خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری ستاد هماهنگی خدمات سفر اعلام شد:

۳۶ میلیون ایرانی نوروز امسال سفر کردند/ ۶۰ میلیون نفر –شب اقامت ثبت شد

۳۶ میلیون ایرانی نوروز امسال سفر کردند/ ۶۰ میلیون نفر –شب اقامت ثبت شد
کد خبر : ۱۶۱۸۶۹۲

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و دبیر کمیته اسکان، آمار و نظارت اعلام کرد، ۳۶ میلیون ایرانی در نوروز امسال به سفر رفته‌اند و بیش از ۶۰ میلیون نفر –شب اقامت نیز سفرهای نوروزی به ثبت رسیده است. او تاکید کرد: : استان مازندران با ۴ میلیون و ۹۴۴ هزار نفر رتبه اول را دارد. استان گیلان با ۳ میلیون ۹۲۱ هزار نفر، استان خراسان رضوی با ۳ میلیون و ۲۵۱ هزار نفر، تهران با ۳ میلیون و ۱۲۶ هزار نفر، اصفهان با ۲ میلیون و ۹۷۰ هزار نفر، استان فارس با ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار نفر، خوزستان با ۲ میلیون و ۳۶۸ هزار نفر، هرمزگان با ۲ میلیون و ۲۴۵ هزار نفر، بوشهر با یک میلیون و ۸۳۶ هزار نفر، قم با یک میلیون و ۶۹۴ هزار نفر بیشترین تعداد آمارها را در بین استان‌ها داشتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری ستاد هماهنگی خدمات سفر صبح امروز با حضور اعضای ستاد و اصحاب رسانه برگزار شد. بر اساس آمار ستاد خدمات سفر بیشترین ثبت آمار سفر در 12 فروردین و کمترین آمار سفر از 29 اسفند تا اول فروردین ماه 1404 ثبت شده است. 

«انوشیروان محسنی بندپی» معاون گردشگری کشور و رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به اینکه ستاد خدمات سفر در نوروز امسال در راستای تحقق برنامه‌ها و تکالیف تعیین شده راهبردهای مشخص و برنامه‌ریزی شده‌ای را در پیش گرفت اعلام کرد: با توجه به اینکه نوروز یکی از ایام پرتردد در سال محسوب می‌شود، برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این ایام برای خدمات‌دهی مطلوب به مردم با انسجام، همفکری و وفاق هر چه بیشتر تمامی دستگاه‌های کشور انجام گرفت.

او افزود: از همین‌رو، با دعوت از رئیس جمهور به همراه وزیر کشور و وزاری ارتباطات، آموزش‌ و پرورش، بهداشت و درمان، رئیس پلیس راهور، اورژانس کشور، هلال احمر و هماهنگی قوای مختلف در ستاد، برنامه‌ها به‌گونه‌ای پیش رفت که شاهد ارتقاء کیفیت خدمات‌دهی به مردم و مسافران نوروزی نسبت به سالها و سنوات گذشته بودیم.

او با تاکید بر فعالیت بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر نیروی انسانی ماهر و متخصص و آموزش‌دیده در ستاد خدمات سفر افزود:  فعالیت بیش از یک میلیون و اندی نیروی متخصص در ستاد خدمات سفر قطعا یک عدد معناداری است. به طوری که بیش از 350 هزار نیرو به صورت شبانه‌روزی در پلیس راهور مشغول به فعالیت بودند تا بهبود کیفیت خدمات رضایتمندی مسافران نوروزی را به‌همراه داشته باشد.

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ادامه داد: آنچه که باعث ارتقاء کیفیت فعالیت‌ها شد، ابتکارات استان‌ها در پیشگیری برخی حوادث و اتفاقات بود. به‌طوری که با تدوین برنامه‌های موثر، مسمویت‌های ناشی از گاز CO و غرق‌شدگی افراد در سواحل نیز نسبت به سالهای گذشته روند کاهش پیدا کرد. همچنین کاهش ترافیک در مرزها و نبود مشکل سوخت سبب شد تا نوروز امسال گردشگران رضایتمندی بیشتری از سفرهای نوروزی داشته باشند.

محسنی بندپی گفت: تبلیغات در حوزه گردشگری شرایطی فراهم کرد تا مناطق کمتر شناخته‌شده و نوظهور در معرض بازدید بیشتر و مقصد گردشگرپذیر انتخاب شوند. در نوروز امسال ایلام 27 دهم درصد رشد مسافر نوروزی داشت. لرستان 15 درصد، استان چهارمحال بختیاری 7.8 دهم درصد، کهگلیویه و بویراحمد 6.1 دهم درصد، خراسان شمالی و کردستان 2.3 دهم درصد ودر  استان البرز که گردشگرپذیر نیست و مسیر گذر است 15 درصد رشد گردشگر نسبت به سال گذشته را داشت.

معاون گردشگری کشور تاکید کرد: با این حال نباید به ستاد خدمات سفر به صورت یک فعالیت مقطعی و در یک بازه زمانی کوتاه نگاه کنیم. لازم است که آسیب‌شناسی‌های علمی و کارشناسی صورت بگیرد تا نگاه ما کلان‌محور و جامعه‌نگر باشد تا بتوانیم با رفع‌ آسیب‌ها، بحث سفر را به‌درستی نهادینه کنیم. از همین رو، در نظر داریم ستاد خدمات سفر استمرار پیدا کند همانند پویش نه به تصادف که در سه بازه زمانی تعریف شده است.

او همچنین با تاکید بر اضافه شدن کمیته محیط‌زیست به ستاد خدمات سفر به صورت مستقل خبر داد و گفت: درحال حاضر کمیته محیط‌زیست از بهداشت و سلامت منفک شده تا به‌صورت مستقل در این زمینه نظارت و فعالیت داشته باشد.

احداث بیش از هزار پایگاه برای توقف مسافران و رفع خطرات ناشی از خواب‌آلودگی

«مصطفی فاطمی» مدیرکل گردشگری داخلی و دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و دبیر کمیته اسکان، آمار و نظارت نیز در این نشست افزود: با توجه به اینکه جلسات‌ هماهنگی‌های خدمات سفر از آبان ماه سال گذشته آغاز شد و با برگزاری جلسات ستادهای اجرایی از اواسط بهمن‌ماه سال گذشته در استان‌ها و ابلاغ تصمیمات نهایی به استان‌ها، تمام برنامه‌ریزی‌های لازم در استان‌ها، شهرستان‌ها و بخش‌ها به‌طور کامل صورت گرفت.

او گفت: بیش از 5 هزار جلسه ستاد مرکزی خدمات سفر در سطح کشور برگزار شد و بر آن اساس خدمات‌رسانی به مسافران در اولویت فعالیت‌ دستگاه‌ها قرار گرفت. این درحالی است که پویش‌های متعددی در ایام نوروز از جمله پویش نه به تصادفات در ایام نوروز فعال شد و هم‌افزایی دستگاه‌ها در خدمات رسانی سبب شد که بیش از هزار پایگاه در مسیرهای مواصلاتی برای توقف مسافران و رفع خطرات ناشی از خواب‌آلودگی رانندگان و ارائه اطلاعات گردشگری از جلمه اقداماتی بود که در ستاد خدمات سفر امسال بسیار پررنگ به آن پرداخته شد.

فاطمی تاکید کرد: سال گذشته در مرز بازرگان با مشکلات زیادی مواجه شدیم اما امسال علیرغم اینکه ترکیه اعلام کرده بود که روزانه بیش از صد خودرو اجازه ورود نخواهند داشت به‌دلیل مسائل زیرساختی اما با تصمیمی که در ستاد اجرایی گرفته شد افرادی که بومی بودند و تردد داشتند محدود و مشکل در مرز بازرگان رفع شد. یا مباحث دیگری که مربوط به ایمنی بود نیز تا جایی که ممکن بود مرتفع شد. در سالهای گذشته بسیاری از هموطنان خود را بر اثر غرق شدگی، مسمویت با گاز CO در چادرها و خودرها به دلیل روشن کردن پیک‌نیک ازدست دادیم اما در سال جاری اطلاع‌رسانی به‌موقع ستاد و لحظه‌ای در پارک‌ها و کمپ‌های شهری سبب شد بسیاری از این مخاطرات کمتر شود. آمارها نشان می‌دهد در بخشی از این مخاطرات موفق بودیم و در بخشی هم موفق عمل نکردیم که باید در سالهای آینده برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشیم.

او گفت: از ابتدای شروع طرح سفرهای نوروزی، با اضافه شدن وزارت ارتباطات به دستگاه‌های ستاد خدمات سفر باعث شد تا از داده‌های تردد موبایل استفاده کنیم و برنامه‌ریزی برای موبایل‌ها با دقت بیشتری همراه شود.

ثبت آمار سفر در سامانه مسافریار

فاطمی با اشاره به اینکه در ایام نوروز ظرفیت اقامت از طریق سامانه مسافریار که پیشتر طرح پایلوت آن به‌صورت آزمایشی در اصفهان مورد استفاده قرار گرفته بود ادامه داد: آمارهای رسمی که شامل هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها و تمام تاسیساتی که ازوزارت میراث‌فرهنگی دارای مجوز هستند، اخذ شد. این درحالی است که آمار تاسیسات موقت دارای مجوز در ایام نوروز مثل خانه‌‌ـ‌ مسافرها، در ظرفیت اسکان رسمی کشور لحاظ شد.  

او گفت: ظرفیت اسکان نیمه‌رسمی نیز شامل مجموعه‌هایی می‌شود که بیشتر جنبه غیردولتی دارند، همانند کلاس‌های آموزش و پرورش، زائرسراها و برخی از مهمانسراها و ادارات و بخش اضطراری که شامل سالن‌های ورزشی و سوله‌های بحران، مساجد و تکایا و حسینیه‌ها که آمار اسکان‌های نیمه رسمی در این بخش نیز ثبت شد.

فاطمی همچنین میزان مصرف سوخت را یکی از راه‌هایی عنوان کرد که براساس آن درصد ترددها مورد سنجش قرار می‌گیرد. او معتقد است، میزان مصرف پسماند از دیگر منابعی است که رشد و کاهش سفرها را می‌توان ارزیابی کرد. این درحالی است که فضای ابری تلفن همراه نیز عاملی بود تا محدوده‌هایی که تجمع مسافران بود را مورد ارزیابی قرار دهیم. در این میان محدوده 10 شب تا 4 صبح را که یک فرد در آن شهر حضور داشته را به‌عنوان اقامت در نظر گرفته شده است. البته تمامی این آمارها با درصدی از خطا مواجه هستند. استان‌ها ترددهای جاده‌‌ای را ضربدر 3.6 دهم می‌کنند تا آمار را احصاء کنند.

ثبت بیشترین کاهش سفر 29 تا اول فروردین و بیشترین رشد سفر در 12 فروردین

او گفت: با نگاهی به نمودار سفر در هفته نخست تعطیلات نوروزی با کاهش سفر مواجه بودیم، بیشترین کاهش سفر به روز 29 تا اول فروردین ماه بوده است که سفرها در  این روز با کاهش 10 درصدی مواجه بوده است. اما 12 فروردین بیشترین رشد سفر ثبت شده است که براساس نمودار سفر با رشد  26 درصدی سفر مواجه بوده‌ایم.

او همچنین تاکید کرد، توزیع زمانی سفر و توزیع مکانی سفر سبب شده از ظرفیت اضطراری اماکن اقامتی کمتر مورد استفاده قرار گیرد.

فاطمی با تاکید بر اینکه 36 میلیون 519 هزار نفر از جمعیت مردم کشور در تعطیلات نوروزی به سفر رفته‌اند و حدود 60 میلیون و 970 هزار نفر ـ‌ شب اقامت نیز ثبت شده است گفت: استان مازندران با 4 میلیون و 944 هزار نفر رتبه اول را دارد. استان گیلان با 3 میلیون 921 هزار نفر، استان خراسان رضوی با 3 میلیون و 251 هزار نفر، تهران با 3 میلیون و 126 هزار نفر، اصفهان با 2 میلیون و 970 هزار نفر، استان فارس با 2 میلیون و 630 هزار نفر، خوزستان با 2 میلیون و 368 هزار نفر، هرمزگان با 2 میلیون و 245 هزار نفر، بوشهر با یک میلیون و 836 هزار نفر، قم با یک میلیون و 694 هزار نفر بیشترین تعداد آمارها را در بین استان‌ها داشتند.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و دبیر کمیته اسکان، آمار و نظارت ادامه داد: شهرهایی که بیشترین مسافر را داشتند شامل مشهد می‌شود که دارای بیشترین مسافر بوده است که پس از مشهد، شیراز، تهران، بندرعباس، قم، کرج، رشت، اهواز، خرم‌آباد، بوشهر، قشم‌، یزد، بندرگناوه، کرمانشاه‌، بندرانزلی، تبریز، همدان، نوشهر، گرگان، ساری، درگهان، کیش، دزفول، کیش، زنجان، رامسر، چالوس، رامسر، بابلسر، آمل، کاشان، سمنان، محمودآباد، لاهیجان، شاهرود، مرزن‌آباد، بابل، چمستان و شوشتر بیشتر آمار مسافران را به ترتیب داشتند که این آمار برای اولین بار مشخص شده و می‌تواند به ما کمک کند تا مقاصد سفر را مشخص کنیم.

او تاکید کرد: آمار اسکان رسمی کشور در تعطیلات نوروزی قریب به 10 میلیون نفر ثبت شده است. استان خراسان رضوی با 2 میلیون و 794 هزار نفر رتبه اول را به خود اختصاص داد. استان مازندران با یک میلیون 767 هزار نفر، گیلان با 932 هزار نفر، فارس با 610 هزار نفر، فارس با 609 هزار نفر، اصفهان با 370 هزار نفر، یزد با 313 هزار نفر، خوزستان با 237 هزار نفر، کرمان با 225 هزار نفر و اردبیل با 220 هزار نفر ثبت شد. این درحالی است که اقامت فرهنگیان 3 میلیون و 500 هزار نفر بوده است و فارس، خراسان‌رضوی، بوشهر، اصفهان، خوزستان، یزد، لرستان، هرمزگان و مازندران و تهران با 15 درصد رشد بیشترین آمار را داشتند.

همچنین اقامت در بقاع متبرکه و اوقاف نیز با 359 هزار نفر در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کهگلویه بویراحمد، فارس، ایلام، خوزستان، یزد، اصفهان، تهران و قزوین بوده است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز