مدیرکل اداره کل تجهیزات پزشکی کشور:
در حوزه تولید کیتهای هورمونی آزمایشگاهی به خودکفایی رسیدیم
مدیرکل اداره کل تجهیزات پزشکی کشور گفت: کالاهایی که در حوزه صنعت آزمایشگاهی و به طور کلی تجهیزات پزشکی در داخل تولید می شود، مراکز درمانی و بیمارستانی کشور که بسیاری از آنها دولتی به شمار میآیند به هیچ عنوان حق خرید و استفاده از تجهیزات مشابه خارجی را ندارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سعیدرضا شاهمرادی مدیرکل اداره کل تجهیزات پزشکی کشور در برنامهی بازدید از خط تولید کیتهای جدید تشخیص آزمایشگاهی و نسل نوین دستگاههای ایمونو آنالایزر تمام اتوماتیک شرکت نویان نگین پارسیان بیان کرد: باعث افتخار است که شرکت نویان نگین پارسیان با تولید کیت های هورمونی، کشور را در این زمینه به خودکفایی رسانده است، نمیتوان سلامت مردم را معطل واردات گذاشت.
وی با اشاره به اینکه در برخی مقاطع واردات به دلیل تحریم یا دلایل دیگر به مانع برخورد میکند، ادامه داد: در این بازدید با ظرفیتهای خوبی در شرکت نویان آشنا شدیم که نشان میدهد این شرکت پیشبینیهایی در مورد توسعه تکنولوژی این کیتها در کشور داشته و انتقال فناوری نوین تولید کیتهای آزمایشگاهی با دستگاه های پیشرفته را با سرمایه گذاری قابل توجه در دستور کار قرار داده است.
شاهمرادی افزود: این فناوری و محصولات به دست آمده از آن علاوه بر بینیاز کردن ایران از واردات کیتهای نسل جدید، چشم انداز صادراتی را نیز در برابر کشور ما می گشاید.
وی گفت: مشکل عمده ای که تمام تولیدکنندگان و تامین کنندگان تجهیزات آزمایشگاهی با آن مواجه هستند و در این بازدید هم مطرح شد بحث مجوزها است که در سازمان ها و ادارات دولتی دچار بروکراسی اداری می شود و برای تولیدکنندگان مشکل ساز است.
شاهمرادی افزود: ما در سال حمایت از تولید داخلی و مانع زدایی از تولید، یکی از وظایف اصلی خود را بر موضوع تسهیل فرآیندهای صدور مجوزها متمرکز کردیم، البته هر مانعی که موجب شود محصول تولید داخل در حوزه صنعت آزمایشگاهی دیرتر به بازار عرضه شود باید آن را برطرف کنیم، اغلب تولیدکنندگان از کندی فرآیند بررسی کیفی و صدور مجوز گله مند هستند که ما قرارگاهی برای رفع این مانع تشکیل دادیم.
وی افزود: در بحث صدور مجوز بعضا همکاران ما سخت گیریهای غیرضروری داشتند که فرآیند صدور مجوز را طولانی می کرد، در این قرارگاه دانشگاههای مختلف، انجمن ها و تولید کنندگان حضور دارند و کارگروههایی نیز ذیل این قرار گاه تشکیل دادیم که موانع را با کمک دانشگاهها و تشکلهای تولیدی و تولیدکنندگان شاخص کشور مورد بررسی قرار میدهیم و انشاء الله در رفع موانع تلاش خواهیم کرد.
شاهمرادی گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی کالاهایی که تولید داخلی دارد اگر این تولید نیاز کشور را برطرف کند و در این زمینه به خودکفایی برسیم به صورت جدی مورد حمایت دولت قرار می گیرد، به این شکل که این کالاها وارد لیست T1 می شود و وقتی کالای تولید داخل وارد این لیست شود به هیچ عنوان مجوز برای واردات کالای مشابه خارجی صادر نمیشود.
وی ادامه داد: ضمنا کالاهایی که در حوزه صنعت آزمایشگاهی و به طور کلی تجهیزات پزشکی در داخل تولید می شود، مراکز درمانی و بیمارستانی کشور که بسیاری از آنها دولتی به شمار میآیند به هیچ عنوان حق خرید و استفاده از تجهیزات مشابه خارجی را ندارند و نظارت در این بخش هم جدی است.
شاهمرادی افزود: بر این اساس میتوان گفت دولت با این ابزارها از سرمایه گذاری بخش خصوصی و تولیدکنندگان داخلی صنعت آزمایشگاهی حمایت و صیانت میکند.