رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی با تاکید بر ممکن بودن احیای دریاچه اورمیه؛
مجلس بر احیای دریاچه ارومیه اصرار دارد
ذاکر رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه باید ۷ سال قبل احیا میشد، گفت: چهار سال نخست دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه متوقف شد و بعد از آن در دستور کار قرار گرفت؛ اگر از همان ابتدا شرایط دریاچه مد نظر گرفته میشد امروز در وضعیت بحرانی قرار نمیگرفت، در حق دریاچه شور آذربایجان جفا شده است.
به گزارش ایلنا، سید سلمان ذاکر در مورد آخرین وضعیت احیای دریاچه ارومیه، گفت: در حال حاضر انتقال آب از رودخانه زاب به واسطه چند سد بزرگ و حدود ۸/۵ کیلومتر تونل به دریاچه ارومیه انجام پذیرفته و آبگیری شده است.
رییس جمهور احیای دریاچه ارومیه را جدی بگیرد
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید به دستور ویژه رئیس جمهور برای پیگیری احیای دریاچه ارومیه، افزود: دکتر پزشکیان نظر و ارادت خاصی برای احیای دریاچه ارومیه دارد و بر همین اساس دستور ویژهای به عارف معاون اول خود و رحمانی استاندار آذربایجان غربی برای احیای نگین فیروزهای آذربایجان داد.
دریاچه ارومیه موضوعی ملی است
ذاکر با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه مطالبه ملی است، اظهار داشت: عدم احیای دریاچه شور آذربایجان خسارات و تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت؛ این موضوع نه تنها مسئله استانی نیست بلکه موضوعی ملی و جهانی محسوب میشود باید مسئولان از حداکثر توان خود برای احیای دریاچه ارومیه بهره بگیرند، در حال حاضر در فاز سوم احیای دریاچه شور آذربایجان هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی در ادامه اظهار داشت: بارورسازی ابرها از جمله اقداماتی است که برای احیای دریاچه باید انجام پذیرد تا بخشی از احیا به واسطه آن انجام پذیرد، انتقال آب از دریاچههایی همچون وان، خزر و حتی دریای عمان میتواند حلال بخشی از تشنگی دریاچه یاد شده باشد.
با انتقال آب، کام شورترین دریاچه ایران را سیراب کنید
وی با بیان اینکه شمال و جنوب ایران را آب فرا گرفته است، اظهار داشت: در دوران دولت سیزدهم مقرر شد انتقال آب از شمال و جنوب کشور به مرکز ایران که تشنه است انتقال یابد، باید این مهم محقق شود. طبق وعده دولت چهاردهم به صورت ویژه از دریاچه ارومیه حمایت میشود با تمام این تفاسیر زنده شدن نگین فیروزهای آذربایجان غربی بودجه ملی را میطلبد، احیای تالابها و دریاچهها در اعتبارات بودجه ۱۴۰۴ به صورت خاص دیده شده است اما اینطور نبوده که دریاچه ارومیه به شکل ویژه مد نظر قرار بگیرد.
ذاکر با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه سقف عددی بالایی را نیاز دارد، ادامه داد: احیای دریاچه شور آذربایجان رقم بالایی را نیاز دارد و اگر مجلس اعتبارات لازم برای احیای دریاچه در بودجه در نظر میگرفت، قطعا دولت از پرداخت آن معذور بود؛ بر همین اساس سقفی برای آن تعیین نشده تا دولت بتواند برای احیای آن تلاش کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه باید ۷ سال قبل احیا میشد، اظهار داشت: چهار سال نخست دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه متوقف شد و بعد از آن در دستور کار قرار گرفت؛ اگر از همان ابتدا شرایط دریاچه مد نظر گرفته میشد امروز در وضعیت بحرانی قرار نمیگرفت، در حق دریاچه شور آذربایجان جفا شده است.
ذاکر با تاکید بر اینکه مجلس برای احیای دریاچه ارومیه اصرار دارد، خاطرنشان کرد: در مجلس یازدهم کمیته تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه راه اندازی شد و مجلس رای قاطع به این مسئله داد، دکتر قالیباف رئیس مجلس هم مصمم بر احیای دریاچه هستند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در پایان خاطرنشان کرد: از دولت چهاردهم بیش از این انتظار تلاش برای احیای دریاچه میرود، در گفتمان این مهم ممکن نخواهد بود، بلکه باید تیمی قدرتمند برای زندگی دوباره نگین فیروزهای آذربایجان غربی انتخاب شود، اقدامات پژوهشی برای احیای دریاچه انجام شده است اما باید وارد بعد عملیاتی شود، به اعتقاد بنده سازمان انرژی اتمی میتواند در ساخت آب پا به عرصه گذاشته و راه نجاتی برای احیای دریاچه باشد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، افزود: احیای دریاچه ارومیه کار غیر ممکنی نیست بلکه باید فرهنگ بهینه استفاده کردن از آب در تمام حوزهها به ویژه در زمینه کشاورزی در بین مردم رواج پیدا کند، در حوزه کشاورزی باید چندین شهرستان بخصوص آذربایجان غربی تحت پوشش آبیاری قطرهای و نوین قرار بگیرند، زندگی دوباره دریاچه نیازمند همکاری تمام دستگاههای اجرایی و حاکمیت است.
ذاکر با تاکید به بهره گیری از پتانسیل بخش خصوصی در احیای دریاچه ارومیه، گفت: در کنار حاکمیت اگر بخش خصوصی هم به میدان بیاید احتمال احیای دریاچه ارومیه است البته از ظرفیت کنوانسیونهای بین المللی هم میتوان برای زندگی دوباره دریاچه بهره گرفت در قانون هم آمده اگر کشوری متقاضی کمک برای احیای تالاب سایر کشورها باشد مانعی برای آنها وجود ندارد، زمان برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد باید سرعت عمل را برای این مهم افزایش بدهیم.