خبرگزاری کار ایران

تاکید رییس کمیته امداد بر توانمندسازی خانواه‌های تهیدست

تاکید رییس کمیته امداد بر توانمندسازی خانواه‌های تهیدست
کد خبر : ۱۰۲۶۶۵۴

رییس کمیته امداد امام (ره) گفت: باید توانمندسازی خانواه‌های تهیدست را با رعایت کرامت، وجه همت قرار داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رونمایی از نشان جمعی احسان با حضور رئیس کمیته امداد امام (ره) و معاون حقوقی قوه قضائیه برگزار شد.

مرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد امام(ره) در این مراسم عنوان کرد: یکی از تکالیف مهم نظامات دینی و حاکمیت‌ها مبتنی بر آموزه‌های الهی رسیدگی به اقشار محروم است‌. این تکلیف مهم بعد از پیروزی انقلاب به کمیته امداد امام خمینی واگذار شد و این شجره طیبه به منظور اجرای ماموریت ارزشمند و معنوی رسیدگی به ولی نعمتان جامعه اسلامی اقدامات گسترده ای را در احیا مشی بزرگان دینی و رسیدگی به امور مستضعفین به کار بست و در کنار آن جهت ارائه خدمات ارزنده به جامعه هدف، تلاش کرد تا با بهره گیری از آموزه‌های دینی و سیره ائمه اطهار و رهنمودهای رهبر انقلاب در جهت بهبود وضعیت معیشت محرومین بیش از پیش گام برداشت.

بختیاری گفت: باید ضمن استمرار حرکت در مسیر تحولی موضوع توانمند سازی برای خانواه تهی دست را با رعایت کرامت، وجه همت خود قرار داد و با تقویت برنامه اشتغال موضوع توانمند سازی و شکوفایی استعدادها را با طرح های مختلف اشتغال عملی نماید تا زمینه اشتغال پایدار برای مددجویان فراهم شود.

رییس کمیته امداد امداد گفت: طی سال‌های گذشته ارتقا حقوق مالیکت معنوی با توجه به نقش محوری در توسعه جامعه، مورد توجه مسئولین و اندیشمندان اقتصاد قرار گرفته و در این رابطه پروژه توانمند سازی مالکیت معنوی جهت رقابت کسب و کارها از طریق علایم تجاری طرح‌های صنعتی و نشانه های تجاری صورت گرفته است. ضمن فاصله گیری از روش‌های سنتی در تجاری سازی و کمک به رونق کسب و کار نسبت به کالاهای مشابه دیگر، با استفاده از روش‌ استانداردهای بین المللی؛ برندسازی و بسته‌بندی محصولات از جمله اقدامات قابل تقدیر است.

بختیاری افزود: با توجه به نقش مهم کمیته امداد امام در ایجاد اشتغال در کشور و به عنوان یکی از دستگاه‌های پیشرو در هدفمندسازی مشاغل با همکاری مرکز مالیکت قوه قضاییه، سازمان ثبت املاک کشور و سازمان جهانی مالکیت معنوی اقدام به ثبت علائم جمعی احساس کرده است و به این نشان به محصول استراتژیک فرش تعلق خواهد گرفت.

وی افزود: فرش هنر و صنعتی کهن است که مردم با آن آشنایی داشته اند، این هنر و صنعت یک مزیت مطلق جهانی برای ایران است و همه دنیا با آن آشنا هستند. هنر فرش یک صنعت به عنوان یک شغل خانگی برای اشتغال زنان و دختران تلقی می‌شود. کمیته امداد امام به مدد بزرگان از جمله مرحوم حاج آقا حیدری موفقیت‌های را در این زمینه در جهان کسب کرده است.

بختیاری گفت: بی شک انتخاب فرش امداد امام و اختصاص نشان احسان به آن، تحت تاثیر خوش نامی این محصول در ایران است‌، برنامه قطعی کمیته امام امام توسعه این صنعت و ایجاد چند صد هزار فرصت شغلی در این رشته است کما اینکه بیش از یکصد هزار نفر در این رشته تربیت شده‌اند‌.

رییس کمیته امداد امام گفت: چند رویداد در دستور کار این ستاد است که با به کار گیری استادکاران حرفه ای فرش، توسعه نشان تجاری اختصاصی فرش امداد امام در سطح داخلی و بین المللی اجرایی خواهد شد. در حال حاضر این علامت در طبقات مختلف کالا و سایر خدمات برای برنامه‌های پیش رو در سطح ملی ثبت شده و در برنامه های آینده به ثبت خواهد رسید. این نشان تا ۵ سال تحت حمایت مالکیت معنوی جهانی است که امکان ارتقا آن نیز مهیا خواهد شد، این طرح در نوع خود برای اولین به وقوع پیوست.

رییس کمیته امداد گفت: این علامت با درج بر روی محصولات نشان از کیفیت کالا دارد و می‌تواند اعتماد مخاطبین را جلب کند. تمامی منافع حاصل از این علامت در ارتقا کسب و کار و تجاری سازی کالای های تولیدی برای جامعه تحت پوشش کمیته امداد خواهد بود. با توجه به اینکه فرش امداد سابقه ۳۵ ساله دارد و گستردگی آن زیاد است برای امداد امام و ذی نفعان حقوق مالکانه ایجاد شده و اگر سوءاستفاده شود پیگرد قانونی خواهد داشت.

رییس کمیته امداد در پایان گفت: انتظار داریم همان‌گونه که برنامه ریزی شده همکاری‌ها برای توسعه این نشان تجاری طی ۵ سال آتی ادامه یابد و زمینه توسعه کیفی محصولات داخلی فراهم شود.

در ادامه این مراسم حجت‌اله عبدالملکی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در این رونمایی بیان کرد: ما تلاش کردیم تا راهبردهایی را  در حوزه اشتغال و خودکفایی در کمیته امداد ایجاد کنیم. یکی از این راهبردها توسعه همکاری فعالان حوزه کسب و کار است که برنامه‌های متعددی ذیل این برنامه در دست اجراست تا در نهایت بتوانیم به چشم‌انداز ایجاد و تأمین یک‌سوم اشتغال کشور دست پیدا کنیم. راهبرد دیگر نیز تلاش برای بهبود فضای کسب و کار کشور است.

عبدالملکی افزود: راهبرد نهایی نیز تمرکز بر شش زنجیره ارزش ویژه و‌ توسعه آن است و هر زنجیره به کریدوری برای شناسایی حلقه‌های ضعیف و مفقود و تقویت و ایجاد آنها تبدیل می‌شود. این زنجیره‌ها در شش حوزه از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، تولید گوشت قرمز و شیر با نگاه ویژه به شتر، تولید گوشت طیور مفید با تمرکز بر بوقلمون، تقویت محصولات اسباب‌بازی، کار بر روی سنگ‌های قیمتی و زنجیره ششم تکمیل زنجیره ارزش محصولی است که کمیته امداد در آن سبقه تاریخی دارد که محرزترین و بارزترین محصول این مجموعه، فرش‌های بافته شده امداد است.

وی افزود: مجتمع اقتصادی کمیته امداد که متولی فروش فرش‌های بافته شده مددجویان است، چند سالی می‌شود که بر ایجاد یک نشان اختصاصی جمعی ملی و بین‌المللی تمرکز کرده است. نشانی که امروز از آن رونمایی می‌شود با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی تولید شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز