ایلنا گزارش میدهد؛
تشریح دستاوردهای سفر رئیسجمهور و دولت به خوزستان/آیا پزشکیان پاسخ خود را یافت؟
سفر دو روزه رئیسجمهور و وزرای دولت به خوزستان که با حواشی های متعددی همراه بود، شب گذشته به پایان رسید تا افکار عمومی در انتظار تحقق وعدههای اعلام شده، امیدوار به آینده باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، رئیس دولت چهاردهم، تعدادی از معاونین و دستیاران و ۱۰ وزیر از روز چهارشنبه سوم بهمنماه تا پنجشنبه پنجم بهمن میهمان خوزستان آشفتهای بودند که این آشفتگی و سوءمدیریت بارها در این دو روز به اشکال مختلف خود را نشان داد تا این واقعیت را بیان کند که تنها مصوبات و اعتبارها نیستند که مشکلات تلنبار شده این چند دهه را ایجاد نمودهاند.
شب گذشته در آخرین جلسهی این سفر، معاون اجرایی رییس جمهور در تشریح دستاوردهای حضور دولت در خوزستان، گفت: تصویب ۵۶ مصوبه و طرح اجرایی و اختصاص اعتباری بالغ بر ۸۹ هزار میلیارد تومان(منابع دولتی، سرمایه گذاری و تسهیلات و اعتبار ارزی)، دستاورد مهم و قابل توجه نخستین سفر رییس جمهور و دولت چهاردهم برای عمران و آبادانی خوزستان و خدمت به مردم سختکوش و غیور این استان است.
محمدجعفر قائم پناه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه خوزستان که با حضور رییس جمهور در سالن اجتماعات شهرک نفت اهواز برگزار شد، افزود: از این رقم ۲۹ هزار میلیارد تومان آن اعتبار پیش بینی شده از محل بودجه عمومی دولت (سازمان برنامه و بودجه، استان و دستگاه ها) است که در سال آینده تامین و پرداخت خواهد شد.
وی اظهار کرد: همچنین ۴۰ میلیون دلار اعتبار ارزی برای ایجاد راه مناسب شلمچه به بصره و ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات(اعتبار بانکی) نیز به عنوان مصوبات سفر برای استان خوزستان اختصاص داده شد.
وی گفت: هشت موافقتنامه در زمینه سرمایهگذاری به ارزش ۴۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان نیز میان دستگاههای دولتی و شرکتهای وابسته به دولت مبادله شد که این اقدام قطعا منجر به شکوفایی اقتصاد استان خوزستان میشود.
قائم پناه اظهار کرد: ۴۱۸ میلیون دلار اعتبار ارزی دیگر نیز برای سرمایهگذاری در این استان به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر استانی رییس جمهور، در نظر گرفته شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد: یکی از مطالبات به حق مردم خوزستان، انتقال حساب شرکتهای دولتی به داخل استان است که رئیس جمهور دستورات لازم را به وزارتخانه های مربوطه دادند تا در کوتاهترین زمان، حساب شرکتهای زیر مجموعه خود را به استان انتقال دهند.
قائم پناه تصریح کرد: در سفر استانی هیات دولت به خوزستان ۱۱ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی نیز (در قالب مجموع اعتبارات مصوب) برای استان درنظر گرفته شد.
البته وی به موارد دیگری نیز اشاره کرد که مشابه آن را در سفرهای تمامیِ دولتهای پیشین شاهد بودیم. موارد و مصوباتی که هیچکدام تا به امروز نتوانستهاند رفع مشکلات عدیده را برای خوزستانیها ملموس کنند، تا لازم نباشد در سالهای اخیر شاهد کوچ و مهاجرت فوج عظیمی از شهروندان به سایر نقاط کشور باشیم.
آیا میتوان امیدوار به آغاز پایان مصائب این استان باشیم؟
در این سفر، برای نخستین بار شاهد برهم خوردن نظم جلساتی بودیم که اکثرا با حضور نخبگان، احزاب و اصحاب رسانهای تشکیل شده بود و چنین اتفاقی بدون شک بیان کننده سوءمدیریت مفرط حاکم بر استان است که در چند نوبت واکنش تند رئیسجمهور و معاونینش را در پی داشت.
«شما قادر به اداره یک جلسه نیستید، آنوقت انتظار دارید من یک کشور را مدیریت کنم؟» این دقیقا سخن پزشکیان در یکی از همین جلسات بود. آیا او میدانست به استانی سفر کرده که در موسم انتخابات با اختلاف فاحش و معنادار، نفر دوم شده و طرفدارانش در اقلیت هستند؟
آیا کارگزاران منتصب وی نمیدانستند که چنین اتفاقاتی خواهد افتاد و یا میدانستند ولی تدابیرشان کار ساز نبود؟ در هر دو صورت، این چیزی جز بیان کننده ناکارآمدی متولیان جدید و فعال بودن و برنامه داشتن تیمهای رقیبِ وفاق ملی نیست.
خبرنگار ایلنا با رصد گروهها و کانالهای اجتماعی خوزستان به این واقعیت دست یافت که به صورت کلی در این مدت، چند جریان، فعالتر از سایرین بودند:
۱. مدیران فعلی و بوقچی های آنان که سعی در کتمان واقعیتهای موجود برای حفظ جایگاه خود داشتند. (آلودگی هوای اهواز و برخی شهرهای خوزستان به ناگهان پاک شده بود. )
۲. برخی احزاب که از در و دیوار بالا میرفتند تا بلکه خود را به دولتیان رسانده و طلب غنیمت کنند.
۳. معدود تشکلها و صاحب نظرانی که تمام تلاش خود را میکردند تا بلکه در این هیاهوی کر کننده، صدای مردم را به گوش دولتمردان برسانند تا شاید گرهگشای مشکلات عدیده ای باشند که دولت چهاردهم به ارث برده است.
به احتمال زیاد پزشکیان که در روز نخست گفته بود: «هرچه با خود فکر میکنم که چرا این مشکلات در خوزستان وجود دارد؟ به پاسخی نرسیدهام»، حالا پاسخ لازم را دریافته و مردم امیدوارند که به سرعت، برای رفع آن اقدام نماید.
بدون شک پزشکیان متوجه شده که برای برطرف نمودن مشکلات بزرگ، مدیران بزرگ لازم است، وگرنه این مصوبات و اعتبارت، همانند تمام اعتبارت و فاینانس های بینالمللی گذشته، به هدر رفته و اتفاقا خود معضلی بر معضلات قبلی خواهند شد.
گزارش: ذوالفقار شریعت