رئیس انجمن شهربازی در گفتگو با ایلنا مطرح کرد:
جای خالی هیجان در پایتخت/ چرا با ساخت شهربازی بزرگ مخالفت میشود؟

رئیس انجمن صنفی شهربازی ایران از نبود یک شهربازی بزرگ و شاخص در پایتخت انتقاد کرد و گفت: با همکاری شهرداری، توانایی ساخت بزرگترین شهربازی ایران و حتی منطقه را داریم.
به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، پس از گذشت چند دهه از تعطیلی شهربازی بزرگ تهران، خلاء وجود یک مجموعه متمرکز، بزرگ، مدرن و شناخته شده در شأن پایتخت ایران در سالهای اخیر احساس میشود اما شهرداریهای مختلف با رویکرد عدم ایجاد ترافیک و خدماترسانی آسانتر به نواحی مختلف شهر تهران، مسیر ایجاد شهربازیهای کوچک و منطقهای را ادامه دادهاند. رضا مردانی، رئیس انجمن شهربازیهای ایران هم مانند بسیاری از پایتختنشینان با این رویکرد مخالف است. گفتگوی او با ایلنا را میخوانید:
ایلنا: ارزیابی شما از عملکرد شهربازیها در ایام نوروز چگونه بود؟
ایام نوروز با استقبال بدی همراه نبود و با توجه به تخفیفهایی که از سوی انجمن ارائه شده بود و در سطح شهر تهران پخش شد، میزان مراجعه تا حدودی قابل قبول بود و در مجموع نسبت به سالهای گذشته وضعیت قابل قبولی داشتیم.
ایلنا: در حال حاضر چند واحد شهربازی در تهران فعال هستند؟
در تهران مجموعاً ۱۸۶ مجموعه شهربازی فعال داریم که شامل مراکز سرپوشیده و روباز میشوند. آمار دقیق تفکیکی در ذهنم نیست، اما این تعداد کل مجموعههاست.
ایلنا: در خصوص تبدیل انجمن به اتحادیه چه اقداماتی انجام شده است و در چه مرحلهای هستید؟
در این زمینه با وزارت صمت و اتاق ایران جلساتی برگزار کردهایم که بهزودی جلسه نهایی هم برگزار خواهد شد و امیدواریم این فرآیند به سرانجام برسد و با تبدیل انجمن به اتحادیه، قطعاً قدرت اجرایی و نظارتی ما هم بیشتر خواهد شد.
ایلنا: با توجه به برخی حوادث در سال گذشته در شهربازیهای کشور، وضعیت ایمنی تجهیزات چگونه است؟
بارها به شهرداریها و دستگاههای ذیربط اعلام کردهایم که آموزش مدیران و مسئولین فنی شهربازیها باید در اولویت باشد و بسیاری از مشکلات به دلیل ناآگاهی و عدم آموزش مناسب رخ میدهد. مثلاً حادثهای که سال گذشته در پارک خانواده منطقه ۲۰ رخ داد که ناشی از سوختن یک فیوز ساده بود، اما بهدلیل نبود نیروی فنی آشنا، ماجرا به آتشنشانی کشید که اگر آموزش کافی وجود داشت، این اتفاق نمیفتاد.
ایلنا: آیا همه مجموعهها از فیلتر نظارتی شما عبور میکنند؟
متأسفانه خیر. برخی از شهرداریها هنگام برگزاری مزایدهها، انجمن یا تأییدیه صنفی را نادیده میگیرند که این مسئله باعث میشود مجموعههایی بدون نظارت ما فعال شوند. البته برخی شهرداریها همکاری خوبی دارند و تأییدیه صنف را شرط مزایده میگذارند و در صورت شناخت کافی از متقاضی، ما صلاحیت او را تأیید میکنیم.
ایلنا: نظر شما در مورد نبود یک شهربازی بزرگ و شاخص در تهران چیست؟
جای خالی یک شهربازی بزرگ در پایتخت کاملاً احساس میشود. متأسفانه سیاستهای فعلی بیشتر به سمت پراکندگی مجموعهها در سطح محلات رفته است. در حالی که ما میتوانیم با حمایت شهرداری، یک شهربازی بزرگ در سطح ایران و حتی منطقه ایجاد کنیم. پیشنهادمان این است که در غرب تهران (برای پوشش استان البرز و کرج) و شرق تهران (برای پوشش شهرهای اطراف مانند دماوند و رودهن) مکانهایی در نظر گرفته شود. این هم به زیبایی و اعتبار پایتخت اضافه میکند و هم میتواند جاذبه توریستی داشته باشد. در صورت همکاری شهرداری ما آمادگی کامل تاسیس یک یا دو مجموعه بزرگ در پایتخت را داریم.
ایلنا: تعامل شما با شهرداری چگونه است؟
تعامل ما با شهرداری در برخی موارد مناسب است، اما در برخی دیگر با چالشهایی مواجهیم. بارها مکاتبه کردهایم که در مزایدهها نظر صنف نیز لحاظ شود تا بتوانیم بهعنوان بازوی اجرایی و نظارتی شهرداری عمل کنیم. همانطور که در بحث استانداردسازی هماکنون با سازمان ملی استاندارد همکاری نزدیکی داریم، در زمینه آموزش نیز مدرسین ما فعال هستند.
ایلنا: آیا پارکهای آبی نیز تحت پوشش انجمن شما هستند؟
بله، پارکهای آبی نیز جزء مجموعههای تفریحی محسوب میشوند و تحت پوشش انجمن صنفی ما قرار دارند.
ایلنا: سخن پایانی؟
امیدوارم سال پیشرو، سالی بدون حادثه باشد و در هیچکدام از مجموعههای تفریحی کشور شاهد حوادث ناگواری نباشیم و مردم هنگام مراجعه به شهربازیها لحظاتی همراه با آرامش و شادی را تجربه کنند و ما بتوانیم سهمی در کاهش فشارهای روحی و ایجاد نشاط اجتماعی داشته باشیم.