در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بعضی همچنان کرونا را یک دروغ میدانند/ برگزاری دورهمیها نباید دستمایه از بین رفتن عزیزانمان شود/ حضور در فضاهای بسته خطر ابتلا را چندین برابر میکند/ برپایی عزاداریها بدون رعایت پروتکلها خطرناک است
رئیس بخش آیسییو کرونای بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد گفت: همینطور پیش رود دیگر تخت آیسییو نخواهیم داشت و اگر تخت هم داشته باشیم برای همکارانم بازوی توانمندی دیگر باقی نمانده تا خدمت رسانی کنند.
«علی رضا صداقت» رئیس بخش آیسییو کرونای بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به خطر آن دسته از مراسمهای مذهبی که در آنها پروتکل بهداشتی رعایت نشده و همچنین برگزاری مراسم تاسوعا و عاشورا بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیان کرد: درحال حاضر ما جزو معدود کشورهای دنیا هستیم که در شرایط بسیار بدی قرار داریم و با پیک کشندهای که همچنان پیشرونده است، جلو میرویم و اگر به همین شکل پیش رویم میزان مرگ و میر روند صعودی خواهد بود، به معنی آن دقت کنید؛ یعنی قرار است به شکل صعودی عزیزانمان را از دست بدهیم.
وی ادامه داد: اگر با همین شرایط پیش برود دیگر تخت آیسییو نخواهیم داشت و اگر تخت هم داشته باشیم برای همکارانم بازوی توانمند دیگر باقی نمانده تا خدمت رسانی کنند.
صداقت افزود: در شرایطی قرار داریم که دارو و تجهیزات کمیاب شده و همین یعنی شرایط بحرانی، جمعیت کشور با ۸۰ میلیون افراد که سطح سواد، فرهنگ و نگرشهای مختلف دارند و با وجود این فضای مرگ و میری که وجود دارد باز افرادی را میبینیم که کرونا را یک دروغ میدانند که این تفکر واقعا یک فاجعه انسانی است.
وی گفت: در این شرایط باید جلوی علتهای شیوع را بگیریم، در واقع شیر آب را ببندیم تا وان پر نشود که نیاز به برداشت فنجان فنجان آب باشد، به طور مثال ۲۷ بیمار دارم که ۲۵ نفرشان در سفر و دورهمی بیمار شدند، حتی دیروز از همراه بیماری پرسیدم که عزیزت کجا درگیر شده که حالا بامرگ دست و پنچه نرم میکند گفت در دورهمی ۶۰ الی ۷۰ نفره که در باغی برگزار شده بود.
صداقت افزود: اما در کنار این مراسمها، برخی مراسمها کشوری است، مثل ایام سوگواری سیدالشهدا(ع) که برای همهی ما روزهای عزیزی است اما نباید با عدم رعایت پروتکلها دستمایه از بین رفتن عزیزانمان شود یا جان آنها را در خطر بیندازد.
وی ادامه داد: توجه کنید یک دور همی خانوادگی که میخواهد ایجاد شود، اگر افراد بدانند یکی از آن اعضا دچار بیماری است، اصلاً دور هم جمع نمیشوند، پس مسئله آن افراد ناقلی هستند که بیماری آنها مشخص نیست، حال در نظر بگیرید که افراد از مناطق و شاید شهرهای مختلف در یک هیئت مذهبی بدون رعایت پروتکلها کنار هم جمع میشوند، درگیر احساسات میشوند و شاید ماسک و کرونا را هم فراموش کنند، در آن هوا کرونا جولان میدهد و واقعا شرایط بسیار بدی خواهد شد.
صداقت گفت: به شکل جدی توصیهام به مردم این است که از حضور در مراسم در فضای سربسته خود داری کنند و خطر را چند برابر نکنند، در مناطق سرباز هم به سختی میتوان شیوع را کنترل کرد، بنابراین فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را فراموش نکنند.
وی با اشاره به سختی کار کادر درمان در این روزها، بیان کرد: هدف ما از گفتن مشکلات کادر درمان این است که مردم سفر و مهمانی نروند و رعایت بیشتری کنند، به شکل نمونه مادری که دو قلو بار دار بود به ویروس مبتلا شد، هر دو نوزاد را از دست داد و الان خودش با مرگ دست و پنچه نرم میکند چون به عروسی دختر خالهی خود رفته بوده است و آنجا به ویروس مبتلا شده، پس کاری نکنیم که خستگی بر دوش کادر درمان سنگینی کند.