ترقی در گفتوگو با ایلنا:
سال ۵۷ انگیزه اقتصادی برای وقوع انقلاب اسلامی توسط مردم وجود نداشت/ بخشی از نسل جدید ممکن است به دنبال ارتجاع و بازگشت به شرایط گذشته باشند
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه درباره مهمترین چالش انقلاب اسلامی بعد از گذشته ۴ دهه از آن گفت: مهمترین چالش طبیعتا مسئله و دغدغه و نگرانی از ارتجاع است. بخشی از جامعه که نسل جدید هستند و اینها قبل از انقلاب را درک نکردهاند و توفیقات و موفقیتهای نظام و انقلاب اسلامی را درک نکردهاند، ممکن است به دنبال ارتجاع و بازگشت به شرایط گذشته باشند. دوم بعد از جنگ سرد و جنگ نظامی و جنگ فرهنگی و جنگ نرمی که دشمن داشته، امروز جنگ شناختی گریبانگیر کشور ما شده و در این جنگ شناختی طبیعتاً تلاش دشمن این است که از طریق فضای مجازی و ماهواره و سیستم تبلیغاتی استعماری که دارد ذهن نسل جوان را نسبت به آرمانهای انقلاب و ارزشهای انقلاب مخدوش کند و بین نسلها فاصله ایجاد کند. اگر ما بتوانیم از چالش مهم اقتصادی کشور که دروازه آن ناشی از ناکارآمدی داخلی و بخشی از مربوط به تحریمهای بیگانگان است عبور کنیم و از بحران ناشی از فشارهای اقتصادی با سربلندی بگذریم، انقلاب مسیر خود را به سمت آرمانهاش سرعت میبخشد.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که در سالگرد انقلاب اسلامی با توجه به اینکه اصلیترین شعاری که انقلاب بر اساس آن صورت گرفت شعار نه شرقی نه غربی بود، ما در این مدت چقدر به این شعار پایبند بودهایم و این شعار چه تاثیری در سیاستهای کشور داشته است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جهان اصولاً روی دو قطب میچرخید، قطب آمریکا و قطب شوروی؛ یکی امپریالیسم آمریکا بود و یکی هم سوسیالیسم شوروی.
وی ادامه داد: این شعاری که حضرت امام دادند در واقع برای این بود که بگویند راه انقلاب اسلامی نه سیاست لیبرالیسم غربی است نه سیاست سوسیالیسم شرقی، بلکه راه مستقیم اسلام است که ما آن را انتخاب کردیم و در آن مسیر گام برمیداریم بدون اینکه تکیه اصلیمان به قدرتهای بینالمللی باشد و قدرت تکیه اصلیمان به خداوند و قدرت مردم و در واقع اراده مردم است. این سیاست تاکنون با همان قوت و قدرت ادامه پیدا کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه تصریح کرد: در دوران پایانی عمر حضرت امام قدرت شوروی از هم پاشید و در واقع آن گرایش به سوسیالیسم تقریباً میتوان گفت که به طور کامل منتفی شد و عدم تکیه و ایستادن در برابر غرب هم همچنان به عنوان یک سیاست دنبال میشد. طبیعتا جمهوری اسلامی توانست با این موضعگیری راه مستقل اسلام را در قالب انقلاب اسلامی، در قالب جبهه مقاومت، در قالب یک قدرت جدید در جهان باز کند و امروز ایران و اسلام در واقع در قدرتهای جهانی خودش را به منصه ظهور رسانده است.
ترقی همچنین درباره نقش ارتش در بروز و ظهور انقلاب اسلامی گفت: به هر حال در ابتدا بخشی از ارتش به فرمان رژیم گذشته و تحت تاثیر سیاستهای آمریکا و مستشارانی که آمریکاییها در ایران داشتند در مقابل مردم ایستاد اما به مرور با سیاست اتخاذ شده توسط حضرت امام (ره) ارتش هم به مردم پیوست و آنهایی که وابسته به رژیم و وابسته به آمریکا بودند و تحت تاثیر آنها بودند بخش عمدهشان از کشور فرار کردند و آن بخشی که ماندند طرف مردم را گرفتند و با مردم همراه شدند و همین ارتش و نیروهای نظامی بودند که وقتی حدود دو سال از انقلاب نگذشته بود، در برابر تهاجم صدام و هم پیمانان آن ایستادند، مقاومت کردند و در جبهههای جنگ تا حد شهادت از کشور و انقلاب اسلامی دفاع کردند.
وی ادامه داد: بنابراین همانطور که نیروی هوایی در نوزدهم بهمن همان سال ۵۷ از حضرت امام حمایت کردند و نزد ایشان رفتند و با ایشان بیعت کردند. از آن زمان ما شاهد فداکاریهای ارتش و نسل بازمانده از قبل و نسل جدید آن در حمایت از انقلاب اسلامی و دفاع از انقلاب اسلامی هستیم.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه درباره تاثیر انقلاب در منطقه و جهان تصریح کرد: طبیعتا این انقلاب تاثیر قابل ملاحظهای در کل جهان و منطقه گذاشت؛ اولاً معادلات بینالمللی را به هم زد و توازن قوا را به نفع اسلام و مسلمانان در جهان تغییر داد. هویت دینی و اسلامی و انقلاب اسلامی را در سطح جهان مطرح کرد و آن را به افکار عمومی جهان و به تریبونهای بینالمللی و سازمان ملل و غیره رساند و امروز هم ما میبینیم که نقش انقلاب اسلامی در همه تحولات جهان و منطقه یک نقش برجسته و بیبدیل است. طبیعتاً اینها همه ناشی از حرکت ملت انقلابی ایران در سال ۵۷ و پیروزی انقلاب بود که تا امروز توانسته همچنان در تغییر معادلات بینالمللی تأثیرگذار باشد.
ترقی در پاسخ به این سوال که چقدر شکافهای طبقاتی و بیعدالتی و سرکوبهای سیاسی پیش از انقلاب در شکلگیری انقلاب اسلامی تاثیرگذار بوده است، گفت: انگیزه اصلی مردم در انقلاب اسلامی در واقع فساد رژیم گذشته و انحراف آن از مسیر مصالح و منافع ملی و وابستگی آن به رژیم آمریکا و ژاندارم صهیونسیتها بودن در منطقه و به ویژه مقابله با اسلام و ارزشهای دینی و اسلامی بود و خیلی انگیزه اقتصادی را ما در حرکت انقلابی مردم مشاهده نمیکنیم.
وی ادامه داد: شعار مردم مردم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و خود این شعار نشان میداد که انگیزه اقتصادی در مردم برای انقلاب کردن وجود نداشته است. اما طبیعتاً وقتی که نظام جمهوری اسلامی شکل میگیرد و روی کار میآید مسئولیتهایی در قبال مردم دارد که این مسئولیتها ایجاب میکند که در زمینه رفاه اجتماعی، در زمینه خوداتکایی و استقلال کشور در همه زمینهها رشد و پیشرفت کشور کرده و در همه زمینهها گام بردارد و آن عقبماندگیهای رژیم گذشته را در همه زمینهها برطرف کند.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: خوشبختانه در طول این ۴۶ سال ما شاهد پیشرفت انقلاب اسلامی علیرغم جنگ تحمیلی و تحریمهای فلجکننده آمریکا و غرب و توطئههای گوناگون دشمنان انقلاب اسلامی بودهایم و شاهد رشد و پیشرفت کشور در زمینههای گوناگون هستیم و طبیعتاً اگر این جنگها و این فتنهها و این سنگاندازیهای دشمنان انقلاب اسلامی نبود، بسیاری از مشکلاتی که امروز گریبانگیر ما است، همه برطرف شده بود. لذا طبیعتاً در عرصه بینالمللی توفیقات بسیار زیادی داشتیم و در زمینه دفاعی و بازدارندگی از توطئههای دشمن پیشرفتهای بسیار زیادی کردیم. در زمینه اقتصادی و رفاه جامعه گامهای بسیار ارزشمندی برداشته شده است. فقری که در آن زمان بالغ بر ۵۰ درصد جامعه را در برمیگرفت امروز در جامعه ما نیست و فقر مطلق تقریبا میتوان گفت که به حداقل رسیده و فقر نسبی هم در حال برطرف شدن است و میزان باسوادی، رشد علمی و بقیه مسائل همه حاکی از این است که توفیقات نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به اهدافش چه در زمینه استقلال چه در زمینه آزادیهایی که در جامعه وجود دارد چه در زمینه تحقق جمهوریت و اسلامیت نشان میدهد که گامهای بسیار ارزشمند و خوبی برداشته شده و توفیقات خوبی داشتهایم که اگر این موانع نبود قطعاً به کمال میرسیدیم.
ترقی درباره مهمترین چالش کشور بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب اسلامی گفت: مهمترین چالش این است که طبیعتا مسئله و دغدغه و نگرانی از ارتجاع است. بخشی از جامعه که نسل جدید هستند و اینها قبل از انقلاب را درک نکردهاند، توفیقات و موفقیتهای نظام و انقلاب اسلامی را درک نکردهاند، ممکن است به دنبال ارتجاع و بازگشت به شرایط گذشته باشند. دوم بعد از جنگ سرد و جنگ نظامی و جنگ فرهنگی و جنگ نرمی که دشمن داشته، امروز جنگ شناختی گریبانگیر کشور ما شده و در این جنگ شناختی طبیعتاً تلاش دشمن این است که از طریق فضای مجازی و ماهواره و سیستم تبلیغاتی استعماری که دارد ذهن نسل جوان را نسبت به آرمانهای انقلاب و ارزشهای انقلاب مخدوش کند و بین نسلها فاصله ایجاد کند. طبیعتاً اگر ما بتوانیم از چالش مهم اقتصادی کشور که دروازه ناشی از ناکارآمدی داخلی و بخشی مربوط به تحریمهای بیگانگان است عبور کنیم و از بحران ناشی از فشارهای اقتصادی با سربلندی بتوانیم بگذریم، انقلاب مسیر خود را به سمت آرمانهایش سرعت میبخشد.