خبرگزاری کار ایران

هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایلنا:

نیازی به صادر کردن الگوهای انقلاب خود نداریم/ ایران دنبال مذاکره بر اساس منافع ملی است

نیازی به صادر کردن الگوهای انقلاب خود نداریم/ ایران دنبال مذاکره بر اساس منافع ملی است
کد خبر : ۱۵۹۰۰۶۴

تحلیل‌گر سیاست خارجی ایران گفت: ایران تمایل دارد که بر اساس حفظ منافع و استقلال ملی خود، با طرف‌های اروپایی و آمریکا مذاکره کند، مشروط بر اینکه این مذاکره با حفظ حقوق ایران و برخورداری ایران از حق مسلم خود برای داشتن فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز باشد. به همین دلیل به نظر می‌رسد که دولت چهاردهم درصدد است که باب مذاکره را با غرب باز کند، اما باید یک سری پیش شرط‌ها نیز رعایت شود.

حسن‌ هانی‌زاده کارشناس سیاست خارجی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با نقش‌آفرینی شعار‌های انقلاب اسلامی ایران در سیاست‌ورزی در حوزه خارجی و مسائلی که سیاست‌ خارجی ایران را در همان دهه ۵۰ هدف قرار داده بود، و اینکه تا چه میزان شعار‌ها عملیاتی شده است، تصریح کرد: در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران در طول این مدت با چالش‌های جدی در حوزه داخلی، منطقه و بین‌المللی مواجه شده است اما انسجام داخلی و هوشمندی رهبری جمهوری اسلامی ایران و در واقع همکاری دولت و ملت، توانسته که ایران را از این بحران‌ها نجات دهد.

 ایران علیرغم رابطه‌ای که با روسیه و چین دارد، تمایل دارد همچنان شعار «نه شرقی نه غربی» را حفظ کند

وی ادامه داد: یکی از شعارهای کلیدی و محوری جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، شعار «نه شرقی نه غربی» است. ایجاد توازن بین شرق و غرب و اتخاذ سیاست مستقل ایران بدون تکیه بر کمک‌ قدرت‌های شرقی و غربی، بخشی از مولفه‌های مهم جمهوری اسلامی ایران است. ایران تنها کشوری است که توانسته بدون تکیه بر قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، با تکیه بر امکانات بومی خود، استقلال ملی و اسلامی خود را حفظ کند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی ایران علیرغم رابطه‌ای که با برخی کشورها مانند روسیه و چین دارد، تمایل دارد که همچنان شعار «نه شرقی نه غربی» را حفظ کند و بتواند با حفظ استقلال خود به عنوان یک قدرت سوم در تعاملات بین‌المللی مطرح شود.

برجام می‌توانست  پنجره‌ای به سوی آمریکا و اروپا ایجاد کند

این تحلیل‌گر روابط بین‌الملل در تفسیر مذاکره با آمریکا، ارتباط با کشورهای مختلف و حل چالش‌های منطقه‌ای با توجه به ارزش‌های انقلاب و آرمان‌های آن، عنوان کرد: در مسئله مذاکره، ایران هیچ‌گاه باب مذاکره را با غرب، حتی آمریکا‌ را نبسته و همچنان دنبال مذاکره بر اساس منافع ملی خود است. ایران در سال ۲۰۱۵ بعد از یک سلسله مذاکرات فشرده و نفس‌گیر، توانست توافق نامه برجام را امضا کند و این توافق‌نامه می‌توانست  پنجره‌ای به سوی آمریکا و اروپا ایجاد کند. متأسفانه تجربه اخیر نشان داده که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، به‌ویژه انگلیس، فرانسه و آلمان، به توافقات و تعهدات خود پایبند نیستند. لذا ایران تمایل دارد که بر اساس حفظ منافع و استقلال ملی خود، با طرف‌های اروپایی و آمریکا مذاکره کند، مشروط بر اینکه این مذاکره با حفظ حقوق ایران و برخورداری ایران از حق مسلم خود برای داشتن فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز باشد. به همین دلیل به نظر می‌رسد که دولت چهاردهم درصدد است که باب مذاکره را با غرب باز کند، اما باید یک سری پیش شرط‌ها نیز رعایت شود.

تغییراتی که در معادلات منطقه و جهان طی چهار دهه گذشته رخ داده، نمونه بارزی از صدور معنوی انقلاب بود

هانی‌زاده در خصوص فرمان حضرت امام مبنی بر صدور انقلاب اسلامی به سایر کشورهای منطقه و موفقیتی که در این سال‌ها در جریان این دستور داشتیم،‌ بیان کرد:  انقلاب اسلامی، با اقدام و تجربه‌ای که دارد و تأثیرگذاری معنوی که بر ملت‌های اسلامی داشته، توانسته به عنوان یک الگوی قابل قبول دولتی و دولت‌سازی در سطح جهان مطرح شود. جایگاه جمهوری اسلامی ایران در میان ملت‌های اسلامی و ملت‌های مستقل جهان در شرق و غرب، نمونه بارزی از سیاست متعادل ایران و نفوذ معنوی آن در جهان تلقی می‌شود. لذا ایران نیازی به صادر کردن الگوهای انقلاب خود ندارد و این الگوها خود به خود پذیرفته شده است. تغییراتی که در معادلات منطقه و جهان طی چهار دهه گذشته رخ داده، نمونه بارزی از صدور معنوی انقلاب به کشورهای اسلامی است، زیرا اغلب جنبش‌های منطقه و جهانی، به‌ویژه در حوزه جهان اسلام، تحت تأثیر رفتارها و الگوهای انسانی و اسلامی انقلاب قرار داشته‌اند.

 ایران با همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی تعامل خواهد داشت

وی در خصوص آینده سیاست جمهوری انقلاب مردم ایران اظهار کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر حفظ استقلال و تکیه بر امکانات بومی و حفظ وحدت و انسجام داخلی است. به همین دلیل به نظر می‌رسد که ایران همین سیاست را در آینده ادامه خواهد داد و هیچ گونه تغییر مهمی در سیاست خارجی به وجود نخواهد آمد. طبیعی است که ایران با همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی تعامل خواهد داشت و این تعامل مبتنی بر منافع ملی خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز