خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

طراحی پلتفرمی امن برای برگزاری آزمون‌ها/ بکارگیری ۲ مشاور امنیتی برای امنیت سامانه ثبت نمره دانش‌آموزان

طراحی پلتفرمی امن برای برگزاری آزمون‌ها/ بکارگیری ۲ مشاور امنیتی برای امنیت سامانه ثبت نمره دانش‌آموزان
کد خبر : ۱۰۷۷۶۷۴

مدیر کل دفتر فناوری و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طراحی پلتفرمی امن برای برگزاری آزمون‌ها از بکارگیری ۲ مشاور امنیتی برای امنیت سامانه ثبت نمره دانش‌آموزان خبر داد.

«محمود حبیبی» مدیر کل دفتر فناوری و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا طرحی به منظور برگزاری آزمون‌های نهایی در بستر یک پلتفرم امن دارید؟ گفت: بله، ما پلتفرم‌های مختلف را در آموزش و پرورش بررسی و حتی شاخص‌های امنیت آزمون را هم تدوین کرده‌ایم. حتی بر اساس این شاخص‌ها پلتفرم‌های مختلف حال حاضر کشور را سطح‌بندی کرده‌ایم.

حبیبی ادامه داد: اما حوزه آموزش و پرورش خیلی شرایط ویژه و خاصی دارد و فقط بحث پلتفرم و امنیت را نمی‌توان لحاظ کرد. در مقاطع بالاتر از دیپلم و مقاطع دانشگاهی پلتفرم‌هایی را بررسی کردیم و دیدیم برخی از آن‌ها هوش مصنوعی دارند، یعنی حتی کوچک‌ترین انحراف دید دانشجو را هم تشخیص می‌دهند، اما مسئله این است که آیا می‌توان این را برای مدارس ابتدایی هم به کار برد؟

مدیرکل دفتر فناوری و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش گفت: از دانش آموزان مدارس ابتدایی به ویژه در مقاطع پایین‌تر نمی‌توان انتظار داشت که یک جا بنشینند و هیچ تکانی نخورند. یک سری محدودیت‌های خاص دانش آموزان است که آزمون الکترونیکی را پیچیده می‌کند، بنابراین نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که امنیت کامل هم برقرار باشد. چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد، اما این طرح در دست بررسی است.

وی اضافه کرد: ما برای طراحتی پلتفرمی که شما به آن اشاره کردید، ظرفیت‌های لازم را بررسی کردیم، اما اینکه بخواهیم در عمل آن را به کار بگیریم سیاست‌گذاری و مطالعه دقیق می‌خواهد. باید دید به کار گیری کدام یک از این سیاست‌های امنیتی برای دانش آموزان مفید است و موجب اختلال بیشتر در فرآیند آزمون نشود، زیرا هدف ما این است که آزمون دقیق و امن‌تر شود.

او در پاسخ به این سوال که سامانه سیدا برای نگهداری و صیانت از اطلاعات دانش آموزان چقدر امن است؟ گفت: امنیت یک موضوع نسبی است، هیچ سامانه‌ای در دنیا وجود ندارد که بگوییم صد درصد امن است. همانطور که می‌دانید خبرهای مختلفی وجود دارد که سایت‌های معتبر و دولتی کشورهایی که در فناوری و اطلاعات هم پیشرو هستند، هک شده است.

مدیرکل دفتر فناوری و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: بنابر این برقراری امنیت کامل و صددر صد شدنی نیست و یک امر نسبی است. ما برای سامانه سیدا و سامانه‌های دیگر آموزش و پرورش سعی کردیم دو مشاور امنیتی که از سوی وزارت آموزش و پرورش و شرکت پشیبان سامانه هستند به کار بگیریم. تا حدی که ممکن است ملاحظات امنیتی در این سامانه لحاظ شده و دائما در حال رصد این هستیم تا مشکلی پیش نیاید.

او در واکنش به کندی اینترنت که مشکل اغلب دانش آموزان است، اظهار داشت: کندی اینترنت یک مشکل کلی است و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله پوشش شبکه گرفته تا تکنولوژی‌های شبکه‌ای که دانش آموزان از آن استفاده می‌کنند. همچنین مشکلاتی در سامانه‌ها وجود دارد که موجب کندی اینترنت خواهد شد.

وی اضافه کرد: در هر صورت کندی اینترنت به صورت کلی است. در خصوص شاد یک سری تمهدیدات در نظر گرفته شده که مسئول مربوطه در این خصوص اظهار نظر خواهد کرد.تصور من این است که کشور این ظرفیت را دارد که پاسخگوی مساله کندی اینترنت باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز