در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
فعلا ابلاغیهای در خصوص اجباری بودن حضور در مدرسه نداریم/ واکنش به اخذ تعهد از والدین بابت سلب مسئولیت از درگیری دانشآموزان به کرونا
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: از ۱۵ آبان دانش آموزان مقطع متوسطه دوم و از اول آذر دانشآموزان مقطع متوسطه اول میتوانند به صورت حضوری به مدرسه بروند، اما برای دانشآموزان ابتدایی تحت شرایط تصمیمگیری خواهد شد.
"اعظم گودرزی" سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به اظهارات فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران مبنی بر ارائه شناسنامه بهداشتی از سوی مدارس گفت: برای بازگشایی مدارس چک لیستهایی در سامانه نظارت وزارت آموزش و پرورش بارگذاری شده است که مدیران مدارس آنها را پر میکنند و سپس چک لیستها به مناطق ارسال میشود، منطقه نیز با نظارت کارشناس سلامت، تصمیم میگیرند که چه مدرسههایی شرایط لازم را برای بازگشایی خواهد داشت، سپس بر مبنای آن استانداردها مجوز برای بازگشایی مدارس صادر میشود.
وی در پاسخ به این سوال که از سوی کمیته علمی کرونا مطرح شده که بازگشایی مدارس باید به صورت انعطافپذیر باشد در صورتی که سرپرست آموزش و پرورش بازگشایی مدارس را یک امر الزامی قلمداد کرده است، چرا میان اظهارنظرهای کمیته علمی کرونا و وزارت آموزش و پرورش تا این اندازه اختلاف نظر وجود دارد؟ گفت: ما طبق مصوبات هشتاد و هفتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سه شنبه ۲۷ مهر ماه برگزار شد و به همه مدارس سراسر کشور ابلاغ شده است، عمل خواهیم کرد. در این مصوبه اعلام شده که از ۱۵ آبان دانش آموزان مقطع متوسطه دوم و از اول آذر ۱۴۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه اول میتوانند به صورت حضوری به مدرسه بروند، اما برای دانش آموزان ابتدایی تحت شرایط تصمیمگیری خواهد شد.
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در ادامه توضیح داد: مدارس حتما باید پروتکلها و استانداردهای بهداشت و سلامت را داشته باشند تا بتوانند مجوز آموزش حضوری دریافت کنند.
وی درباره آخرین آمار واکسیناسیون دانشآموزان گفت: تقریبا بیش از ۶۹ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه واکسینه شدهاند و امیدواریم پوشش آنها تا زمان بازگشایی مدارس بالاتر از این برود و بتوانیم یک محیط ایمن برای دانش آموزان ایجاد کنیم.
گودرزی اظهار داشت: دانش آموزان علاوه بر تزریق واکسن باید پروتکلها را هم رعایت کنند. آن تعداد دانش آموزی که هنوز واکسن دریافت نکردهاند حتما برای تزریق واکسن مراجعه کنند. در حال حاضر تیمهایی هستند که به صورت سیار در برخی استانها با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی به مدارس سر میزنند و با رضایت والدین دانش آموزان را لکه گیری کرده و بعد تزریق واکسن آنها صورت میگیرد.
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: با اینکه خیلی وقت است از شروع واکسیناسیون دانشآموزان میگذرد ما تقریبا ۲۰۰ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون داریم که در حال ادامه واکسیناسیون دانشآموزان هستند. امیدواریم پوشش دانشآموزان تا زمان بازگشایی حضوری به بالای ۸۰ درصد برسد تا محیط ایمنی برای دانشآموزان ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور دانشآموزان در مدرسه اجباری است یا خیر؟ گفت: هر تصمیمی که ستاد ملی مقابله با کرونا به ما ابلاغ کند ما تابع آن هستیم، زیرا نظرات تخصصی وزارت بهداشت و مصوباتی که کمیته قرارگاه عملیاتی کرونا میگیرند به ما ابلاغ میشود و ما باید بر اساس آن به استانها دستور بدهیم. فعلا هیچ موردی در خصوص اجبار بودن حضور در مدرسه به ما ابلاغ نشده، به محض این که تصمیمی گرفته شود آن را اعلام خواهیم کرد.
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اینکه برخی مدارس از خانوادهها تعهد میگیرند که در صورت ابتلای دانشآموزان به کرونا مدرسه هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارند و والدین در تعهد نامه باید بگویند که با خواست آنها، دانش آموزان به مدرسه آمده است، آیا مدارس حق دارند تعهد کتبی را از والدین بگیرند، گفت: فعلا همان چک لیستی که در سامانه نظارت وزارت آموزش و پرورش برای گرفتن مجوز آموزش حضوری قرار دارد، مد نظر ما است و هنوز هیچ ابلاغیهای برای تعهد گرفتن از والدین ارسال نکردهایم.
وی افزود: در چک لیست عنوان شده که مدرسه باید تهویه مناسب داشته، موارد بهداشتی را رعایت کند، گندزدایی روزانه و… انجام دهد. ضمنا والدین باید در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی به فرزندان خود آموزش لازم را بدهند. والدین باید به دانشآموزان بیاموزند که سبک زندگی با زمان پیش از کرونا متفاوت است. طبق دستورالعملهایی که از وزارت بهداشت به ما و بعد از ما به سراسر کشور ابلاغ شده تاکید کردیم که پروتکلهای بهداشتی رعایت شود، ولی همه اینها باز مستلزم آن است که وقتی دانشآموزان وارد مدرسه میشوند، از پیش آموزشهای لازم را ببینند و اصلا تجمع نکنند.
گودرزی در پاسخ به این سوال که طبق بخشنامه ۰۶ دربها و پنجرههای کلاس درس برای تهویه هوا باز بماند، باز بودن دربها و پنجرههای کلاسهای درس در روزهای زمستان چگونه میسر خواهد شد؟ گفت: در هر صورت تهویه و جریان هوا باید صورت بگیرد. حتما مدرسه به دانش آموزان اعلام خواهد کرد که لباس گرم بپوشند ولی قطعا پنجرهها باید باز باشد، زیرا این مسئله نکتهای است که در دنیا به آن اشاره شده است. باید در مکانهایی که چندین نفر در آن جمع میشوند حتما تهویه مناسب باشد.