلاب را ذکر کند. همین امنیت و آرامش که این روزها کمی دچار خدشه شد با ایثارگری شهدا باز می گردد.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به اقدامات یکساله بنیاد شهید گفت: طبق ماده ۶۳ شورای عالی فرهنگ ترویج ایثار و شهادت با ریاست رئیس جمهور برگزار شد و مصوبات آن ابلاغ شد.

وی ادامه داد: نظارت و ارزیابی بر اقدامات دستگاه‌ها در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بود که قرار شد دبیرخانه شورای عالی این کار را انجام دهد.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به مفهوم شهید و شهادت گفت: وزارت علوم و حوزه علمیه قرار شد، درباره مفهوم شهید اقدامات لازم را انجام دهد تا مشخص شود که مفهوم شهادت چیست و شهید چه کسی است.

وی ادامه داد: وزارت کشور در خصوص دیوار نگاره ها و مبلمان شهری ماموریت دارد تا از یاد و نام شهدا استفاده شود. همچنین قرار شد شاخص هایی مشخص شود تا براساس آن سنجیده شود که فرهنگ ایثار و شهادت چه میزان افزایش یافته است. وزارت آموزش و پرورش و وزارت آموزش عالی پیرامون وارد کردن فرهنگ ایثار و شهادت و به ویژه شهید سلیمانی در کتب درسی ماموریت پیدا کرده است.

او با اشاره به خدمات بهداشتی و درمانی گفت: این خدمات شامل پایش سلامت، تجهیزات پزشکی و ... است. روزانه بیش از ۵۰ هزار خدمت درمانی و ماهانه ۲۵ هزار بستری داریم پایش سلامت تخصصی و عمومی برای ۲۰۰ هزار ایثارگر انجام شده است آموزش خودمراقبتی به ۲۵۰ هزار و خدمات در منزل به ۶۰ هزار ایثار‌گر ارائه شده است و ۷ هزار و ۵۰۰ وسیله تجهیز کمک تنفسی و بیش از ۴ هزار مورد ویلچر ارائه شده است ۴۷۰۰ تخت مکانیکال توزیع شده و ۱۳ هزار و ۴۱ قطعه پروتز ارائه شده است. ۱۹ دستگاه آمبولانس طی ۶ ماه اخیر خریداری شده است.

رئیس بنیاد شهید خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۸۶ هزار پرونده الکترونیک ایجاد شده است در ۲۸ مرکز استان مراکز جامع رفاهی و ورزشی تکمیل و راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های ما دعوت از پزشکان برای ارائه خدمت به جانبازان است که ۴ گروه پزشک انگلیسی و آلمانی برای این منظور دعوت شده اند.

وی تصریح کرد: مشکلات پرداخت بیمه ها تقریبا تسویه شده است تفاهم نامه ای با هلال احمر برای تامین دارو و تجهیزات منعقد شده است.

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: مستمری به ۸۰ هزار والدین شهید پرداخت می شود کمک معیشت به ۱۰۷ معسر ایثارگر صدرصد رشد داشته است. ۳۴ هزار پرونده پشت نوبتی آماده شده که اگر منابع تامین شود وارد مجموعه دریافت خدمات می شود البته از این تعداد ۹ هزار نفر تحت‌پوشش قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: برخی مطالبات از سال گذشته پرداخت شده است. ۵ هزار و ۵۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه پرداخت شده است. پرداخت تسهیلات مسکن از سوی ۷ بانک در حال اجرا است.

او درباره احراز ایثارگری تصریح کرد: ۲۳ هزار و ۱۰۶ پرونده رسیدگی شده است و جمع جانبازان به ۶۱۶ هزار نفر رسیده است.

رئیس بنیاد شهید خاطرنشان کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت جانبازان به افراد واجد الشرایط آغاز شده است.

قاضی‌زاده هاشمی درباره شهدای مدافع امنیت تصریح کرد: درباره شهید قانون تعریف نسبتا دقیقی دارد. در اغتشاشات اخیر شورای تامین و یا یگان اعزام کننده باید مستندات را ارایه دهند و ما در بنیاد شهید مستندات را تطبیق می دهیم اما احراز شهادت با یگان اعزام کننده است.آمار دقیق در حال حاضر نمی توانیم ارائه دهیم.

وی ادامه داد: البته باید بگویم‌ ما یک خلاء قانونی برای افرادی که در حین ماموریت کشته می شوند مانند ماموران‌یگان حفاظت محیط زیست یا سازمان جنگل‌ها داریم و باید نظام حمایت اجتماعی نیز در این خصوص تعریف کنیم و از این بلاتکلیفی مجموعه را رها کنیم. خیلی از خانواده ها از ما انتظار دارند اما کسی که شهید تلقی شود از همه خدمات برخوردار می شود و سطح بندی در این خصوص نداریم.

وی درباره سازمان کوثر تصریح کرد: نهادهای نظارتی ورود جدی داشته اند.

وی درباره استخدام ایثارگران گفت: برای بیش از ۷ هزار نفر از فرزندان شهید که در آزمون پذیرش شده اند کد استخدامی در نظر گرفته شده است و بخشی از آنها نیز جذب شده اند.

رئیس بنیاد شهید خاطرنشان کرد: وقتی پرونده افراد که در اغتشاشات اخیر جانباز یا شهید شده اند به ما ارجاع شود در کمتر از دو ماه پرونده این افراد رسیدگی می شود. البته در حادثه تروریستی شاهچراغ بنیاد ورود جدی داشت و کمک هایی برای برگزاری مراسم صورت گرفته است.

وی ادامه داد: هر کسی که شورای تامین پرونده آن را تایید کند بررسی کرده و مورد پوشش قرار می دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز