چراغ جشنواره تئاتر کویر روشن شد/ معرفی اعضای هیئت داوران
چراغهای ششمین جشنواره تئاتر کویر بر مزار حاج قاسم سلیمانی در کرمان روشن شد و اجراهای روز نخست با اقبال عموم روبرو شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت کویر، مراسم افتتاحیه این جشنواره به میزبانی کرمان و بر مزار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به منظور تجدید میثاق با آرمانهای شهدا با حضور محسن روحی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان، اعضای هیئت داوران جشنواره، اصحاب رسانه و هنرمندان تئاتر برگزار شد.
اعضای هیئت داوران این جشنواره هما جدیکار، دکتر ولی الله شالی و دکتر مهدی نصیری هستند.
در این مراسم دلنوشتهای خطاب به مخاطبان تئاتر از زبان محدثه عارفی مسکون، هنرمند دارای معلولیت شهر کرمان قرائت شد
هنر بهترین ابزار برای کنترل مناسبات اجتماعی است
علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان در مراسم افتتاحیه و در صحبتهایی گفت: هنر میتواند تأثیرات شگرفی بر مناسبات اجتماعی داشته باشد. باید از تمامی ظرفیتهای هنر برای توانمندسازی و مشارکت افراد دارای معلولیت استفاده کرد. در این صورت میتوانیم جامعهای بهتر و نرمتر بسازیم. هنر در پرورش، ترمیم و تربیت نسل آینده نقشی مؤثر و غیرقابل انکار دارد.
وی با اشاره به برنامهریزیها و تجربیات گذشته خاطرنشان کرد: در ابتدا گمان میکردیم که توانمندسازی افراد دارای معلولیت امکان ندارد، اما پس از سالها تجربه و آزمون و خطا متوجه شدیم که راههای مختلفی برای این امر وجود دارد. در حقیقت، این ما هستیم که محدودیتها را ایجاد میکنیم. اگر فضای زندگی مناسب نباشد و فرصتها فراهم نشود، افراد دارای معلولیت ناگزیر خواهند بود در خانه بمانند و از تعاملات اجتماعی باز بمانند.
وحیدزاده با اشاره به تجربههای موفق دیگر استانها تصریح کرد: وقتی رویدادهای مشابهی را در یزد مشاهده کردم، تأثیرات مثبت آن را در توانمندسازی جامعه هدف دیدم. همین موضوع باعث شد که با همکاری سایر دستگاهها، تلاش کنیم این ظرفیت را در استان کرمان نیز ایجاد کنیم. برای نخستین بار امسال توانستیم چنین رویدادی را در استان کرمان برگزار کنیم و امیدواریم این آغاز، به گسترش نگرشها و برنامههای آینده منجر شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با تشکر از تمامی دستگاهها و نهادهای همکاریکننده در برگزاری جشنواره اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاههای مرتبط نقش مهمی در این رویداد ایفا کردند. در مراسم اختتامیه، از تمامی افراد و نهادهایی که در این مسیر همکاری داشتهاند، تقدیر خواهیم کرد. ما باید با تسهیلگری و مانعزدایی، ظرفیتهای جدیدی ایجاد کنیم و مسیرهایی را بپیماییم که پیش از این به آنها فکر نکرده بودیم. امیدوارم این جشنواره پنجرهای تازه به سوی آیندهای روشنتر باشد. از همه شما برای شنیدن صحبتهای من سپاسگزارم.
سه اجرای روز نخست پس از افتتاحیه نمایش «پای قبه سبز»، «قصه نجفقلی» و «دهتک» بودند و در روز دوم، چهارشنبه بیست و یکم آذر ماه نیز نمایش «روزنه امید» به کارگردانی اعظم باقری از یزد در پلاتو تئاتر شهر، «خرگوش خاکستری» به کارگرداین محلیه نعمتیان از طبس در پلاتو علی معلم، ««باغ میرزا» به کارگردانی نوربی بیبادپا از سیستان و بلوچستان در سالن رودکی، نمایش «پاپیون قرمز» به کارگردانی محمد زارع زاده در بخش خیابانی از مهریز یزد در هتل پارس، نمایش «مینا و میچا» به کارگردانی علیرضا شریفی نیا از خراسان رضوی نیز در پلاتو تئاتر شهر، نمایش «قلمرو» به کارگردانی مهدیه فخاریپور از کرمان در پلاتو صنعتی و در نهایت نمایش «ننه گلاب و عنکبوت» به کارگردانی مرضیه نادی از طبس در پلاتو علی معلم اجرا خواهند شد.