خبرگزاری کار ایران

منطقه آزاد چابهار؛ پیشرو در مبادلات منطقه‌ای

منطقه آزاد چابهار؛ پیشرو در مبادلات منطقه‌ای
کد خبر : ۱۵۹۴۸۲۳

منطقه آزاد چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب یکی از کلیدی‌ترین محورهای مواصلاتی در مبادلات منطقه‌ای شرق کشور است که سال پرباری در این زمینه تا اینجا داشته است.

به گزارش گروه بازرگانی ایلنا، منطقهٔ آزاد تجاری-صنعتی چابهار یکی از مناطق آزاد ۹ گانهٔ ایران است که در راستای اهداف اقتصادی کشور، در اوایل دههٔ ۱۳۷۰ در کنار چابهار و در پیرامون دریای مکران و اقیانوس هند بنیان گذاشته شده‌است.

منطقهٔ آزاد چابهار با مساحت ۱۴ هزار هکتار در منتهی‌الیه جنوب‌شرقی ایران در ۲۵ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۶۰ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی در شرق خلیج چابهار و در کنار آب‌های دریای مکران قرار دارد. در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ با موافقت مجلس شورای اسلامی، بندرهای شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقهٔ آزاد چابهار افزوده گردید. همچنین در طرح افزایش محدودهٔ منطقهٔ آزاد چابهار که در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ به تأیید مجلس شورای اسلامی رسیده‌است، افزون‌بر محدودهٔ قبلی محدوده‌ای به مساحت ۶۷٬۸۷۱ هکتار که شامل شهر چابهار می‌باشد نیز به این منطقه افزوده گردید.

موقعیت اقتصادی و مواصلاتی

این منطقه به‌وسیله شبکه حمل و نقل زمینی و هوایی از شمال به کشورهای آسیای میانه و افغانستان، از شرق به پاکستان و از جنوب به اقیانوس هند اتصال می‌یابد.

دسترسی مستقیم به آب‌های آزاد و قرارداشتن در خارج از خلیج فارس و همین‌طور عدم آسیب‌پذیری در مواقع بروز بحران، موقعیت استراتژیکی را برای ایجاد یک گذرگاه ارتباطی بین کشورهای آسیابی میانه و سایر کشورهای جهان فراهم آورده‌است. بنا بر نظر سازمان ملل، چابهار یکی از مهم‌ترین راه‌های کریدور شرق-غرب و جنوبی‌ترین راه این کریدور است.

حدود نیمی از حمل ونقل جهان میان خاور دور با سایر نقاط دنیا انجام می‌شود. از مجموع ۳ کریدور حمل ونقل جهانی که کارشناسان سازمان ملل برای این امر پیش‌بینی کرده‌اند، ۲ کریدور از ایران می‌گذرد و چابهار نقطه عبور جنوبی‌ترین کریدور شرقی–غربی جهان خواهد بود. این کریدور از «دروازه ابریشم» درچین آغاز می‌شود و قلب اقتصاد این کشور یعنی استان کانتون را تغذیه کرده و به سرزمین آسیای جنوب شرقی می‌پیوندد و پس از طی این مسیر وارد هندوستان شده و با پوشش مهم‌ترین شهرهای این ناحیه مانند کلکته، ناکپور، جایپور، حصیرآباد، کراچی و بن قاسم به چابهار می‌رسد. چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آب‌های آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است .

همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک

۲۶ فروردین

نیروی هوایی ارتش و منطقه آزاد چابهار برای راه‌اندازی و بازسازی فرودگاه بین‌المللی کنارک توافقنامه همکاری امضاء کردند.

توافقنامه همکاری بین نیروی هوایی ارتش و منطقه آزاد چابهار برای راه‌اندازی و بازسازی فرودگاه بین‌المللی کنارک با حضور امیرحمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر دریادار موسوی معاون عملیات ارتش و حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در ستاد فرماندهی نیروی هوایی ارتش منعقد شد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری سرمایه‌گذاری بین سازمان منطقه آزاد چابهار با یکی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری ایران

۴ خرداد

تفاهم نامه همکاری‌های مشترک سرمایه‌گذاری میان سازمان منطقه آزاد چابهار و شرکت سرمایه‌گذاری شستان منعقد شد.

در دیدار داود عباسی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان با حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، تفاهم نامه‌ای با هدف تسهیل، تسریع، هدایت و حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های ورزش، سلامت، گردشگری، ترانزیت و لجستیک با اولویت پروژه‌های نیمه تمام سازمان صورت گرفت.

صادرات نخستین محموله سنگ‌های معدنی افغانستان از طریق بندر چابهار 

۲۵ مرداد

حسین شهدادی، معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی ولایت سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران گفته است که "نخستین محموله ترانزیتی سنگ‌های معدنی ترانزیتی افغانستان از طریق بندر شهید بهشتی چابهار مستقیم به کشور چین ارسال شد".

بزرگترین کارخانه کنسرو تن ماهی کشور در منطقه آزاد چابهار به بهره‌برداری رسید

۲۷ شهریور

بزرگترین مجتمع بسته بندی، سردخانه‌ای و کارخانه کنسرو تن ماهی کشور در نوار جنوبی کشور به همت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان اتکا در منطقه آزاد چابهار به بهره برداری رسید.

ایجاد نخستین مدرسه نوآوری و صنایع خلاق در چابهار

۱۰ مهر

براساس تفاهمنامه همکاری امضاء شده میان مرکز هماهنگی‌های فرهنگی مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) با سازمان منطقه آزاد چابهار اولین مدرسه نوآوری و صنایع خلاق در چابهار راه اندازی می‌شود.

در آستانه سفر رییس جمهوری اسلامی ایران مسعود پزشکیان، به اجلاس سران مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) که در دوحه قطر برگزار می‌شود، طی نشستی یاداشت تفاهم همکاری مابین سازمان منطقه آزاد چابهار و مرکز هماهنگی های فرهنگی مجمع گفتگوی همکاری آسیا (CCCACD) با حضور سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو ACD در تهران امضا شد.

این تفاهم‌نامه در راستای اهداف مرکز هماهنگی‌های فرهنگی آسیا و منطقه آزاد چابهار و جهت توسعه و تقویت موضوعات فرهنگی و هنری کشورهای آسیایی و ایجاد اولین مدرسه نوآوری و صنایع خلاق CCCACD (Cultural Coordination Center of ACD) در چابهار امضاء شد.

اهدای تجهیزات سرمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

۱۹ آذر

در راستای دیدار مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سیستان و بلوچستان با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اهدای تجهیزات سرمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چابهار توسط شرکت سرمایه گذاری کندوان پارس صورت گرفت. 

محمدرضا سالاری، در دیدار با حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، ضمن تاکید بر اهمیت تعامل و همکاری دو جانبه در جهت توسعه فرهنگی و بالابردن سطح توانمندی‌های کودکان و نوجوانان منطقه، خواهان‌ حمایت سازمان از کانون شهر چابهار شد.

سالاری، با اشاره به نقش مؤثر فعالیت‌های فرهنگی در رشد و توسعه‌ی همه جانبه‌ی کودکان و نوجوانان، افزایش تعامل با منطقه‌ی آزاد چابهار در زمینه‌ی فرهنگ و همکاری در خصوص موضوعات گوناگون زیرساخت و توسعه فضاهای مربوط به حوزه کودک و نوجوان را امری ضروری دانست.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار و شرکت سرمایه‌گذاری چینی

۲۴ آذر

حمیرا ریگی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار و لیویاوهووا- فنک شیمینک، مدیرعامل شرکت چینی (Gtl Group) تفاهم‌نامه همکاری مشترک با موضوع واردات خودروهای دست دوم ژاپنی، چینی و اروپایی و صادرات مجدد آنها به ارمنستان، گرجستان، آفریقای جنوبی، میانمار و استرالیا امضاء کردند.

 ریگی در این خصوص اظهار کرد: چابهار نقش مهمی به عنوان پل ارتباطی کریدورهای بین‌المللی دارد و بهترین نقطه برای صادرات و صادرات مجدد کالاهای تجار و بازرگانان داخلی و خارجی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز