همزمان با گرامیداشت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کار مطرح شد؛
پیگیری امنیت شغلی کارگران در قالب بخشنامه ۱۷۷۷/ دستمزد جامعه کارگری با تورم همخوانی ندارد
مراسم گرامیداشت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کار با حضور عضو کانون عالی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس، کانون بازنشستگان تامین اجتماعی و باحضور مقامات استانی ومدیران کل حوزه روابط کار و تامین اجتماعی در شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس در این مراسم گفت: با وجود تاکیدات هر ساله مقام معظم رهبری بر امنیت شغلی کارگران اما عدم امنیت شغلی کارگران موضوعی است که با وجود قراردادهای موقت این امنیت تحت شعاع قرار گرفته و جامعه کارگری به راحتی بیکار می شود.
بهرام ذنوبی تبار عنوان کرد: براساس بخشنامه ۱۷۷۷ درخواست پیگیری امنیت شغلی برای جامعه کارگری داریم و این موضوع باید به جد پیگیری شود تا تعدیل و بیکاری نیرو نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تصویب افزایش سن بازنشستگی از سوی مجلس به صورت غیر کارشناسی بود تصریح کرد: در خصوص افزایش سن بازنشستگی با نمایندگان مکاتبه کردیم و درحالی چند نماینده حمایت داشتند که اغلب همراهی نکردند و رای به نفع جامعه کارگری ندادند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس نیز با اشاره به ضرورت تشکیل شورای اسلامی کار در صنایع گفت: در صنایعی که شورای اسلامی کار را ندارند آمار مراجع حل اختلاف این صنایع بیشتر است.
ذنوبی تبار خاطرنشان کرد: حضور بازنشستگان به عنوان مشاور در صنایع و دریافت پول هنگفت معضلی است که به جای آن میتوان اشتغالزایی داشت.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اشتغازایی، گفت: اما در صنایع شاهد حضور بازنشستگانی هستیم که مشاوره می دهند.
ذنوبی تبار همچنین به ضرورت مقابله با فرار بیمه ای تاکید کرد و افزود: در خصوص رفع مشکلات مسکن کارگران پای کار هستیم تا مشکلات حل شود و درخواست داده ایم که زمین برای جامعه کارگری تدارک ببینند چراکه با این حقوق و دستمزد، جامعه کارگری از عهده مسکن بر نمی آید.
قطعی برق به کارخانجات ضرر زیادی زده است
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس با اشاره به اینکه شرایط برخی کارخانجات خوب نیست و تحریم ها مشکل ساز شده است ، تصریح کرد: در این واحد ها آمار بیکاری، تعدیل نیرو و مشکلات نبود مواد اولیه بالا است.
ذنوبی تبار افزود: در بحث کارفرمایی نیز قطعی برق برای صنایع و کارخانجات ضرر زیادی ایجاد کرده است و قطعی برق، تعطیلی کارخانه و بیکار شدن نیروها را به همراه دارد.
وی بیان کرد: در این شرایط بسیاری از واحدها برای تامین قطعات و ورود قطعه مشکل دارند.
ذنوبی تبار با اشاره به مشکلات درمانی جامعه کارگری گفت: حقوق و دستمزد کفاف جامعه کارگری را نمی دهد و با تورم همخوانی ندارد.
وی افزود: مشکلات مسکن، درمان ، کمبود بیمارستان تامین اجتماعی از معضلات اصلی جامعه کارگری است.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس بر تعامل سه ضلع کارگری کارفرمایی و دولت تاکید کرد و افزود: هدف ما تعامل این سه ضلع است تا در سایه این همکاری مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی مرتفع شود.
حق قانونی کارگران در اولویت کاری مدیران باشد
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس نیز در این مراسم گفت: حق قانونی کارگران از جمله درمان رایگان کارگران تحت حمایت بیمه تامین اجتماعی در اولویت کاری مدیران و مسئولان قرار گیرد.
علی راستگو با بیان اینکه خانه کارگر استان فارس ۲۴۰ هزار نفر بازنشسته و ۲ میلیون و ۴۸۰ هزار نفر هم بیمه شده کارگری دارد گفت: حدود ۶۰ درصد جامعه را کارگران تشکیل میدهند و این گروه نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.
وی ادامه داد: تصویب قانون کار در ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ برای حمایت از کارگران و ایجاد امنیت شغلی آنها تصویب شد و میطلبد که حق قانونی کارگران از جمله درمان رایگان کارگران تحت حمایت بیمه تامین اجتماعی و پرداخت حق بازنشستگی برابر با تورم، در اولویت کاری مدیران و مسئولان قرار بگیرد.