رونمایی از ماهواره پارس ۲ با حضور رئیسجمهور + مشخصات
ماهواره پارس ۲ پس از ۱۸ ماه، با حضور رئیسجمهور رونمایی و آماده آزمونهای تحویلگیری شد.
محرم غیاثوند گفت: ماهواره پارس ۲ توسط شرکت صنایع الکترونیک ایران و بر مبنای سفارش و نظارت پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: فعالیتهای طراحی و ساخت ماهواره از شهریور پارسال آغاز و هم اکنون این ماهواره آماده تحویل گیری شده است. این ماهواره برمبنای برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در حوزه سنجش از دور توسعه یافته و دارای ماموریت تصویربرداری عملیاتی از سطح زمین است.
غیاثوند درباره سکوی ماهواره گفت: ماهواره پارس ۲ بر مبنای استفاده حداکثری از قابلیتها و مزایای سکوی ماهواره طلوع ۳ طراحی و ساخته شده است و درواقع در طبقه مینی ماهوارههای شرکت صا ایران، قرار دارد.
وی درباره جرم و ابعاد ماهواره هم افزود: جرم ماهواره پارس ۲ حدود ۱۵۰ کیلوگرم و دارای ابعاد یک در یک در یک و دودهم متر است که درحال حاضر سنگینترین ماهواره ساخته شده کشور به شمار میرود.
غیاثوند درباره ماموریت این ماهواره هم گفت: در این ماهواره از دو سنجنده سنجش از دور به طور همزمان استفاده شده که شامل یک محموله اپتیکی با فناوری لنزی و قدرت تفکیک سه متر رنگی و یک محموله اپتیکی با فناوری آیینهای و قدرت تفکیک ۴ متر سیاه و سفید و ۸ متر رنگی است که در نهایت تصاویر دریافتی با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی پردازش میشود و دقت تصاویر ماهواره به بهتر از سه متر میرسد که یک گام مهم در مسیر دستیابی به دقتهای تصویر برداری بسیار بالا تلقی میشود.
رئیس گروه صنایع فضایی صاایران افزود: ماهواره پارس ۲ با بهرهگیری از زیر سامانه پیشرانش گاز سرد دارای قابلیت اصلاح و مانور مداری در طول عمر سه ساله خود است و این نوع زیر سامانه بومی، پیشتر در ماهواره چمران ۱ استفاده شده بود و عملکردی بسیار مطلوب تاکنون از خود به نمایش گذاشته است.
وی گفت: با توجه به فناوریهای به کار رفته در ماهواره پارس ۲ عملیات ماهواره از منظر کیفیت تصاویر، طول زمان تصویربرداری، مدت زمان پوشش، ناحیه هدف و نرخ ارسال دادههای تصاویر به زمین نسبت به سایر ماهوارههای ساخته شده قبلی کشور ارتقای قابل توجهی داشته و کاملاً متمایز است.
غیاثوند افزود: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات و سامانههای به کار رفته در این ماهواره بومی بوده و توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی طراحی و ساخته شده است و بخش قابل توجهی از این تجهیزات در ماهواره چمران ۱ با موفقیت به کار گرفته شده و تاریخچه فضایی پیدا کرده است.
وی گفت: طراحی و ساخت ماهواره عملیاتی پارس ۲ در مدت زمان کوتاه با هم افزایی شرکت صاایران و پژوهشگاه فضایی ایران و حمایت پشتیبانی سازمان فضایی ایران صورت گرفته است که گام مهمی در دستیابی به ماهوارههای سنجش از دور با دقت تصویربرداری بهتر از یک متر تلقی میشود.