ایلنا از گلستان گزارش میدهد،
مسئولان در مسیر تحقق شعار سال قدم بردارند/ باید مسیر برای سرمایهگذاری در گلستان فراهم شود

مقام معظم رهبری شعار سال را به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند و مسئولین ونمایندگان مجلس باید در مسیر تحقق شعار سال قدم جدی بردارند. اگر اقتصاد کشور وضع مطلوبی پیدا بکند در همهی اوضاع عمومی کشور تأثیر خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا ازگرگان، مقام معظم رهبری شعار سال ۱۴۰۴ را به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند. شعار سال بخشی از راهبرد کشور است و مسئولین استان در سالجاری باید در ایجاد اشتغال و تولید، برنامه محور و هدفمند داشته باشند و در راستای جهش تولید قدم بردارند.
استان گلستان نقش بسزایی در امنیت غذایی کشور ایفا میکند، ولی از مزایای آن در تولید و رونق اقتصادی بهرهمند نیست. هنوز زیرساختهای کافی در استان وجود ندارد و با اینکه گلستان یک استان کشاورزی است صنایع تبدیلی کامل در استان وجود ندارد.
بخاطر نبود شغل بسیاری از جوانان استان در دیگر استان های کشور، معدنهای شرق کشور، در کشور همسایه از جمله ترکیه مشغول به کار هستند. باید دولت به بخش خصوصی بیشتر بها دهد و مشکلات آنها را برطرف کند و اگر بخش خصوصی و دولت در کنار هم حرکت کنند، تولید تقویت خواهد شد و فضای کسبوکار رونق خواهد گرفت.
عدم وجود سرمایهگذاریهای کافی از سوی دولت، ضعف در زیرساختهای حملونقل، آب و برق، عدم توجه به ایجاد و حمایت از صنایع کوچک و متوسط، نبود هماهنگی بین نهادهای دولتی و خصوصی، گزارشهای ناکارآمد و اطلاعات نادرست و … از دیگر مشکلات استان گلستان است که باید برای این مشکل یک فکری شود.
شناخت توانمندیها و ایجاد بستر و تسهیل در بالفعل کردن این ظرفیتها و توانمندیها و ارائه تسهیلات از جمله وظایف و کارکردهای دولت است که باید این حوزه در استان مورد توجه قرار گیرد.
استان گلستان از نظر درآمد سرانه نسبت به دیگر استانها در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و در زمینه فرونشست زمین این استان رتبه اول در حوزه بحرانهای طبیعی را دارد.
نماینده مردم گرگان وآق قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: شعار سال مقام معظم رهبری برای سالجاری به نام سرمایهگذاری برای تولید است و ایشان در طول سالهای اخیر بحث اقتصاد، تولید، معیشت، سرمایه گذاری، بخش خصوصی را همیشه مطرح کردند. ما هم در مجلس پیگیر اصلاح قوانین و مقرراتی هستیم که روند سرمایهگذاری را تسهیل کند.
رمضانعلی سنگدوینی ادامه داد: بروکراسی پیچیده اداری، نبود زیرساختهای کافی و … مشکلاتی است که سرمایهگذاران استان با آن مواجهاند. باید شرایط زیرساختها فراهم شود و سرمایه گذار مشکل آب، برق گاز نداشته باشد. باید مسیر برای سرمایهگذاری را باز کنیم اما با بندها و تبصرههای اداری این مسیر را قفل کردیم.
وی گفت: شرایط سرمایهگذاری در استان فراهم است و طی این سالها به مسئولین اعلام کردم که اگر سرمایه گذاران وارد استان میشوند شرایط باید فراهم باشد. تلاش ما این است که با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، این موانع را به حداقل برسانیم.
وی تصریح کرد: ۴۵ روز امنیت غذایی کشور مربوط به استان است و گلستان از نظر شاخصههای اقتصادی شرایط مطلوبی در کشور ندارد و جزو استانهای فقیر کشور بهشمار میرود. توسعه سردخانهها برای تکمیل زنجیره تولید کشاورزی در گلستان یک ضرورت است وعدم توجه به این حوزه چالشهای جدی برای بخش کشاورزی به همراه دارد.
سنگدوینی افزود: گلستان از ظرفیتهای بالایی در حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری برخوردار است، ولی متاسفانه برای جذب سرمایهگذاران و افزایش بهرهوری اقتصادی اقدمات جدی صورت نگرفته است. دولت چهاردهم با ایجاد مشوق و اطمینان بخشی میتواند زمینه ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی را فراهم کند.
وی بیان کرد: از دولت چهاردهم میخواهیم که موضوع عات مانند راهآهن گرگان مشهد، اجرای طرح گردشگری آشوراده پتروشیمی، گردشگری آشوراده، تلهکابین، شیرینسازی آب دریای خزر، ، سیکل ترکیبی نیروگاه علیآباد و… هر چه زودتر به نتیجه برساند.