خبرگزاری کار ایران

کتاب «بحران جهانی بازنشستگی: تعهدات بی‌پشتوانه و نحوه پر کردن شکاف» منتشر شد

کتاب «بحران جهانی بازنشستگی: تعهدات بی‌پشتوانه و نحوه پر کردن شکاف» منتشر شد
کد خبر : ۷۵۱۵۸۴

موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، کتاب «بحران جهانی بازنشستگی: تعهدات بی‌پشتوانه و نحوه پر کردن شکاف» تألیف ریچارد مارین را، با ترجمه افشین خاکباز منتشر کرد.

به گزارش ایلنا، کتاب «بحران جهانی بازنشستگی: تعهدات بی‌پشتوانه و نحوه پر کردن شکاف» تألیف ریچارد مارین، با ترجمه افشین خاکباز از طرف انتشارات موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی منتشر شد.

امروزه بحران صندوق‌های بازنشستگی در سراسر جهان، به بحرانی واقعی و قابل‌لمس تبدیل شده است. با تغییرات زیادی که در حوزه جمعیت‌شناسی و اقتصاد رخ داده است، ادامه روند فعلی صندوق‌های بازنشستگی امکان‌پذیر نیست. این بحران بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی ایران را هم درنوردیده است و عمده صندوق‌های بازنشستگی یا در آستانه ورشکستی قرار دارند و یا ورشکسته شده‌اند. این وضعیت، فشارهای زیادی را متوجه دولتی می‌کند که در حال حاضر، تحت‌فشار وضعیت اقتصادی و تحریم‌های ناعادلانه و یک‌طرفه آمریکا، با کسری بودجه دست‌وپنجه نرم می‌کند.

ریچارد مارین در این کتاب به بحران جهانی صندوق‌های بازنشستگی می‌پردازد و نگاهی جامع به بحران بدهی‌های بازنشستگی دارد و راهکارهایی برای اصلاح و جلوگیری از عمیق شدن بحران ارائه می‌کند. او مهم‌ترین مشخصه‌های این بحران را افزایش امید به زندگی در بین بازنشستگان، افزایش سریع بدهی‌های مبتنی بر تعهدات، کاهش و کسری بودجه صندوق‌ها و افزایش هزینه‌های خدمات درمانی و سلامت می‌داند.

کتاب با توجه به این بحران‌ها، توضیحاتی روشن و جامع در مورد بحران فعلی صندوق‌های بازنشستگی برای مدیران این صندوق‌ها، مشاوران مالی و اقتصاددانان ارائه می‌کند که شامل توصیه‌هایی پیشگیرانه در مورد چگونگی تقویت صندوق‌های بازنشستگی، و راهکارهایی برای جلوگیری از تکرار و تداوم این بحران‌ها است.

کتاب شامل ۱۲ فصل است. در فصل اول، مؤلف با ارائه مثال‌هایی، تصویری روشن و تا حدودی ترسناک از بحران صندوق‌های بازنشستگی ارائه می‌کند. فصل دوم کتاب با عنوان «تعیین ابعاد مشکل»، به بررسی وضعیت موجود و بسندگی و کفایت منابع بازنشستگی در برابر تعهدات صندوق‌ها در آینده می‌پردازد. فصل سوم کتاب به این موضوع می‌پردازد که تمامی افراد در همه جهان و در تمامی نظام‌های مختلف بازنشستگی به‌ناچار در آینده در رابطه با تأمین دوران بازنشستگی خود دچار مشکل می‌شوند. در فصل چهارم کتاب با عنوان «پول مهم است» نظریه مدرن بدره (Modern Portfolio Theory) معرفی و موردبحث قرار گرفته است.

فصل پنجم کتاب با عنوان «بازآفرینی بازنشستگی»، به دو طرح عمده بازنشستگی، طرح مزایای معین و طرح حق بیمه معین، ویژگی‌ها و تمایزهای آن‌ها و همچنین طرح‌های ترکیبی از هر دو مدل، می‌پردازد. فصل ششم کتاب به این موضوع اختصاص دارد که راه‌حل‌هایی وجود دارد و این راه‌حل‌ها تنها مخصوص افراد و نظام‌های پولدار نیست و بقیه نیز می‌توانند از مزایای آن‌ها برخوردار شوند. فصل هفتم کتاب بر عناصر صنعت مدیریت دارایی‌ها متمرکز است که مؤلف معتقد است به افزایش موفقیت صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کند. فصل هشتم کتاب با عنوان «آلفای ناشی از بدهی» به مباحث سرمایه‌گذاری با انگیزه پوشش تعهدات در صندوق‌های بازنشستگی و مسائل و مشکلات آن‌ها می‌پردازد.

فصل نهم با عنوان «بازارهای قدرت صندوق‌های بازنشستگی»، به توضیح و اهمیت تکنیک‌های سرمایه‌گذاری برای حل مشکلات صندوق‌های بازنشستگی می‌پردازد و افزایش حق بازنشستگی یا مدیریت بهتر دارایی‌ها را در این رابطه مطرح می‌کند. فصل دهم کتاب با عنوان «فقر ملل» به این موضوع می‌پردازد که آیا شکاف میان اندوخته کنونی و اندوخته موردنیاز در آینده با توجه به عواملی مانند تغییرات جمعیتی و رشد اقتصادی، قابل مدیریت هستند یا نه و برای توضیح این امر تجربه شیلی را ارائه می‌کند.

فصل یازدهم کتاب به ارائه راه‌حل‌های مؤلف می‌پردازد و فهرستی از ۱۰ گام عملی ارائه می‌کند که به نظر مؤلف باید در سطوح کشوری، حکومتی، شهرداری، طرح‌های خصوص و حتی شاید در سطوح شخصی نیز برداشته شوند. درنهایت فصل دوازدهم کتب به جمع‌بندی مطالب کتاب اختصاص دارد و نویسنده در اقدامی جالب وضعیت فعلی خانواده خود و مشکلات آن‌ها در رابطه با بازنشستگی و وضعیت اقتصادی را بازگو می‌کند.

جهت تهیه این کتاب می‌توانید با موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی واحد کتابخانه به شماره ۸۸۷۵۳۲۴۵ داخلی ۱۱۳ تماس بگیرید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز