خبرگزاری کار ایران

رویکردی تازه در صنعت لوازم خانگی با مدیریت جدید

رویکردی تازه در صنعت لوازم خانگی با مدیریت جدید
کد خبر : ۱۵۹۶۴۶۳

صنف لوازم خانگی در ایران به تازگی با مدیریت خانم نسرین اوجاقی مسیر جدیدی در پیش گرفته که امید می‌رود اوضاع این اتحادیه نسبت به گذشته بهبود پیدا کند.

به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، لوازم خانگی از صنف‌های مهم و پرمخاطب در کشور محسوب می‌شود که کنترل قیمت و بالارفتن قدرت خرید مردم در این بخش از مسئولیت‌های اصلی در برنامه‌های اقتصادِ بازار برای دولت محسوب می‌شود. صنف لوازم خانگی در ایران در سال‌های اخیر درگیر چالش‌ها و آسیب‌های زیادی در حوزه تولید و واردات بوده و از طرفی شاغلین این صنف از گسترش مال‌ها و مراکز تجاری و ضربه‌ای که به فروشگاه‌های کوچک و رکورد در این بازار زده گلایه دارند. با این وجود مدیریت جدید این صنف که به تازگی روی کار آمده به گفته خودش در تلاش است تا از افزایش رکود در این بازار جلوگیری کرده و با کنترل قیمت‌ها و همچنین بالابردن جایگاه تولیدات داخلی که مورد تاکید مسئولان ذیربط هم هست، اوضاع این صنف را بهبود بخشد. بخشی از صحبت‌ها و اتفاقات پیرامون صنف لوازم خانگی در سالی که رو به اتمام است را nv hnhli می‌بینید:

تغییراتی که شاید سودبخش باشد

دولت از روز یکم بهمن‌ماه سامانه ارز توافقی را به صورت رسمی جایگزین سامانه نیمایی کرد. بر مبنای همین اقدام واردکنندگان باید در این بازار ارز مورد نیاز  خود را تامین کنند. این موضوع در شرایطی وارد فاز عملیاتی شده که در چند هفته اخیر قیمت برخی کالاها مانند لوازم خانگی تا 20 درصد افزایش یافته است. نکته جالب در این باره این است که هنوز ثبت سفارش واردات کالا با ارز توافقی وارد چرخه تولید نشده اما قیمت لوازم خانگی افزایش پیدا کرده است. این موضوع نشان‌دهنده ضعف نظارت و سوءمدیریت در تنظیم بازار لوازم خانگی است. به عبارت دیگر، وزارت صنعت بازار را کاملا به حال خود رها کرده و با حرف درمانی درباره بسته حمایت از تولید برای جبران خسارت ناشی از قطع برق، تولیدکنندگان را سرگرم کرده است.

در سال‌های گذشته وزارت صنعت بازار لوازم خانگی را به صورت انحصاری در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار داد تا از این طریق بتواند خودکفایی در این صنعت ایجاد کند. البته در مقطع کنونی تولیدکنندگان داخلی مدعی هستند در سال حدود 200 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی وجود دارد اما هنوز واردات لوازم خانگی آزاد نشده و بازار ایران همچنان به صورت انحصاری در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دارد و عملا قیمت‌گذاری نیز به صورت انحصاری تعیین می‌شود. نکته دیگر این است که قدرت خرید مردم برای لوازم خانگی به‌شدت کاهش یافته است.

کشور ما در زمینه مدیریت بانوان تجارب خوبی دارد

با تصویب هیأت مدیره انجمن اقتصادی و ملّی صنایع لوازم خانگی ایران در آذرماه سال جاری، خانم نسرین اوجاقی به دبیر و رئیس ستاد برنامه‌ریزی و اجرایی انجمن منصوب شد.

کشور ما در زمینه مدیریت بانوان تجارب خوبی دارد و این تغییر می‌تواند در چنین بازار مهم و استراتژیکی به شدت راه‌گشا باشد. با توجه به سوابق خوب و تحصیلات مدیریتی خانم اوجاقی ‌و البته برنامه‌های روشنگرانه‌ای که در صحبت‌های ایشان دیده می‌شود انتظار بهبود شرایط این صنف در ادامه راه دور از ذهن نیست.

اوجاقی عقیده دارد این صنف را در شرایط نامناسبی تحویل گرفته است. او در صحبت‌هایش گفته است: حال صنعت لوازم خانگی خوب نیست و مشکلات این صنعت نسبت به سایر صنایع بیشتر به بیان و مطرح شدن نیاز دارند. در حال حاضر انجمن لوازم خانگی ۳۴۸ عضو دارد و حدود ۸۰ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در دو طیف اصلی محصول‌سازان و قطعه‌سازان تحت پوشش قرار داده‌ است.

مبارزه با تحریم‌ها

یکی از بخش‌های اقتصاد ایران که ارتباط زیادی با تحریم‌ها دارد، صنف لوازم خانگی است که به نظر می‌رسد زیان عمده‌ای بابت این موضوع دیده باشد ولی دبیر انجمن این صنف عقیده دیگری دارد و معتقد است با مدیریت درست و اصولی می‌توان این تهدید را تبدیل به فرصت کرد.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: به نوعی تحریم‌ها باعث پیشرفت صنعت لوازم خانگی شده است و با کمک مهندسی معکوس و بالا بردن کیفیت تجهیزات و تولیدات داخلی، ارتقاء هم داشته‌ایم و این تحریم‌ها به رشد و ارتقاء ما کمک کرده است.

او در ادامه ابراز داشت: عمده مشکلات ما در صنعت لوازم خانگی، ناترازی انرژی و موضوع ارز است. سهمیه و زمان تخصیص و تامین نقدینگی تهدیدی برای صنعت لوازم خانگی ایرانی است. به طور مثال، ۵ درصد افزایش قیمت ارز در کشور رشد دو واحدی لجستیک را به دنبال دارد و تاثیر چشم‌گیری بر شرایط خرید مردم دارد. تولیدکنندگان محصولات را وارد بازار می‌کنند و واسطه‌های متعددی سود بیشتری دریافت می‌کنند که این سود افزایش قیمت کالا را به دنبال دارد و در نهایت خریدار ترجیح می‌دهد از برندهای خارجی استفاده کند.

حمایت از تولید داخل

حمایت از تولید داخلی باعث کاهش خروج ارز از کشور شده و به نوعی رونق کسب و کار داخلی را هم باعث می‌شود. به همین جهت است که در شعار مربوط به هرسال در دهه اخیر توجه زیادی به آن شده و روی آن بارها تاکید شده است.

دبیر انجمن لوازم خانگی پیش از این در گفتگو با ایلنا گفته بود با حضور در جلسات متعدد و مذاکرات به نتایجی رسیدیم که قطعی برق و تامین انرژی برای صنعت‌گران نداشته باشیم و امیدواریم که مشکلات پیش رو هرچه سریع‌تر حل شود. این تلاش‌ها شامل همکاری با مسئولان مربوطه برای ایجاد زیرساخت‌های پایدار و اطمینان از تأمین مستمر انرژی برای واحدهای تولیدی بوده است و اگر حمایت‌های لازم از تولیدات داخلی صورت بگیرد توانایی رقابت با کالای وارداتی را داریم و این از هر جهت به رونق بازار و بالا رفتن قدرت خرید و سایر فواید حمایت از محصول ایرانی کمک خواهد کرد.

سایه شوم قاچاق بر سر صنعت لوازم خانگی

یکی از مشکلات و تهدیدهای جدی بازار لوازم خانگی، ورود کالای غیرقانونی و قاچاق و پخش شدن آن در بازار است که رئیس جدید اتحادیه قصد مبارزه جدی با آن را دارد.

اوجاقی در این خصوص گفته است:  دو جلسه بسیار مفید در رابطه با قاچاق کالا در سازمان بازرسی کل کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد که آمار و اطلاعات این حوزه را بررسی کردیم و با توجه به مطالعات زمینه‌ای که از قبل صورت گرفته بود، به نتایج نسبی رسیدیم. البته مشکلات مشهود و قابل مشاهده است و قوانین نیاز به اصلاح و بررسی مجدد و برنامه‌ریزی دارند. ما و همکاران‌مان در تلاش هستیم که نقاط قابل اثر را بررسی کنیم و با دولت وارد مذاکره شویم.

وی ابراز داشت: دغدغه ما و مقام معظم رهبری کیفیت محصولات داخلی است و اینکه تولیدات باید با استانداردهای واقعی در کشور تولید شوند تا مردم بتوانند با خیال راحت از کالای ایرانی استفاده کنند. تولید محصولات با کیفیت و استانداردهای جهانی نه تنها به افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ای برای افزایش صادرات و ورود به بازارهای بین‌المللی را هم فراهم می‌کند.

رونق صادرات

اوجاقی در یکی از گفتگوهایش در خصوص رونق صادرات کالای داخلی گفت: اعتقاد دارم باید کل بدنه‌ی صنعت در موضوع ناترازی برق و مسائل ارزی با هم پیش بروند. بدون شک در خصوص حل برخی مسائل دیگر، در انجمن صنایع لوازم خانگی می‌توانیم تمرکز بیشتری داشته باشیم. به عنوان مثال، از سال ۹۶ که تحریم‌ها باعث شد لوازم خانگی خارجی دیگر وارد کشور نشود و موقتا دچار مشکلاتی شدیم، صنعتگران بزرگ کشور ایستادگی کردند و توانستند تعداد قطعات تولیدی خود را از ۸ میلیون قطعه به حدود ۲۰ میلیون قطعه در سال جاری برسانند و امروز صنعتگران با توانمندی و دانش‌شان شرایطی را فراهم کرده‌اند که تولیدات‌شان را صادر کنند.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران افزود: البته مشکلات تحریک تقاضا در کشور و تغییرات هرم جمعیتی نیز تأثیر بسزایی بر تقاضای لوازم خانگی داشته است. کاهش قدرت خرید مردم نیز از دیگر عواملی است که کاهش تقاضا در بازار را رقم زده است. با این وصف می‌توان در بازارهای جهانی سهمی ویژه برای کشور داشت که خوشبختانه اعضای ما توانایی لازم را برای این مهم دارند.

انجمن اقتصادی و ملّی صنایع لوازم خانگی ایران با سبقه ۴۳ ساله ذیل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین تشکل ملّی صنعت پیشران لوازم خانگی کشور است که میزبان حضور ۳۴۵ عضو فعال در دو طیف اصلی محصول سازان و قطعه سازان عضو انجمن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز