خبرگزاری کار ایران

نماینده مجلس:

اراک با کمبود جدی سرانه فرهنگی و آموزشی مواجه است / کتابخانه مرکزی و تالار مرکزی در زمره پروژه‌های ملی قرار دارند

اراک با کمبود جدی سرانه فرهنگی و آموزشی مواجه است / کتابخانه مرکزی و تالار مرکزی در زمره پروژه‌های ملی قرار دارند
کد خبر : ۱۵۸۴۹۴۶

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با تأکید بر اینکه اراک با کمبود جدی سرانه فرهنگی و آموزشی مواجه است، گفت: 2 پروژه کتابخانه مرکزی و تالار مرکزی در زمره پروژه‌های ملی قرار دارند و انتظار می‌رود با توجه به پیشرفت بالای 80 درصدی آنها، دولت اعتبار لازم را برای بهره‌برداری از آنها تخصیص دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمحمد جمالیان که اخیراً از پروژه تالار مرکزی اراک بازدید کرده است در این رابطه، افزود: پروژه تالار مرکزی اراک پیشرفت فیزیکی 90 درصدی دارد. مشکل تالار مرکزی اراک، تأمین اعتبار برای تکمیل این طرح فرهنگی است و تمامی بخش‌های این طرح به اعتبار نیاز دارند.

وی به حجم اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل پروژه تالار مرکزی اراک اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: 1200 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این طرح نیاز است که برای تأمین آن مذاکراتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه انجام شده تا اعتبار مورد نیاز، امسال تامین شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: امید است با تأمین اعتبارات مورد نیاز، پروژه تالار مرکزی اراک ظرف مدت 3 ماه آینده به بهره‌برداری برسد. دولت در این مجموعه فرهنگی باید نقش ناظر را بر عهده داشته باشد و بخش خصوصی که ظرفیت بالایی دارد باید دولت را در انجام برنامه‌ها یاری دهد.

جمالیان با اشاره به اینکه سیستم صوتی و نور نیازمند پروژه تالار مرکزی اراک، تصریح کرد: این تالار مجهز به سن 3 طبقه و فضای گردان است که در کشور نظیر ندارد. فضاهای مناسبی نظیر سالن مطالعه، فضای گفت‌وگوی جوانان، سالن اجتماعات و ... نیز پیش‌بینی شده و آن را به یک مجموعه فرهنگی جامع تبدیل کرده است.

وی درباره تأمین نیروی انسانی در مجموعه فرهنگی پروژه تالار مرکزی اراک، بیان داشت: در برنامه هفتم به توسعه بخش خصوصی تأکید شده است. بنابراین باید از ظرفیت بخش خصوصی برای جذب و به کارگیری نیروی کار و اشتغالزایی در تالار مرکزی استفاده شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با اشاره به احداث کتابخانه‌ای مجهز در مجاورت تالار مرکزی اراک، تأکید کرد: برای اتمام پروژه کتابخانه نیز اعتباری بالغ بر 1000 میلیارد ریال نیاز است. این 2 پروژه می‌تواند بخشی از کمبودهای این شهر را جبران کرده و فضای مناسبی را برای شهروندان اراکی فراهم کند.

جمالیان در خصوص وضعیت زیرساخت‌های فرهنگی و تفریحی اراک ابراز داشت: کمبود فضاهای فرهنگی و تفریحی یکی از گلایه‌های مردم شهر اراک است. این شهر به‌رغم اینکه عنوان کلانشهر را دارد، اما از یک سینمایی که مطابق ذائقه نسل جوان باشد یا تالار مرکزی مناسب، محروم است.

وی اضافه کرد: هنرمندان شهر اراک از کمبود این زیرساخت‌ها رنج می‌برند و انجمن‌های فرهنگی و هنری از جهت نبود فضای فعالیت، در مضیقه هستند. همین عاملی است که باعث شده، بُعد فرهنگی و هنری اراک با وجود برخورداری از استعدادهای فراوان پیشرفت نکند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس همچنین گفت: تأمین سرانه فرهنگی و هنری به تناسب جمعیت و شاخص به فراموشی سپرده شده است. هنگامی که بُعد فرهنگی و هنری زندگی جوانان مغفول واقع شده و توجهی به تأمین آن نشود طبیعی است که فضای جامعه را نزاع، خشونت، افسردگی و ... در بر می‌گیرد.

جمالیان با تأکید بر اینکه نسل جوان کنونی را نباید نادیده گرفت، افزود: توسعه اماکن فرهنگی و هنری و تسهیل امور جوانان به حرکت در این مسیر آن هم در شهری مانند اراک با ویژگی‌های صنعتی، می‌تواند گام بلندی در راستای کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی باشد.

وی به موضوع صنعتی بودن شهر اراک تأکید کرده و در این رابطه ادامه داد: اراک یک شهر صنعتی است و ارمغان صنعت، مسائلی از جمله اضطراب، افسردگی و خشونت است. پس باید با گسترش و توسعه سرانه فرهنگی و تفریحی، مانع از بروز این آسیب‌های اجتماعی شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: شهرداری اراک، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دانشگاه‌ها، از جمله دستگاه‌هایی هستند که وظیفه دارند سرانه فرهنگی و تفریحی شهر را تأمین کنند.

جمالیان تصریح کرد: این نهادها و دستگاه‌های اجرایی باید با استفاده از ظرفیت جامعه‌شناسان و متخصصین روانشناس و روانپزشک به ایجاد فضای نشاط و شادابی و کاهش خشونت در جامعه کمک کنند و با هم‌افزایی در این راستا گام‌های مؤثری بردارند.

وی بیان داشت: تالار مرکزی اراک در سال 1385 کلنگ آن به زمین خورد. در سال 1386 نیز کلنگ احداث کتابخانه مرکزی اراک به زمین زده شد و عملیات اجرایی آن در سال 1393 با حضور وزیر آموزش و پرورش وقت آغاز شد و قرار بوده 3 ساله به پایان برسد. امروز نزدیک به 18 سال از کلنگ‌زنی این 2 پروژه می‌گذرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز