در نشست خبری مطرح شد؛
ایرانیها از طریق عراق به مصر سفر میکنند/ قصور دولت در اجرایی شدن لغو روادید گروهی با روسیه/ سفر در ایران گران است
![ایرانیها از طریق عراق به مصر سفر میکنند/ قصور دولت در اجرایی شدن لغو روادید گروهی با روسیه/ سفر در ایران گران است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/YMpvpf83b1G2/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pqN0kzL-IOz_7otfNPZWXfo,/20230702_101711.jpg)
رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت ایرانگردی و جهانگردی ایران از برقراری سفر مصر به شرط ورود عراق خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری انجمن صنفی خدمات مسافرت ایرانگردی و جهانگردی ایران صبح امروز (11 تیر ماه) با حضور رئیس این انجمن برگزار شد.
حرمتالله رفیعی (رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت ایرانگردی و جهانگردی ایران) با اشاره به آنکه بسیاری از مسئولان تنها از گردشگری حرف میزنند اما کاری انجام نمیدهند، گفت: بسیاری از کشورهایی که در حوزه گردشگری جاذبه چندانی ندارند از این حوزه ارتزاق میکنند اما ایران از این حوزه بیبهره است. بعد از کرونا رخوت عجیبی در حوزه گردشگری بوجود آمد. انتظارمان آن است که دولت دستی به سرو گوشمان بکشد.
او ادامه داد: بسیاری از کارشناسان و نیروی کار در گردشگری جذب حوزههای دیگر شدند و دیگر تمایلی برای حضور در این صنعت ندارند. همچنین اکنون تعداد محدودی در صنعت گردشگری در شیب تندی درحال کسب درآمد هستند.
رفیعی یادآور شد: استاندارها در جایگاه گردشگری قرار ندارشته و دغدغه توسعه این حوزه را ندارند. برای مثال سیستان و بلوچستان سرشار از جاذبههای گردشگری است اما جز چند مقصد مانند چابهار، مقصد دیگری نداریم که هتل با کیفیت داشته باشد. هتل ۲ ستاره هم پول هتل ۴ ستاره را از مسافر میگیرند.
سفر به مصر
رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت ایرانگردی و جهانگردی ایران در ادامه با اشاره به سفری که به مصر داشت، گفت: بعد از انقلاب مراوده خاصی با مصر در حوزه گردشگری نداشتیم. اکنون پیشنهاد مسیر ایران، عراق و مصر را داشتیم. باورش در مرحله نخست سخت بود اما در نهایت با مشورت به این نتیجه رسیدیم که این مسیر را برویم. کسی که این پیشنهاد را داد یکی از افراد فعال در بنگاههای ارکان نظام بود. در شرایط موجود مسیر مستقیم هوایی با مصر نداریم از این رو عراق میتواند گزینه خوبی برای برقرای این مسیر باشد. مصر مقاصد متنوعی دارد. شرمالشیخ در کنار قاهره و... مقصد گردشگری است. حدود ۸۰ درصد کار را پیش بردهایم و تمایل داریم که تمام مقاصد مصر را داشته باشیم نه تنها شرمالشیخ. چراکه گردشگری تفریحی در کنار فرهنگی و تاریخی مدنظر است. آنها هم قبول کردند و ویزای مصر دادند. پرواز نخست را با قاهره برقرار خواهیم کرد تا دیگر نیاز نباشد از کشور عراق به عنوان کشور واسط استفاده کنیم. تا حداکثر ۱ ماه آینده سفر به مصر برقرار خواهد شد. ملاحظاتی داشتیم که تورها در شأن جمهوری اسلامی خواهند بود. مصر نزدیکترین کشور به اهل شیعه است. ما هم به کشور مصر علاقمندیم.
او خاطرنشان کرد: مدیرکل وزارت گردشگری مصر طرف صحبت ما بود و ما با متولی دولتی گردشگری مصر وارد مذاکره شدیم. دولت ایران نیز در این زمینه مشکلی ندارد. ویزای فرودگاهی برای گردشگران ایرانی در مصر صادر خواهد شد. گردشگران مصر خیلی تمایلی برای سفر به ایران ندارند چراکه به آن اندازه متمول نیستند که بتوانند به ایران سفر کنند. در حال حاضر مسیر غیرمستقیم خواهد بود و کشور عراق واسط خواهد شد. هزینه سفر به مصر از کشورهای همسایه بالاتر است.
ملاحظاتی برای سفر به مصر
او درخصوص چرایی وجود ملاحظات سفر به مصر گفت: زمانی برای برقرای مسیر تونس وقتی وارد تونس شدیم انتظار داشتند که ما از اهل مذهب باشیم و تبلیغات منفی درخصوص تبلیغ شیعه در تونس مطرح شد. این نگرانی در خصوص مصر هم صادق است. البته که موافق نیستیم که فقط شرمالشیخ گزینه سفر باشد.
رفیعی ادامه داد: مسئولان مصر مطرح کردند که یک یا دو پرواز انجام شود به مقصد شرمالشیخ بعد که اطمینان حاصل شد، سایر مقاصد افزوده خواهد شد.
او یادآور شد: مسیر آنتالیا را بستهاند، اگر میخواهند این کار را بکنند بیایند بگویند ترکیه فقط استانبول و آنکارا است. درحالی که اکنون مقاصد گردشگری جاهای دیگری هستند و ایرانیها در حال آباد کردن آنها هستند. اگر پذیرفتهایم این راه را، مسیر واسط عراق را برای مصر خواهیم پذیرفت.
مشکلات جذب گردشگران روس
رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درخصوص برقراری روابط گردشگری بین ایران و روسیه، گفت: دولت ایران در زمان امضا تفاهم نامه حضور نداشت اما بالاترین مقام دولت روسیه در حوزه گردشگری حضور داشت. در نهایت قرار شد ۳ هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به صورت اجاره وارد ناوگان هوایی ما شود.
او ادامه داد: ۵۰ درصد گردشگری جهان در دل کشورهایی همچون هند، روسیه، چین و... است و اگر بتوانیم تشکل و اتحادیهای با حضور این کشورها و ترکیه و قزاقستان و ... تشکیل دهیم، کار بزرگی خواهد بود. در حال حاضر بیشترین گردشگران ایران از کشور عراق هستند و اگر این اتحادیه راه بیافتد تبادل گردشگر بین این کشورها خواهیم داشت.
رفیعی خاطرنشان کرد: روسها از آمدن به ایران خوشحال هستند. مقاصد تاریخی و تفریحی از یزد و اصفهان و شیراز گرفته تا کیش در مقاصد آنها جای دارد. اکنون در تلویزیونهای رسمیشان هم تبلیغ ایران را دارند. با این وجود ما استاد فرصتسوزی هستیم زیرا حدود ۵ میلیون گردشگر روس سالانه به ترکیه میرود.
وی با بیان اینکه گردشگران روس فقط به سواحل نمیروند، افزود: معنای توریست ولنگاری نیست. توریست میداند که کجا برود. توریست روس در کشور خود از امکانات بهتری از این لحاظ بر خوردار است. حتا گردشگران روس علاقه دارند از مقاصد زیارتی ما دیدن کنند. در سنپترزبورگ و مسکو، مساجد با صدای بلند اذان میگویند. مووضع این است که دولتمردان و سفرای ما اهمیتی برای گردشگری قائل نیستند. حدود ۳ سال است که با روسیه لغو روادید شدیم اما تاکنون اجرایی نشده و دولت قصور کرده. حتا آژانسهای که به روسیه معرفی شده بودند را دولت معرفی کرد اما در نهایت موفق هم نشدند.
رفیعی خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه ششم دستیابی به ۲۰ میلیون گردشگر مد نظر بود که محقق نشد و اکنون در برنامه توسعه هفتم ۱۵ میلیون را در نظر گرفتیم. اکسپو، جام جهانی، تابستان و... را باختیم. این یعنی یک جای کار میلنگد.
رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تصریح کرد: اگر بتوانیم دفاتر مشترک با ۱۵ کشوری که تبادل گردشگر داریم را فعال کنیم، در پایان برنامه توسعه هفتم تضمین میکنم که ۱۵ میلیون گردشگر را داشته باشیم اما شاهد دخالتهای دولت در راهاندازی تشکلهای گردشگری هستیم و در این میان تشکل دولتی محکوم به فناست.
گردشگران ورودی
او اذعان داشت: نیم درصد گردشگران ورودی به فعالیت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بازمیگردد. ۴۰ درصد از گردشگران وردی به ایران درصدد برداشتن سهم از ایران هستند.
رفیعی درخصوص گرانی بستههای سفر در ایران گفت: هتل ۴ و ۵ ستاره ما از مالزی گرانتر است. چرا پروازهای ما گرانتر از ترکیه است؟ وقتی با واکنش جامعه روبرو میشوند تقصیر حرفهایی که زدهاند را گردن خبرنگار می اندازند.