سرپرست محیط زیست استان مطرح کرد؛
وجود ۳۹۶ گونه جانوری در لرستان / نیاز ۴۶۰ محیط بان به منطور حفاظت از مناطق تحت پوشش
سرپرست محیط زیست لرستان با اشاره به وجود ۳۹۶ گونه جانوری در استان گفت : محیط زیست استان نیازمند جذب ۴۶۰ محیط بان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کامران فرمانپور روز شنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه برای جلوگیری از تخریب زیستگاه و تخلف زیست محیطی و جلوگیری از آتش سوزیهای جنگل نیاز به حمایت داریم، اظهار داشت: لرستان در قلب زاگرس و دارای ۳۰ درصد تنوع زیستی و ۲۵ درصد تنوعی گیاهی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مرتع است.
وی با اشاره به وجود ۳۹۶ گونه جانوری در لرستان، افزود: این گونه جانوری ظرفیت قابل توجهی برای استان است و اکنون ۱۱.۳ درصد مساحت استان تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
سرپرست محیط زیست لرستان با بیان اینکه ۴۷۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان تحت مدیریت و نقاط چهارگانه و صید و شکار است، ادامه داد: ۱۶ تالاب و ۶ گونه اندمیک جانوری و منحصرب فرد سمندر لرستانی، سه گونه ماهی کور، وزغ لرستانی در این استان وجود دارد.
فرمانپور با اشاره به فعالیت شبانه روزی پاسگاههای محیط بانی و کمبود تجهیزات یادآور شد: چارت محیط بانی استان خالی است و تلاش میشود نیروی محیطبان به مناطق تزریق شود و در این شرایط بیش از گذشته نیازمند همراهی مردم هستیم.
سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: ۱۱۵ محیط بان در سطح استان فعال هستند که ۷۰ نفر در مناطق تحت مدیریت فعالیت دارند.
فرمانپور با بیان اینکه ۱۲ دوربین با تصویربرداری کامل در مناطق استان نصب و پهبادها امکان رصد مناطق را دارند، گفت: جلوگیری از تخریب زیستگاهها و تخلفات زیست محیطی، ممانعت از شکار بیرویه و تخریب زیستگاه گونههای جانوری اولویت این سازمان است.
وی تاکید کرد: برنامه حمایت از گونههای حیات وحش و اندمیک نیازمند کار مطالعاتی و تحقیقاتی است، چراکه ارزش ژنتیکی داشته و باید برای نسلهای آینده حفظ شوند.
سرپرست محیط زیست لرستان با بیان اینکه حمایت از زاگرس در اولویت و تنش و آتش سوزیها زیاد شده است، افزود: باید در این راستا قدم برداریم و به همین منطور امسال نشستی برای پیشگیری از آتش سوزی انجام میشود.
فرمانپور اظهار داشت: احیا جانوران منقرض در استان در دستور کار قرار دارد، لرستان زیستگاه گوزن زرد بوده و در قسمت جنوبی استان زیست میکرده که به دلیل تخریب زیستگاه از بین رفته و برای تکثیر این گونه در حال تلاش هستیم.
وی همچنین یادآور شد: پیگیریهای لازم برای ثبت تالاب گهر در معاهده رامسر انجام شده و دریاچه گهر هم جهانی میشود که این امر در بحث حفاطت از اشترانکوه و تامین منابع تاثیرگذار بسزایی دارد.