سخنگوی ناجا:
پرداخت جریمههای کرونایی به ناجا صحت ندارد/ هیچ مجوزی برای تردد نمایندگان مجلس از خطوط ویژه صادر نشده/ باید با متعرض به مجری قانون برخورد شود
معاون اجتماعی و سخنگوی ناجا درباره درآمد حاصل از جریمهها گفت: فرایند آن کامل مشخص است و فرآیند خود را طی می کند و اینکه گفته شده به نیروی انتظامی پرداخت شده صحت ندارد و یک فرایند قانونی از پیش تعیین شده دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «سردار مهدی حاجیان» معاون اجتماعی و سخنگوی ناجا در نشست خبری خود درباره اقدامات ناجا در ایام کرونا گفت: در این یکسال بر اثر بیماری خانوادهها داغدار شدند و عده بسیاری را از دست دادیم، دختر یکی از همکاران ما اولین شهیده پرستار بود که با ایثار و فداکاری جان خود را فدای خدمت به مردم کرد.
وی ادامه داد: ماموریت نیروی انتظامی از مرز تا مرکز و به پهنای جغرافیای جمهوری اسلامی ایران است و وظیفه حفظ و نظم امنیت بر عهده نیروی انتظامی است زمانی که کرونا کشور را درگیر کرد مردم وحشت کردند و دستگاههای بسیاری به میدان آمدند و بسیاری محدودیت ها در ادارات ایجاد شد اما کار نیروی انتظامی با توجه به ماموریت ذاتی خود نه تنها کم نشد بلکه به وظایف آن اضافه شد و ما نتوانستیم با محدودیت نیرو کار کنیم و همه کارکنان نیروی انتظامی به صورت کامل در محل خدمت خود حاضر شدند.
سخنگوی ناجا خاطرنشان کرد: با فرمان مقام معظم رهبری قرارگاه بهداشت و درمان امام رضا (ع) در نیروی مسلح ایجاد و در نیروی انتظامی نیز این قرارگاه ایجاد شد و۹۲۸ جلسه در این قرارگاه برگزار شد و ما با تمام تجهیزات و امکانات در اختیار شبکه بهداشت و درمان بودیم. ۹ بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی و ۳۴ کلینیک در اختیار بیماران قرار گرفت و ۷هزار و۴۵۰ بیمار در سطح بیمارستان نیروی انتظامی بستری شدند و بیش از ۵ هزار پزشک و پرستار در این مدت خدمت کردند و ۲۴۸ پزشک و پرستار در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کشور قرار گرفت.
حاجیان با بیان اینکه ماموریت نیروی انتظامی از مرز تا مرکز است، گفت: در این مدت افرادی شروع به احتکار و گران فروشی دارو و مواد بهداشتی کردند و نیروی انتظامی با این افراد مبارزه کرده و بیش از ۵۱۷ هزار نیرو در ۱۹۸۵ نقطه بکارگیری کردیم و در بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نقطه ایست بازرسی در درون شهری و برون شهری حضور داشتیم.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۳۶۸ هزار بازدید از صنوف مختلف داشتیم و حدود ۳۴ هزار واحد پلمب و به ۷۴۵ هزار واحد تذکر شفاهی داده شد.
او افزود: به همراه تعزیرات و نهادهای مرتبط بازدیدهای مختلف داشتیم و بیش از ۲۲ هزار ماسک و بیش از یک میلیون و ۷۳ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده کشف و ضبط شد در بحث محدودیت شبانه و دیگر محدودیتها پلیس به صورت مقتدرانه ورود کرد و پلیس در هر زمان و مکانی حضور داشت. حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تخلف راهنمایی و رانندگی شناسایی و اعمال قانون شد. در عدم رعایت محدودیت ها اعم از محدودیت شبانه یا عدم تردد به مناطق قرمز و نارنجی، ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو شناسایی شد و همانطور که گفتم برای ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو اعمال قانون شده است. بیش از ۶۰ درصد مصوبات کرونا یا به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با پلیس مرتبط بود.
حاجیان تصریح کرد: سامانه های مختلفی از جمله سامانه پلیس من و سامانه نوبت دهی مراکز شماره گذاری راه اندازی شد تا خدمات به صورت غیرحضوری ارائه شود. همچنین موتورسیکلت های رسوبی با تخفیف ها و تسهیلاتی که در نظر گرفته شد رفع توقیف شد و تاکنون بیش از ۶۹ هزار موتورسیکلت رفع توقیف شده است. تا آخر سال می توانند مراجعه کرده و موتورسیکلت های رسوبی را ترخیص کنند.
او درباره درآمد حاصل از جریمهها گفت: فرایند آن کامل مشخص است و فرآیند خود را طی می کند و اینکه گفته شده به نیروی انتظامی پرداخت شده صحت ندارد و یک فرایند قانونی از پیش تعیین شده دارد.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی یک نقش انضباط بخشی را برعهده دارد و ما هم تعدادی از همکاران را از دست دادیم و در این راه شهید شدند باتوجه به اینکه پلیس بیشترین ارتباط را با مردم دارد تعداد مبتلایان نیروهای ما به کرونا شاید بیش از سایر ارگانها باشد.
او با اشاره به مرکز مشاوره ناجا گفت: سامانه ۰۹۶۵۸۰ را راهاندازی کردیم و به بیش از ۳۰ هزار نفر خدمات مشاوره ارایه شد. در همین ایام نیز ۵۲۰ هزار پرونده به مراکز و دوائر مشاوره در کلانتری ها ارجاع شد و حدود ۷۰ درصد از این پرونده ها به مصالحه انجام شد و ۳۳۰ هزار پرونده ختم به خیر شد.
حاجیان درخصوص مبارزه با اراذل و اوباش و افرادی که اختلال در نظم و امنیت ایجاد می کنند گفت: مردم پلیس مقتدر و مهربان می خواهند و لذا پلیس با افرادی که آسایش عمومی مردم را خدشه دار کرده و با سلاح سرد و گرم امنیت مردم را به خطر می اندازد براساس قانون برخورد می کند این اقدامات در قانون جرم انگاری شده و مصداق محاربه است و پلیس باید براساس قانون با این موارد برخورد کند. پلیس خود را خدمتگزار مردم می داند و اجازه نمی دهد که عده قلیلی که اسم خود را اراذل گذاشته اند آزادی و امنیت مردم را خدشه دار کنند چراکه آزادی و امنیت حق مردم است و پلیس خود را از آن مردم و برای مردم و از مردم می داند.
وی تأکید کرد: دفاع از جان و ناموس و مال مردم بر عهده نیروی انتظامی است. یکی از مولفه های ارزیابی فرماندهان ما این است که هر فرمانده ای که بهترین خدمتگزاری به مردم را داشته باشد نمره بالاتری دریافت می کند. رضایت مردم برای ما ارزشمند است و براساس افکارسنجی در سطح کشور رضایتمندی مردم از نیرو انتظامی بیشتر شده است.
وی درباره برخورد با متحکران نیز گفت: دو هزار و ۲۶۶ متهم محتکر در حوزه کالاهای پزشکی بوده اند و همچنین ۲ هزار و ۴۴ پرونده نیز تشکیل شده است.
او درباره عدم تأثیرگذاری جریمه ها گفت: نمره منفی برای افراد متخلف به ویژه در تخلفات راهنمایی و رانندگی برای این است که افراد اگر از حدی نمره منفی بیشتری گرفتند باید دوباره آموزش های لازم را در این حوزه ببینند.
وی درباره پیامکهای کشف حجاب ادامه داد: کشف حجاب در قانون جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است و نیروی انتظامی ساز و کاری به عنوان سامانه ناظر ایجاد کرده است افرادی که به این دلیل به پلیس مراجعه می کنند توجیه شده و به آنها تذکر داده می شود. این سامانه مدتی ایراد داشت و در حال حاضر برطرف شده است.
سخنگوی ناجا با اشاره به دوران کرونا و با تاکید براینکه اقدامات نیروی انتظامی در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کروناست گفت: تخت های ویژه در بیمارستانهای نیروی انتظامی سه برابر وتختهای بستری دو برابر شده و برای موج چهارم آمادگی لازم ایجاد شده اما امیدواریم موج چهارم نداشته باشیم.
وی درباره درگیری سرباز راهور با نماینده مجلس گفت: سرباز وظیفه قانونی خود را انجام داده و این خودرو مجوز تردد به خطوط ویژه را نداشته است و از همین رو سرباز کار خود را به خوبی انجام داده است. مردم نسبت به خدمتگزاران خودشان در نیروی انتظامی لطف داشتند و از ماهیت و عمل مجری قانون حمایت کردند. قانون برای همه مردم یکسان است و مجوز برای هر کسی صادر نمی شود و باید شرایط خود را داشته باشد.
وی تأکید کرد: نیروی انتظامی از حق کارکنان خود با قاطعیت دفاع می کند و فرمانده نیروی انتظامی سربازان را فرزندان خود می داند و باید مورد تکریم و احترام قرار بگیرند و به آنها آموزش داده شود. مراتب از طریق معاونت حقوقی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس ارایه شده است.
وی تأکید کرد: هیچ مجوزی درخواست نشده و هیچ مجوزی صادر نشده است. و هیچ ملاقاتی بین فرمانده نیروی انتظامی و نماینده مجلس انجام نشده و پرونده فرایند قانونی خود را طی می کند. نیروی انتظامی یک نهاد تعاملی است و با همه نهادها همکاری داریم و مبنا این نیست که در کشور بین نهادها اختلاف ایجاد شود و حمایت ما از سرباز حمایت بر مبنای قانون است نه حمایت احساسی. قانونگذار تعیین کرده است هر کسی به مجری قانون تعرض کند باید با او برخورد شود و ما حمایت قانونی از کادر نیروی انتظامی اعم از سرباز و کادر خواهیم داشت.
وی همچنین درباره کمک به کارکنان نیروی انتظامی که به کرونا مبتلا شده اند، گفت: کمک معیشتی به کارکنان نیروی انتظامی که به کرونا مبتلا شده اند نیز پرداخت شده است.
وی درباره انتشار خبری مبنی بر جریمه افراد در پمپ بنزین ها توسط پلیس گفت: این خبر کذب است. اما یکی از اقدامات پلیس تذکر لسانی است و تاکنون دو میلیون و ۱۸۰ هزار تذکر لسانی به ناقضان پروتکل ها ارایه شده است.
او درباره وقوع سرقت گفت: اگر سرقتی افزایش پیدا کرده کشفیات ما هم افزایش پیدا کرده است در شورای امنیت کشور مصوب شد قرارگاه مبارزه با سرقت به ریاست استاندار در استانها تشکیل شود. ما افزایش ۱۵ درصدی در کشف داشته ایم.
وی درباره زیست شبانه گفت: الان کشور در وضعیتی نیست که این موضوع با توجه به کرونا مطرح شود و شاید این اقدام باعث شیوع بیشتر کرونا شود.
او گفت: نگاه پلیس بر ریشه یابی وقوع بزه است و گسترش مراکز مشاوره در همین راستا است.
وی درباره پادگان ها گفت: کرونا در پادگانهل کنترل شده است و مشکلی در این خصوص نداشته ایم.
او درباره جریمه رانندگان بدون ماسک گفت: اگر راننده ای با سرنشین در محدوده زرد یا قرمز یا نارنجی باشد و تردد کند، قطعا جریمه خواهد شد.